Autodelta újdonságok

2006-05-07  Teddy
Két új modell érkezését jelentették be a napokban a brit Autodelta műhelynél. Hamarosan 159-est is láthatunk a gyári tuningcégtől.
Hírek >> 2006  

Mostanában kicsit visszavett az Autodelta, a GT Coupé "Evo" változata volt az utolsó munkájuk. Ennek egy oka van: ráálltak a 159, 159 SW, a Brera és a Spider tuningolására. Az első eredményeket pár hónap múlva láthatjuk egy 2.2-es kompresszoros 159-es személyében, ami 260 lóerőt teljesít majd.

Viszont addig sem maradunk új Autodelta Alfa nélkül. Egy faceliftes 156-ost is átdolgoztak az angolok, amit a múlt heti Auto Italia nevű olaszautó-találkozón mutattak be az angliai Brooklandsben. A donorban szintén egy JTS motor dolgozik, ami azért fontos, mert ez az első közvetlen benzinbefecskendezéses motor az Autodeltánál, amire rászabadultak.

Jano Djelalian a műhely főnöke a bemutatón úgy nyilatkozott, hogy elég nagy hangsúlyt fektettek a motor teljesítménynövelésére, mert ugyan gazdaságos és jó konstrukció, de nem elég erős. Olyan chipet és további motortuningot készítettek, ami amellett, hogy megtartja az Euro4-es normákat, arányaiban nem fogyaszt többet. 220 lóerőt teljesít a megpiszkált aggregát és 192 Nm nyomatékot ad le 3400-as főtengelyfordulatnál.

A csomag egyébként hamarosan elérhető lesz a többi 2 literes JTS motorú Alfához is, így a GT Coupéhoz, a Spiderhez és a faceliftes 166-hoz.

Kapcsolódó írásaink:
Négy új modell az Autodeltától!

Kapcsolódó fórum:
Tuning műhely

Írta:
Tedi