Dízel Alfa siker a Nürburgringen

2004-06-27  Teddy
Az Alfa Romeo nagyon fontos sikert ért el a nürburgringi 24 órás versenyen, ahol az "alternatív üzemanyag" kategóriában rajt-cél győzelmet arattak!
Hírek >> 2004  

Az Alfa Romeo ezzel újból bebizonyította dízel motorajainak erejét és megbízhatóságát. A tavalyi évben már győztes 1.9 literes JTD erőforrást most eggyel erősebbre cserélték, és a 2.4 literes JTD motort építették be a 147-es motorterébe.

Az Alfa Romeo Division Sportiva 147-esét három német pilóta, Stefan Neuberger, Raimund Baumschlager és Herber Schurg terelgette a Nordschleife aszfaltcsíkján. A három német versenyzőnek nem csak a változékony időjárással, a versenykörülményekkel és az idővel, hanem VW-s, Jauguaros, BMW-s és Seatos ellenfeleikkel is meg kellett küzdeniük.

A trió végül két körrel többet teljesített, mint a legnagyobb konkurens, a VW Bora R-TDI, ezzel nyerve meg a kategórát.

Természetesen ezen az egy 147-esen kívül több csapat is az olasz márka modelljét indította. Fred Feuerstein, Barney Gerollheimer, Mr Slate és Peter Heckman az ötödik helyen ért célba. Autójuk nagyrészt a 147 JTD Cup versenyein indul.

Egy harmadik 147 JTD is rajthoz állt és kilencedik helyen végzett Dietrich Hueck, Dale Dare, Werner Habermehl és Franz Schutte vezetésével.

Az Alfa Romeo új modellje, a GT Coupé is elindult a versenyen, volánjánál Eve Scheerrel, aki állandó résztvevője a 147 JTD Cup sorozatnak. A szintén JTD motorral felszerelt talján csoda azonban idő előtt búcsúzott.

A klasszikus Nürburgring az egyik legnagyobb múltú versenypályája. 24,358 km hosszú és 73 kanyar található a Nordschlefén. Az idei verseny első és második helyén a többek között Dirk/Jörg Müller által irányított BMW M3-GTR-ek nyerték.

Írta:
Tedi