NGC - főkép
>> SzervizAlfa GT 2.0 JTS // 2021-06-25

Történt az, hogy még télen eltört a bal ajtó kilincs zsanérja. Azt terveztem, hogy kicserélem, ahogy kicsit jobb idő lesz. Ahogy jött a jó idő, a bal ablakemelő megadta magát, se fel, se le. Szétszedtem, rámértem, a kapcsolók, kábelek, vezérlő doboz is oké, a zsanért kicseréltem (az ablakot szinte teljesen ki kellett venni...).
Közben lejárt a műszaki, így hát elvittem szerelőhöz, egyrészt az ablak miatt.
Kiderült, hogy a hátsó fék szinte teljesen kuka, a kézifék kötél is szorul, illetve csak az egyik oldalon fog (ezt tudtam). A középső dob szétrohadt (ezt is tudtam), szóval ezek mind ki lettek cserélve, az első fékek megtiszítva, új középső dob, hátulra új kézifék kötelek, féktárcsák, betétek. Fékolajcsere, a dobhoz új felfüggesztés.
Az ablakemelő motor adta meg magát, felújított gyárit vettem, plusz új párazáró fóliát.
És még a jobb első helyzetjelzőt is kicserélték. :)
Egy hétig volt szerelőnél, úgyhogy amikor kész lett ki is autóztam belőle egy tanknyi benzint. :)

km.: 165.000

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-07-17

Tegnap délután széthullott a jobb hátsó ablakemelő szerkezet. Kíváncsiságból szétszedtem, de amennyire láttam, minden a helyén volt, kivéve egy kis műanyag darabot, ami letört. Cserélve lett a bovden orsó, a bovdenek és a csúszka.

Valamikor januárban egy kellemes -15 fokos déli órában észrevettem, hogy a bal hátsó ablak kicsit lejjebb van, mint kéne, és már amúgyis kicsit zajos volt az az oldal; gondoltam felhúzom rendesen. De a tekerő csak forgott: elszakadt a bovden.
Ma admirális cartárs hozott nekem egy balos emelőszerkezetet, és be is szerelte. Köszönet érte!