Mutasd

>> Szerviz2010-06-19

Reggelre megadta magát a jobb oldali teló,nosza kicseréltem,kicsit szívás volt de megoldottuk.

 
>> Szerviz2010-03-21

Tegnap végleg összeállt a gép,nagyon vártam,hogy mi lesz,teljesen meglepődttem,hgoy a második próbálkozásra beindult,és szépen járt.Folyik viszont az olaj,a hengerfejnél,és a szelepfedélnél is.
Mivel nem én raktam össze ez igy eléggé bosszantó,ha szerencsém van,csak lekapom a szelepfedelet,meghúzom a csavarokat és jó lesz.Nincs kedvem megint szétboritani.

>> Szerviz2010-03-08

Ma beraktuk a motort,váltót,minden szépen lepucolva,persze azért nem volt ilyen egyszerü.A kert végéből be a talicskába,előre toltuk,majd ki a talicskából,pcolás-mérés anyázás,hátsó konzolt fecsavartam-hiba volt.Beraktuk,dög nehéz,közben kiderült,hogy utban van a váltó,na jó,féltengely le,váltó ki ujabb másfél óra,motor felköt,anyázás,dög nehéz,váltó be,ezt már egyedül mert nem férünk hozzá ketten,,persze az ABS útban van,váltó földre-egy kis anyázás,ABS leszerel,váltó be,motor a helyére-majdnem,mert közben lecsúszik a kinyomocsapágy a logó váltórol.Már nem szólok csak lazán nekidőlök a keritésnek,annyira fáradt vagyok,hogy szédelgek.Motor rácsusszan a bakokra,lecsavar--örül,nem nagyon -picit,örülni is fáradt vagyok.Váltóra kötél,felállok alfira,rángatom,nézem, végre összecsuszik----TARTSAD EL NE ENGEDD!! Add ide a 13-ast,fogd,huzd meg-ez az összement,motor váltó egyben,rögzit,mindent eldob,csontrafagyva,hullaként bemászok.
Bent van végre.

>> Szerviz2010-03-05

Aszott teveszarrá fujt a szél,reggel lemostam a motort,csili vili lett,aztán kimostam a motorterét Alfinak,brigecio,forró viz meg minden,kicseréltem az ablakmosó tartályt,persze az is szépen lemosva,motortartó bakok csere,kaptak vazelint az összes csövet letöröltem,a kemény elektromos vetekékeket kicseréltem,kaptak uj végeket,kivettem a hütőt kimostam,a motortartó bakok helyét bekentem rozsdagátlóval,a vizpumpát kicseréltem,++a termosztátot is,a vizpumpa kerekét lefujtam fehérre.
Holnap megkezdem a visszaépitést,kis szerencsével vasárnapra beröffen.

>> Szerviz2010-03-04

Ma kiszedttük a motort,ketten csörlő nélkül,nem volt könnyü,aztán ha már lúd,kiszedttük a másikból is,ami majd alfikába kerül.Roppantul ropogott a derekam,de megvan.
Holnap motortér takaritás,majd moci a hejére.

>> Szerviz2010-02-24

Ma szétkaptam a hengerfejet,elég hamar ment,sajnos 4 szelep eltört,egy henger kuka lett,nem vacakolok vele,motorcsere lesz.

>> Esemény2010-02-23

Pár napja nem indult el,csak indotottam és levágta.Kiszedegettem a gyertyákat,az egyik bele volt törve,a motor megszorult.Hétvégén szétkapom,akkor most már teljes generált kap.

>> Esemény2010-02-04

Ma kiástam alfikát,mivel az 55 orvosnál van.Lemostam szépen,ujra csili-vili.

>> Egyéb2009-11-05

Meghuzkodttam minden vákuumcsövet,ellenőriztem a szigeteléseket,végre pöcc-röff indul,gyönyörűen jár,lassan szíjcsere lesz,meg termosztát csere.

 
>> Szerviz2009-10-08

Tegnap beinditottam volna alfikát,Pöcc-röff-gondoltam én,ahogy szokot indulni,mivel az 55-ös szétszedve,igy valamivel közlekedni kell.
Rá kelett döbbennem,hogy nincs benya a gépben,na sebaj,elö a csövet,az 55-ösben van bőven szivjuk le.Nem volt jó ötlet,bár némi tapasztalat még rémlett fiatalabb koromból,de azért piszkosul megszivtam,a lehelletem most is olyan lehet mint süsünek náthásan,egyes kabuli sejtek dollár ezreket adnának érte.
Miután rendesen kiokádtam magam,sikerült kikönyörögni,kb 2 litert a tankból,zutty bele alfikába.....és nem indul.
Na jó,gyertyák,gyujtáselosztó,stb a szokásos társasjátékok,kidobáltam az összes gyertyát,alfika szive rögtön verni kezdett,tiszta safhausen lett.
Ég és föld!!Finom hintázás,puha kuplung,és kurva lomha járás igazolta,hogy ez mégis csak egy családi luxusvas,és nem egy bika.
De, imádom!!