Mutasd

>> Esemény2015-02-02

8 év után elkerült a háztól az autó, persze nagyon sajnáltam de lett helyette másik. Igaz nem Alfa hanem egy Lancia Delta de ez is nagyon jó! Soha nem volt vele semmi komoly bajom, tényleg nem mondhatok rá rosszat.

 
>> Esemény2011-03-04

Mivel holnap járt volna le a műszaki vizsga, ezért ma elgurultam a Mozaik utcába (előre egyeztetett időpontra). Szerettem volna átnézni az autót a vizsga előtt, de sajnos egy részleges izomszakadást szedtem össze a vádliban és időm se nagyon volt semmire. Mivel tényleg jó állapotúnak gondoltam az autót csak simán elmentem műszakira. Minden rendben is volt, némi várakozás után meg is kaptam a friss címkéket és ismét 2 évig lehet autózni :) Amúgy egyáltalán nem szívóztak a Mozaik utcában mint ahogy az régről beidegződött az embernek, és legalább itt a legolcsóbb a vizsga.

>> Szerviz2011-02-08

Ma ki lettek cserélve a gyújtógyertyák, pontosan 101270km-t mentek. Nem volt érezhető semmilyen probléma az autóval, de ha 100000-nél cserélni kell akkor cseréli az ember. Természetesen gyári (NGK) lett bele téve amit már rágen megvettem nagyon-nagyon kedvezményesen. Talán a fogyasztáson látszik majd valami de eddig se volt panaszom.

>> Szerviz2010-02-17

Le lett cserélve a motorolaj és persze a szűrő, illetve a levegőszűrő is. Nem volt benne több mint 12000km de kicsit több mint egy éve cseréltem és mivel nekem nem túl drága az olaj ezért elkövettem a cserét. Kicseréltem a termosztátot is, mert nem voltem megelégedve a Behr-Italy gyártmánnyal. A vízhőfok a 90°C és a 70°C (szám nélküli vonás, egyesek szerint 80°C) között volt inkább a 90-hez közel. Az új termosztáttal sokkal hamarabb melegszik fől és majdnem 90°C a vízhőfok. Pedig ez "szar" francia Vernet/Calorstat és ez a legolcsóbb. Persze új Paraflu UP fagyálló is desztillált vízzel keverve került a rendszerbe. Amúgy semmi rosszat nem mondhatok az autóról, nagyon meg vagyok elégedve. Nem fogyaszt rosszul, és elfogadhatóan megy. Karácsonykor cseréltem a hátsó fékbetétet, ez még ide tartozhat így a blog írást elkezdve.