AlfaCity fődíja: egy szett Michelin Pilot Sport 4 abroncs!

2016-06-30  Alfa Amore
Az új Michelin Pilot Sport 4 az ideális gumiabroncs, ha biztonságra, ugyanakkor sportos izgalmakra vágyunk. Ha szerencsés vagy, AlfaCityben megnyerheted!
Hírek >> 2016  

 A sportos Alfa Romeók sportos abroncsot hordanak. A Michelin az új Pilot Sport 4-et ajánlja! 

A gumi, speciális, azonnal reagáló futófelületének kifejlesztésekor a Michelin mérnökei a motorsportban, különösen a Formula-E-ben felhalmozott tapasztalataikra alapoztak. A futó mindig az útfelülethez alkalmazkodik: a vázszerkezet, a mintázat és az alapanyagok közötti mechanikai-dinamikai kölcsönhatások alapos ismerete és ügyes kihasználása révén a tapadási felület mindig optimális.Jellemzők:

Pontos kormányozhatóság: az új "Dynamic Response" technológia összetevője a kevertszálas (nylon és aramid) erősítésű övbetét, amely optimális kormányozhatóságot eredményez. A nagy sűrűségű, extrém magas szakítószilárdságú (az acélnál ötször ellenállóbb), mégis könnyű műszállal a nagy forgási sebesség mellett fellépő centrifugális erő ellenére állandó nagyságú marad az abroncs tapadási felülete.
 
Biztonságos fékezés nedves felületen: a kitűnő fékhatás a különösen homogén, funkcionális elasztomereket  és szilika-vegyületeket tartalmazó, új futókeveréknek köszönhető, valamint a mintázati kialakításnak: a széles és mély hosszanti mintázati csatornák kiválóan elvezetik a vizet. Ez az új megoldás egyben az abroncs élettartamára és energiahatékonyságára is kedvező hatással van.
 
Két európai szervezet végzett független teszteket az abroncson. A TUV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein) és a DEKRA az összehasonlító tesztet száraz és nedves útfelületen végezte. Vizsgálták a kormányozhatóságot köridő alapján, száraz és nedves felületen, és a biztonságot féktávolság alapján, ugyancsak száraz és nedves felületen. 
 
 
 
 
 
Ugyancsak vizsgálták az abroncs tartosságát, kopásteszt segítségével. Ezen tesztmódszertan alapján az autó 10 000 km-t tesz meg, majd egy lézerrel megmérik a kopást és ebből meghatározható a hátralévő futás egészen a megengedett minimális 1,6 mm-es profilmélységig. 
 
 
A tesztek szerint a Michelin mérnökei jelentősen javították a Pilot Sport 4 tapadási teljesítményét az előző generációhoz képest, így biztosítva az új abroncs vezető szerepét a sport szegmensben. Az abroncs futásteljesítménye szintén tovább javult az előző generációhoz viszonyítva. 
 
Keresd fel a Michelin weboldalát, hogy ellenőrizd, Alfádra melyik Michelin garnitúrát ajánlja a gyártó!

Ha AlfaCityben melléd szegődik a szerencse, nyerhetsz a saját tulajdonú Alfa Romeódra egy garnitúra Michelin Pilot Sport 4 abroncsot! (16 és 19 " közötti méretben) 
 
Ehhez nem kell mást tenned, csak leadnod a programfüzetben található tombolaszelvényt az infopultnál. Sorsolás 5 órakor!

A Michelin-szett sorsolásán csak az vehet részt, aki Alfa Romeóval érkezett AlfaCitybe, ehhez a nyertesnek be kell mutatnia a forgalmiját. A nyeremény gumiszett csak a nyertes Alfa Romeóra kerülhet fel.

A játékban a szervezők, hozzátartozóik és családtagjaik nem vehetnek részt.
Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Gumi, felni, futómű

Az utolsó 3 hozzászólás:

Thommie2017-04-24 12:59:17 // 19261
Sziasztok!

147-re való felnivel kapcsolatban van egy kérdésem. (nézzétek meg a mellékelt képeket)

Nem ajánlották felrakni a gyári 15" felnit az autómra azzal az indokkal, hogy pár mm távolságra van csak a kerékcsapágy felső lengőkarral összekötő részével:


Az ET számot mondták, hogy túl nagy: 41,5mm
Én úgy látom, hogy ez hivatalos méret pedig.
15"
6,5"
osztókör 98mm

Kérem segítsetek megállapítani, hogy felrakhatom-e.

Előre is köszönöm!

Üdv,

Tamás
kispeterz2017-04-19 05:23:37 // 19260
Sziasztok!
Szükségem lenne 1 db Kumho ECSTA SPT KU31 XL 215/45 R17 91W típusú, új vagy jó állapotú használt nyári gumira. Sajnos a gumikereskedők nem tudják beszerezni. Akinek van, kérem jelezze!
Köszönöm!
Üdv:
Z.
Piritu2017-04-11 21:13:11 // 19259
A múltkori égéstérben ennek a cégnek a meóvezetője volt benn és mesélgetett a gumiabroncsokról. Egész jó rész volt.