További részletek a Milanóról

2009-10-31  Tedi
Felszereltségi lista, motorválaszték és színek a Milanóhoz...ezeket tartalmazza az a lista, amelyet az Alfa gyár a napokban közölt.
Hírek >> 2009  

Közeledvén a márciusi genfi bemutatóhoz az Alfa Romeo elérkezettnek látta az időt arra, hogy csöpögtessen némi információt a Milanóról. Kiderült végül, hogy milyen motorokat kínálnak majd a bevezetés után, mit kapunk majd az autóba, illetve milyen színek közül válaszhatunk.

A kezdetekben hat motorral vásárolhatjuk majd meg a Milanót, ezek közül három benzines és három dízel erőforrás lesz. Az alap modell az 1.4-es turbómotor 120 lóerős változata lesz, őt követi a MiTo QV-ben is teljesítő 1.4-es MultiAir benzines egység 170 lóerős változata. Később érkezik majd a benzines motorpaletta csúcsát jelentő 1750-es turbómotor, amely a Milanóban 235 lóerőt teljesít majd.

A dízel palettát a kicsit harmatosnak tűnő 1.6-os, 105 lóerős kerregő indítja, a következő lépcső a 2 literes MultiJet motor 170 lóerős változata, majd később érkezik ugyanezen motor kicsit gyengébb, 140 lovas verziója.

Ami a felszereltséget illeti...túl sok újdonsággal nem fognak szolgálni. A két felszereltségi szint nevében maradt ugyanaz (Progression és Distinctive). Előbbi felszereltségi szinthez a DNA kapcsoló, légkondi, Start&Stop rendszer, MP3-as hifi, tetőspoiler, illetve 16-os (lemez!) felnik járnak, a Distinctive ezen felül a többi között digit klímát, 16-os alufelniket, bőr kormányt, alumínium beltéri betéteket, hátsó elektromos ablakokat kínál.

Ezeken túl három csomagot lehet majd rendelni, ezek a Junior, Sport és Sprint nevekre hallgatnak. A Junior csak a Progression szinttel párosítható, bőr kormányt, digit klímát, 16-os alufelniket tartalmaz a csomag. A másik két csomagot csak a Distinctive szinthez rendelhetjük; a Sport csomagban 17-es alufelnik, sport futómű, alu pedálok és műszerfali betétek, sportosabbra szabott belső, és küszöbspoiler vannak. A Sprint változat bőr belteret, Blue&Me rendszert, TomTom navit és metál fényezést kínál.

Saját Milanónkat hét fajta alufelnivel tehetjük egyedivé, amelyek mérete 16-tól 18 collig terjed, illetve kilencféle színből lehet válogatni. Ezek közül a legizgalmasabb talán a Rosso Competizione szín lehet, amely a 8C Competiozione egyedi piros színéhez nagyon hasonló. Ezen kívül a szokásos piros (kétféle), fekete, fehér, ezüst, grafit színekben rendelhetünk majd 147-utódot.

Amit továbbra sem tudunk, hogy az autó milyen menettulajdonságokkal rendelkezik (ezzel összefüggésben), milyen nehéz, illetve hogy mennyi pénzt kérnek majd érde. Utóbbi információt nem sokkal a genfi bemutató előtt teszik majd közzé.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi