Mutasd

>> Szerviz2018-01-17

Már évek óta zörögtek az első hangszórók picit,de utóbbi időben már annyira zavaró volt ,hogy a balansszal teljesen lehalkítottam őket. Ma eljutottam Alfadepóba ,és vettem két jó állapotban levőt. Ha már ott voltam ,elhoztam egy műanyag bizbaszt is a szélvédő sarkához.Enyémet megrágta a nyest,hogy veszne meg!
Az ajtókárpitokat droberto blogja alapján szedtem le.Hálás köszönet neki ezúton is ,remélem idén eljutok már Vtt-re,és iszunk erre is!😃
A mai szereléssel ismét komfortérzetet növeltem ,nem recsegnek már a hangsugárzók. A régiek nagyon tönkre voltak menve.Ha óvatosan benyomtam a membránt ,jól hallhatóan besúrolt a lengőtekercs a vasmagba.
Kiváncsi lennék,hogy szólna a zene ,ha valami jóféle sugárzók lennének az autóban,de ez talán már sosem derül ki😃
Km állás: 269250

 
>> Szerviz2018-01-16

Már régóta sípolt néha a hátsó fékem ,kerékcserekor láttam ,hogy a karmantyú is ki van szakadva. Ráadásul a jobb első keréknél a külső dékbetét ,extrém mértékben el volt kopva (4. kép)
Az alkatrészeket a pkwteile.de oldalról rendeltem,érdemes itt körülnézni ,brutál különbségek vannak árban a magyar árakhoz képest..
Trw fékbetétek mellett döntöttem,plusz,rendeltem üzemanyagszűrőt,és aktívszenes pollenszűrőt is. Hátsó fékhez vettem felújító készletet is. Sajnos az elsőhőz elfelejtettem ,sőt pasztákat se,vettem. Ezeket idehaza szereztem be ,arany áron.Plusz vettem Textar dot4 fékfolyadékot is.
Elsö fék szétszedésekor vettem észre ,hogy várhattam volna ,hogy az autó jelezze a kopott fékbetétet,legutóbb olyat raktak bele ,amin még kábel sem volt..(2. kép)
Az autót alá bakoltam ,jó kis tűzifával ,hogy légtelenítéskor ne legyen hátráltató tényező.
A hátsó fék dugattyu visszarakásnál kicsit elakadtam ,sehogy nem akart bemenni helyére ,de pár kábel darabbal megoldottam😃 (8.kép)
A fékdugattyú visszanyomó készletemnek is jó hasznát vettem (9.kép)
A féknyereg csúszkát spéci Xadó zsírral kentem be , a fékpofák dugattyúval érintkező részét pedig Textar pasztával ,a dugattyúkhoz Ate dugattyúzsírt használtam (10.kép)
Végül kicseréltem a pollenszűrőt (11.kép) ,és az üzemanyagszűrőt . Utóbbiról sajnos már nem fért fel kép.
Km állás:269250

 
>> Szerviz2018-01-12

Ott kezdődött a történet,hogy ősszel csak két db gumit rendeltem az elkopott Contik helyére,azt hittem amik a hátsó tengelyen voltak ,azok kibírják még ezt a telet. De tévedtem,volt pár necces szituáció miattuk ,igy inkább rendeltem ,két db ,a céges autóinkon jól bevált General Altimax Winter 3 gumit. fritzreifen.de oldalról ,2 munkanap alatt megérkezett.
Ma rakattam fel Bpesten.2017 27. hetében gyártódtak. 8.5-9 mm profilmélységgel kezdik a pályafutásukat nálam.
A költségek a gumik 146€ árából ,és az 5000 ft szerelési díjból tevődnek össze.
Km állás: 269200

 
>> Autóápolás2017-10-31

Vettem új ablaktörlő lapátokat,mert a régiek már elkezdtek hüvösebb időben pattogni. Ismét Bosch Aerotwin került fel,mint legutóbb.Ráadásul ennek sokkal szebb a tartókonzolja ,mint a réginek.
A régi kb 34500 kilométeren keresztül szolgált.
Km állás a cserekor: 260764

 
>> Esemény2017-10-14

Napra pontosan 5 hónapot futottam nyári gumikon.
Ma történt meg a téli átállás. 2 db gumit rendelnem kellett ,mert a hajtott tengelyen levő Contik kb 4.5-5 mm-re koptak egy szezon alatt.Lehet még elmentek volna 1-2 hónapot ,de nem lett volna hangulatom szezon közepén átgumizni a kerekeket.
Nexen Winguard sport gumikat rendeltem reifenguru.at-ről. Költséghatékony megoldás ,kiváncsi leszek hogy muzsikálnak.
A gumikat Dunaharasztiban rakattam fel ,otthon meg én át cseréltem a kerekeket.
A nyári gumikon alig van kopás ,igaz nem is mentem sokat ebben a szezonban ,összesen kb 13000 km-t.
A nyári kerekeket szépen letakarítva raktam el ,a felniken nincs semmi extra sérülés ,csak kavicsfelverődések nyomai láthatóak.
Km állás : 257510 km

 
>> Szerviz2017-09-24

A sztori előzménye,hogy 5 hete, szabadságomról jövet Salzburg előtt 80 km-el kifogyott alólam az áram. Ömtc segítségével haza értem ,de világos volt ,hogy baj van ,vagy a még gyári 7.5 éves akksi a kukás ,vagy a generátor is rossz. Akksim volt itthon új,még tavaly ,mikor az injektor csatlakozók vacakoltak ,vettem az Auchanban egy saját márkás ,de Jászakku által gyártott energiaforrást. Berlingómban is Jászakku van ,már 5 éve.
Generátort végül Erhard papától rendeltem ,plusz hosszbordás szíjat ,és szíjfeszítőt is.Ki is postázta ,hamar ide ért.
Múlt hétvégén akartam a cserét megejteni ,de nem volt Torx E kulcsom,mégpedig olyanok tartják a generátort a helyén. Rendeltem Amazonról gyorsban fasza Proxxon Indrustrial szettet.
Ma jött el a nap ,hogy neki essek a verdának . A szerelés menete egyszerü,nem kell akna sem ,kereket sem kell levenni. Felülről kivitelezhető. A gázolaj szűrő tartókonzolját le kell szerelni ,különben nem fér ki a generátor a motortérből. 3 csavar tartja ,nem nagy ügy. A feszítőt sajnos nem bírtam kiszedni ,majd olajcserekor megpróbálom mégegyszer. De nem régi ,úgyhogy nem gáz. A szíjra viszont ráfért a csere.Felkerült az új áramfejlesztő,csavarok lehúzva a megadott nyomatékra( köszi Droberto a nyomatéktáblázatért!😃)
Összeszereléskor pont jött egy szomszédom ,segítségével lelégtelenítettem a gázolaj rendszert. Aztán mentem egy próba kört. 5 hete nem vezettem az autót ,el is szoktam tőle ,kurva jól megy😃😃
Km állás: 255478

 
>> Autóápolás2017-07-06

Nagyon csúnyák voltak már az emblémáim. Aliexpresszről jöttek az újak. Ennyi pénzért szerintem tökéletesek ,méretben is jól passzolnak. A csomagtartónyitó gombtól kicsit féltem ,de arról is könnyen lejött a régi.Jól bevágdostam pengével aztán csavarhúzó ,kalapács kombóval adtam neki a wattot😃

 
>> Szerviz2017-06-03

Kicsit túlfutottam az olajcserével ,így most a hosszú hétvégén neki álltam. Már legutóbb is Motul olaj került bele ,most is azt vettem,plusz a jó kis gyári Ufi olajszűrőt. A többi szűrőt két hét múlva cserélem le.
A segédalvázkeretet ,vagy bölcsőt kicsit ,ilyen adjunk szart a pofonnak jelleggel lepacsmagoltam fémvédő lakkal ,mert nagyon csúnyán rozsdás. Ki kellene szerelni ,és normálisan le felületkezelni.
A haspáncélnál pár csavart pótolnom kellett. Érdekes módon ,ha szerelőnél jár az autó,mindig eltünik 1-2...
A másik projekt a kézifék kötél porvédő csere volt.Kerékcserekor vettem észre ,hogy a porvédők elporladtak a másfél évvel ezelőtt beszerelt gyári bovdeneken.
Nem szeretném még egyszer szétbontani a fél autót a komplett kötél csere miatt.
Shadin kollega blogja alapján csináltam. Tök jó,és költséghatékony módszer. Lehet hogy updatelnem kell majd ,mert csak szélesebb kábelkötegelőm volt itthon,és az nem teljesen ül be a horonyba. Majd szerzek keskenyebbet.
Km óra állása: 247330km
Előző olajcsere óta megtett km-ek száma:17664

 
>> Szerviz2017-05-14

Rendeltem a netről új antennát ,elöször nem jót küldtek ,másodjára jött a jó . Gondolkoztam ,hogy kéne konzerválni ,hogy ne csak 3 évet bírjon ,mint a gyárilag felszerelt. Vettem Plastik70 lakkot ,azzal fujtam le a nyákot. Tartósteszt következik.

 
>> Esemény2017-05-14

Megkezdődött nálam is a nyári szezON.
A gumikat a reifenchampion.de oldalról rendeltem. Érdekes volt ,mert mikor kinéztem a őket,,akkor 130€ volt darabjuk ,pár hét múlva 150€-ért vesztegették ,amikor lecsaptam rájuk ,akkor épp 135 ercsin állt az árfolyamuk. 2 nap alatt leszállították,pont aznap jöttem haza Budapestre. Fullra volt pakolva az autó ,a gumikkal ,meg a felnikkel,plusz egy motor szállító utánfutó is utána volt kötve.
Szombaton Dunaharasztiban egy kevésbé szimpatikus gumisnál felrakattam a gumikat a felnire ,majd otthon én ,feldobtam a Bocira őket.
A téli gumik kb 24000 km- futottak első szezonukban. Az első tengelyen lévők kb 5 mm-re koptak le,a hátsó lengelyen lévők 6 mm-re.
Az Uniroyalok 8.3 mm profilmélységgel kezdik a pályafutásukat. (2017 16. hetében lettek gyártva amúgy)
A hátsó kerekek felrakása elött kiszedtem a fékbetéteket,lecsiszoltam a szélüket ,mert állítólag ezért sípolnak hátramenetben. A jobb oldalon észre vettem két kevésbé biztató dolgot.A kézifék kötelen levő gumiharang megszünt létezni. Nem bírt sokat ,tavalyelött decemberben cseréltem ki a kézifékköteleket ,gyári cuccra..
Ráadásként a fék dugattyunál levő gumiharangon is van egy lyuk,ezt is hamar orvosolni kell. Érdekes módon a bal oldalon minden rendben volt.
Az ár az 540€ vételárból,plusz a 8800 ft felszerelési költségből tevődik össze.
Km állás a nyári szezon kezdetén: 244500 km