Bőven a pluszban - Fiat pénzügyi gyorsjelentés

2006-10-26  Teddy
A Fiat Csoport vezérhangyái a minap találkoztak Torinóban, ahol is sor került a harmadik negyedéves pénzügyi beszámolóra is. Aggodalomra semmi ok.
Hírek >> 2006  

A Fiat csoport, amelynek az autógyártó részlegen kívül több tucat leányvállalata működik a 2006-os év harmadik negyedévében 11.8 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 11.4 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbi szinthez képest. A növekedés elsősorban az Iveconak és a Fiat Autonak köszönhető, melyek erőn felül teljesítettek ebben az időszakban (is).

A folyamatos eladásbővülések miatt nem érte nagy meglepetésként a sajtót, mi szerint a pénzügyek terén is egyre jobb a helyzet. A harmadik negyedévben a Fiat Auto volt az egyik legdinamikusabban fejlődő autógyártó Európában köszönhetően a sorozatos facelifteknek, új modelleknek. A legpozitívabb csalódást a Grande Punto és az Alfa 8C modellek váltották ki a vezetőségből. Bár utóbbi nem igazán járult még hozzá az eladások bővüléséhez (500 darabos szériája miatt nem is fog), a hírverés megtette a hatását.

Összesen 459.700 darab autót szállított le a Fiat Auto, 21.4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az összes piacon növelni tudta a három márka a részesedését annak ellenére, hogy Európa újautó piacát most stagnálás, vagy visszaesés jellemzi. A három cég összesen 5.5 milliárd eurós árbevételt ért el, adózott nyeresége pedig 51 millió euró volt, szemben az előző évi 85 milliós veszteséggel.

A konszern egészét nézve az adózott nyereség 427 millió euró lett. Ez a szám 84 százalékkal nagyobb az előző évi adatokhoz viszonyítva, amikor 232 millió eurós nyereséget könyvelhettek el. Az elemzők az adatok nyilvánosságra hozásakor bizakodóak voltak csakúgy, mint a cégvezetők akik úgy nyilatkoztak, hogy el tudják érni az év elején kitűzött célt, az 1.85 milliárdos adózott nyereséget, melyből csak a Fiat Auto 250 millió eurót tenne ki.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Üzlet-vállalkozás-tőzsde