A VW konszern érdeklődik az Alfa iránt

2009-12-11  Teddy
A Volkswagen konszern érdeklődést mutat az Alfa Romeo iránt - éresült a Financial Times.
Hírek >> 2009  

A világ vezető gazdasági napilapja pénteken azt írta: a német autógyártó konszern első embere Ferdinand Piëch érdeklődést mutat az Alfa Romeo iránt. Így portfolióját 12 márkából állóra növelnék. A tervezett lépést több piaci elemző is vitatja.

Más német autóipari elemzők szerint a VW elég régóta érdeklődik az Alfa iránt. Ennek oka, hogy az Alfa Romeo felvásárlásával - mint írták - meg tudnák erősíteni az alulteljesítő Seatot, amelyet - leplezetlenül - olyan márkává akartak átalakítani, mint az Alfa.

De a lépés megoldaná a VW konszern más problémáját is. Piëch szerint ugyanis az Audi túl sok energiát fordít arra, hogy egyszerre versenyez a Mercedesszel és a BMW-vel is. Ha megkaparintanák az Alfát, akkor a milánói márkát vetnék be a BMW ellen, így az Audinak csak a Mercedesre kellene koncentrálnia.

A gazdasági lap szerint, ha az Alfa Romeo nem győzi meg Sergio Marchionne Fiat-vezért arról, hogy érdemes a márkába újabb pénzeket ölni, úgy két-három éven belül az Alfa a németeknél köthet ki. Az FT szerint felmerül a kérdés, hogy nem kerül-e ezzel a lépéssel a VW ugyanabba a kellemetlen helyzetbe, mint a General Motors? A GM ugyanis pont a nagyon széttagolt márkastruktúra miatt került nagyon nehéz helyzetbe.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi