Kémfotók egy jövőautóról

2007-02-14  .Teddy
Legnagyobb valószínűséggel a 166-os utódát, a 169-est ábrázolják a napvilágra került kémfotók. Egy biztos: fotó már több van az autóról, mint információ.
Hírek >> 2007  

A 169-esről ugyanis nem sok mindent tudni. 2009 második negyedévében vezetnék be a piacon és az Államokba is gyártanának belőle. Az alváz és motorok tekintetében csak találgatni lehet. A legvalószínűbbnek a Maserati alkatrészek alkalmazása látszik, mivel egy szerződés keretében az Alfa dízel motorokat gyártana a Masernek, ennek fejében Modenából nagy lökettérfogatú, 500 lóerő körüli teljesítményre képes benzines motorokat kapna az Alfa.

Ezt a feltételezést látszanak alátámasztani a kémfotók is. Az azokon szereplő autó oldala ugyanis kísértetiesen hasonlít a Quattroporte vonalvezetésére. Ezen kívül az autót hátsókerekesnek szánják, erre saját technikája és padlólemeze viszont nincs az Alfának, a Maseratinál viszont ott van a jól bevállt transaxle hajtáslánc a padlólemezzel együtt.
A pletykák szerint az új csúcsalfa ára valahol 55 ezer Euró körülről indulhat, ami mai árfolyamon számolva 14 millió forint. nem is sok, főleg, ha egy Quattroporte-alapú autóról van szó. A genfi prototípus-bemutató után talán többet lehet majd tudni.

Írta:
Tedi