Mutasd

>> Esemény2016-04-19

2016 április, döntés született.
Szeretett Alfa 156 Sportwagon eladásra kerül.
Az elmult másfél évben jopár húzós javitáson vagyok tul, mégpedig:
kuplungszett, lenditokerék, intercooler, vezérlés, olajtömités, olajszerviz és szűrők, fekfolyadék, hátsó kézifék zsinórok, első fékbetétek és tárcsák, angel eyes nappali fény ködlámpába szerelés, ...
De ma elvitték / megvették az Alfámat. Az egyik szemem sir a másik nevet.
És egy új korszak indul, egy uj, racionálisabb időszak mind a saját, mind a család szempontjából.
16 évesen értékesiteni egy alfát, mely szinte tökéletes állapotban volt, még igy sem volt egyszeru, és még megvállni sem.
De mondhatom jó áron került uj gazdához, és remélem gondoskodni fog róla.
Rám pedig várnak az uj kihivások egy OFFos verdában.

Sziasztok Alfások, jo volt veletek, itt és a talikon is.

 
>> Egyéb2014-04-01

itt a tavasz, jó idő és a változás szele.
így aztán az én kis kedvencemnek új felniket ajándékoztam, ráadásul 17 colosakat. igaz sokáig vaciláltam hogy nem lesznek eredetiek, de mivel a forma nagyon tetszett, igy bevállaltam.
a felniket átfestettem, új gumikat raktam fel rá és már csak a futóműgeometria hiányzik.
nekem nagyon bejön.

>> Szerviz2013-06-16

rég volt h bejegyzést irtam volna, igazat megvallva idom sem volt - a család, kisfiam, munkám lefoglalt. De azért a vasat nem hanyagoltam, leszámitva az alfaamore odalát :(. Nos, 2001 óta a vas kaputt uj vezerlést, kulso szij feszitot, vizpumpat, uj izzokat, CD MP3as USB csatlakozásu rádiót, ráadásul a jobb elso fenyszoro kabelozasat javitani kellett. Ezenfelul kicsereltem az elso utkozo rácsát fekete fémesre. Idén tavasszal felujitottam a bal oldali kuszobot - vételkor mar foltozva volt es a hideg leszedte róla az elfuserált munkát. Most már nyoma sincs a hibának. Szuletésnapomra kapott uj kormányt is a kicsike. A boruléseket idoszakonként tisztitom és ápolom, hogy még sokáig szolgálhasson.

 
>> Egyéb2011-06-25

szombaton be szerettem volna allitatni a lampaimat, sajnos sikertelen volt a kiserlet. A jobb elsot sajnos nem lehet, rossz a lampaallito fel / le iranyba.
Cseret igenyel, remelem megoldom minel hamarabb.

>> Esemény2011-06-01

2011.junius 1.-jén egy régi-új vas kerult a családba. A kis 500as egy héttel ezelott távozott, igy megnyilt a lehetoseg az Alfás társaságba valo visszakeruléshez. Sikerult is találni a neten egy szép, ezust metál kék bor kombinacios Alfa 156 Sportwagont, bár az eredeti verzio egy 164 3,0 V6 v. 166 3,0 V6 lett volna :(.
Hát igy sikerult, az ide évi Alfacity ideje alatt a tali helyett - esos ido - inkabb autolesbol vásárlás lett.
És lám, hazakerult az Alfa kombi.
Szép, bár néhány szépséghibája van, de ezen felul reális km a teszt szerint, gyári alufelnik, uletett alváz, bor, tobbfunkcios rolo hátul, 4 légzsák, kodlámpák, téli szett alufelnin (gyári) illetve kozponti, el. ablakemelok, konyoktámasz, riaszto, Clarion rádio USB/MP3, Sport pack (piros orámegvilágitás, spoiler), ...
Orommel tolt el hogy ujra itt vagyok szivvel, alfával :)