Amorés dolgozat az Alfa Romeo jövőjéről

2014-09-05  Halesz
Egy igazi alfistit képes annyira megfertőzni az Alfa vírus, hogy még az egyetemi dolgozatát is az Alfa Romeóról írja. Dömpi értekezése pedig különösen aktuális az Alfa jövőjéről mostanában sorra megjelenő cikkek kapcsán.
Hírek >> 2014  

Sokat álmodoztunk már az Alfa Romeo jövőjéről, jövőképéről, reménykedve abban, hogy hamarosan bővül a modellpaletta, és új Alfa Romeók után rajonghatunk. A napokban megjelent hírek pedig arra engednek következtetni, hogy az Alfánál is történik végre valami. Dömpi egyetemi dolgozata egy lehetséges jövőképről szól. 

Dömpi szerint egy széleskörű megkülönböztető, támadó jellegű, versenystratégiára van szüksége az Alfa Romeónak, amely két alapvető pilléren nyugszik:

1) a vevő szívébe hatolás az egyedi, semmivel össze nem hasonlítható dizájnnal, zsigereibe hatolás az egyedülálló, ember uralta, ember-gép kapcsolat által biztosított páratlan vezetési élménnyel

2) a hagyományos meghajtásokra épülő technológiai fejlesztésekkel azon piaci szegmens meghódítása melyet a versenytársak fokozatosan elhagynak

Lehet róla vitatkozni, néhány év múlva pedig megtudhatjuk, hogy mennyire látta jól a jövőt :)

Dömpi bemutatkozása:

"Megyeri Tibor vagyok, barátaim és CarTárs-aim az Alfa Amorén Dömpi-ként ismernek.2011 novembere óta vagyok alfisti, egy 159 SW-vel szelem az országutakat, bár az ezt megelőző 11 évben is olasz autóm volt. Az alfa vírus megfertőzte a családom is, feleségem 2012-ben vált egy 147-es boldog tulajdonosává, gyermekeink pedig boldogan tartanak velünk az alfa-találkozókra.

Idén februárban a jogi végzettségem mellé, a munkám és a három gyermekem mellett, a gödöllői Szent István Egyetemen kezdtem egy levelező MSc képzést Vezetés és szervezés szakon. Vállalati és intézményi stratégiák tárgyból a félévi vizsgajegyünk egy zárthelyi dolgozatból valamint egy beadandó munkából tevődött össze.

A beadandó munka keretében egy meglévő, vagy fiktív vállalkozás teljes stratégiai tervét kellett elkészíteni az előre megadott elemzések elkészítésével. A témát természetesen szabadon választhattuk meg.

Számomra egyértelmű volt, hogy az Alfa Romeo lesz a téma. Hogy miért?

Egyrészt, mert rajongok a márkáért, gondolom, nem kell ecsetelnem miért. Másrészt évek óta várom – sokakkal együtt – hogy milyen irányba indul tovább az Alfa Romeo, milyen új típusokkal áll elő, és persze, hogy végre mikor! Személy szerint már tűkön ülve várom a 159 és 166  utódait!

Dolgozatomban felvázoltam egy lehetséges stratégiai irányt, részben a szívemre hallgatva, részben a realitásokra alapozva. Mindezt persze erősen korlátozták az elérhető információk.Mind szakmailag, mind érzelmileg természetesen lehetne vitatkozni az elképzeléseimmel és a megállapításaimmal egyaránt.

Ehelyett én inkább jó olvasását kívánok mindazoknak, akik rászánják az időt dolgozatom elolvasására, és persze bizakodást a márka pozitív jövőjében!"

A dolgozatot itt érheted el.

Várjuk a fórumban a véleményeket!

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Halesz