Mutasd

>> Esemény2010-12-30

Az év utolsó pizzázásán vehettem részt tegnap este Szany-ban a La-mamma pizzériában a nyugati bandával.A szervezést Kócos barátunk vállalta magára.
A késő délutáni órákban indultam Szhely-ről Pityke és Gábor80 társaságában.Most én vállaltam magamra a fuvaros szerepét.Az én autómmal mentünk.Ráérős tempóban utaztunk a pizzériáig,ahova 6 óra körül érkeztünk.Nemsokára megérkezett Dévid,Liquid,Kócos,barátnőjével és hugicájával.
Elfogyasztottunk egy fincsi pizzát,majd komoly sztorizgatás következett:D.Talán a legjobb hangulatú minitali volt melyeken eddíg részt vehettem.Már majdnem 9 óra volt,mikor hazafele vettük az irányt.
Köszi mindenkinek a részvételt:-))!

 
>> Szerviz2010-12-28

Ma délelőtt sikerült csináltatnom a gépen egy számítógépes motordiagnosztikát.
A gyanúm beigazolódott.Valóban az EGR-szelep a bűnös.Ami a jó hír,hogy azon kívül semmilyen hibát nem jelzett.Mivel a tisztítása csak ideig-óráig jelent megoldást a szerelő szerint,így gyorsan célbe is vettem autósboltos barátomat és erősen kedvezményes áron vásároltam egy a gyárival megegyező EGR-t.Csütörtökön sort kerítünk a cserére is.Addíg talán nem tellik meg a részecsketároló korommal:S!
Vettem ismét egy flakon gázolajadalékot is,mert már fogyóban volt.

 
>> Szerviz2010-12-26

...........ez a felirat jelent meg a kijelzőn ma nem sokkal azután,hogy elindultam.
Persze kigyulladt a motordiagnosztika lámpa is.Úgy gondolom ez a mindenképpen összefüggésben van az előző bejegyzésben leírt működési rendellenességgel.
A holnap reggel mindenképp telefonálással indítom és reménykedem benne,hogy találok egy megfelelő mestert,aki hajlandó csinálni egy számítógépes motordiagnosztikát így az ünnepek közt.
A szerelőmmel már beszéltem,a héten az EGR tisztítást mindenképp megoldjuk.Remélem "csak" az a probléma.Folyt. köv.

 
>> Szerviz2010-12-17

A minap lettem rá figyelmes,hogy alacsony fordulatról,csak némi késedelem (2-3 sec.) után kezd el felpörögni a motor gázadásra néha-néha.A műszerfalon semmilyen kontrollámpa nem világít.
Úgyanezt a jelenséget produkálta anno a nyolc szelepes jtd még a 156-ban.Ott sajnos az EGR tisztítása nem segített.Le kellett "dugózni" és egyszerre megszűnt a hiba.
Talán itt a 159-nél elég lesz a tisztítás.Rövid időn belül meg is kellene ejteni a beavatkozást......

 
>> Szerviz2010-11-22

Úgy tűnik vége az enyhe ősznek és a hét közepétől jön a tél-már,ha lehet hinni az időjósoknak:P!
Nekem viszont még mindíg a nyári gumik vannak (voltak) a gépen.Tök véletlenül ma lett egy "lyukas" napom,ami remek alkalom volt arra,hogy orvosoljam ezt a problémát.
Így hát célba vettem a céges műhelyt és megoldottam a cserét.
Felkerültek a frissen kiegyensúlyozott téli kerekek,a nyáriak pedig megtisztítva várják a tavaszt.
Most már tényleg jöhet a tél.
Km. óra állás:76.671

 
>> Szerviz2010-10-27

Mielőtt felkerülnek a téli kerekek-gondoltam-kiegyensúlyoztatom őket,mivel szemmel láthatóan lelesett néhány súly róluk.
Nem úsztam meg ilyen egyszerűen a dolgot,mivel két felni annyira ütött,hogy nem lehetett kicentírozni őket.Csak a görgőzés segített rajtuk.Az egyiket egy kátyú széle üthette meg,a másik pedig egy durvább padkázás során deformálódhatott el -sztem.
Most újra tökéletesen fut mind a négy:-))!

 
>> Autóápolás2010-10-17

A télre való felkészülés újabb állomásaként megajándékoztam a drágámat egy finom kis waxolással,ami remélhetőleg védelmet nyújt a téli viszontagságos időjárás káros hatásaival szemben a fényezésnek.
Egy gyors mosás után magam végeztem a műveletet egy újfajta Sonax cuccal.
Az egész kb. egy órát vett igénybe.
Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok.Nagyon szépen csillog-villog a paripa:-))!

 
>> Szerviz2010-10-06

A szervízkönyv szerint 60.000-nél szervízelték a gépet még Olaszországban.Azonban semmi nem 100% a mai világban,így lecseréltük a motorolajat és a szűrőt,valamint a levegőszűrőt és a pollenszűrőt is,csakhogy nyugodtan aludjak:D!
Nagyon jó minőségű szintetikus Motul olaj került a motorba.A beavatkozást most is barátom műhelyében végeztük.
Km. óra állás:68650.

 
>> Esemény2010-10-04

Igaz szervesen nem az autóval kapcsolatos ez az "esemény",de mégiscsak megint az Alfa vitt minket egy jó kis helyre.
Egy zalakarosi hotelben töltöttük az elmúlt hétvégét.Már nagyon ránk is fért az elmúlt időszak hajtása után.
Szóval fürdőztünk,pihentünk,szaunáztunk,ettünk-ittunk:-))!
Hazafele útba ejtettük Keszthelyt és sétáltunk egy kellemeset a kastély parkjában.
Ismét egy nagyon kellemes hétvégén vagyunk túl.

 
>> Szerviz2010-09-30

Rövidülnek a nappalok,sok a csapadék,így egyre gyakrabban kell autóznom sötétben,rossz látási viszonyok közt.Ezért is szoktam ősz elejére időzíteni általában az ablaktörlőlapát cseréjét,a télre való felkészülés első lépéseként.
Most is így tettem és beszereztem egy pár új lapátot.Amúgy is időszerű volt már a csere,mert a régi lapátokon 2007 09. havi dátum volt.Tehát még a gyáriak voltak.
Most egész jól kilátok:))!