FIAT eladások a csúcson

2006-04-17  Teddy
Európa szerte a FIAT csoport növelte legnagyobb mértékben az eladásait - derül ki az ACEA első negyedéves gyorsjelentéséből.
Hírek >> 2006  

Az idei év eddig nagyon kedvezően alakul az olaszországi autógyártó számára, márciusban 20,2 százalékkal növelte eladásait Európa országaiban. Ezzel bebiztosította helyét a leggyorsabban fejlődő autógyártók táborában, mindezt pedig jórészt a Grande Puntonak köszönheti, de hozzájárult a sikerhez az európai piacok 3,4 százalékos bővülése is.

Az autóforgalmazókat tömörítő szervezet, az ACEA információi szerint eleddig 1.722.869 új autót adtak el az öreg kontinensen, ami 3,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A FIAT márkái (tehát a Fiat, az Alfa Romeo, a Lancia és a haszonjárművek) március hónapban 123.481 autót adtak el, ami a 2005 márciusi adatokhoz képest 20,2 százalékkal több. Ez magával vonzott egy biztosabb piaci pozíciót is, az egy évvel korábbi 6,2 százalékról 7,2-re kúszott fel a piaci részesedésük. A fejlődés elsősorban a Grande Puntónak köszönhető, ami nemhogy beváltotta, de meg is haladta a hozzá fűzött reményeket. Soha ennyire nem vittek még Fiatot, mint az új Puntót.

Az Alfa Romeo eladásai is szépen alakulnak, hála a 159, a 159SW és a Brera fokozatos piaci bevezetésének. Márciusban 15.345 keresztes-kígyós négykerekű gördült ki a gyárakból, ez 1,1 százalékkal ugyan, de több, mint egy évvel korábban. A növekmény viszont ahhoz már nem volt elég, hogy az összeurópai részesedésük feljebb másszon, maradt 0,9 százalék.

A Lancia hosszú idő után idén már csökkenő eladásokat tud csak felmutatni. Hiába, a Lancia kínálata gyakorlatilag két modellre korlátozódik, az Ypsilonra és a Musára, Phedrát és Thesist nagyon keveset adnak el. Összesen 12.859 autójuknak találtak gazdát, ez 5,8 százalékkal kevesebb, mint 2005 hasonló időszakában, így összességében egy tized százalékkal, 0,7-ra esett a piaci részesedésük.

Kapcsolódó írásaink:
Ferrari részesedés Ecclestone kezében
A Fiat Auto 2005-ös éve - megmenekültünk?

Kapcsolódó fórum:
A jövő Alfái

Írta:
Tedi