Haddel - főkép
>> SzervizAlfa 159 sw // 2015-08-15

Mai napon sor került a már esedékes olaj ,és szűrök cseréjére.Selenia wrpe motorolaj,Mahle olaszűrő,csak hogy a legfontosabbat emlitsem. Kapott új olajleeresztö csavart is az autó.Pollenszürő cseréjénél viszont elszégyeltem magam,nagyon koszos volt a régi.Tavaly nyáron cseréltem.Ideje volt. Elhasználtam egy Loctite klimafertőtlenítőt is.
Kertszomszédom látta ,hogy bütykölöm az autot,kérdi ,már megint szerelni kell?? Mondom neki,csak olajcsere.Azt mondja,hát nem rég cserélted.Mondom neki,rég volt már húsvét.Rázta a fejét és elment 😃
Km óra állás: 179094
Előző olajcsere óta futott kilométerek száma:14644 km

>> EseményAlfa 159 sw // 2015-05-04

Tegnap jubiláltunk.Bele szaladtunk az ötvenezredik kilóméterbe. 17 hónappal ezelőtt vettem az autót.Ezidő alatt csak tervszerű karbantartás miatt kellett szervizelni,olajcsere, vezérléscsere.Elmondhatom, nem bántam meg hogy megvettem😃

 
>> EseményAlfa 159 sw // 2015-04-19

Átcseréltem a kerekeket,a szép új csavarokkal raktam fel őket. Az első tengelyen 4 mm-re,a hátsó tengelyen 7 mm-re koptak a téli gumik.Tehát 2 darabot vennem kell. A nyári gumik remélem még ki bírják ezt a szezont. A téli gumik 23708 kilométert futottak ezen a télen.
Km állás: 166915 km

 
>> SzervizAlfa 159 sw // 2015-04-04

Lecseréltem ma az olajat,légszűrőt,gázolaj szűrőt. Mann Filter olajszűrő,Selenia wrpe olaj, Champion gázolajszűrő. Plusz egy új alátét az olajleeresztő csavar alá. De legközelebb kell új csavart vennem. A haspáncél megszivatott,az egyik középső csavar elforgott,nem tudtam roncsolás nélkül kiszedni.De megoldottam.
Km állás:164450

 
>> Tuning és extraAlfa 159 sw // 2015-03-23

Megérkeztek az ebayről rendelt kerékcsavarok. Kadmiumozott a felületük. Ezekkel rakom fel a nyári kerekeket,és a régi csavarokat elviszem felületkezeltetni.Innen rendeltem

>> SzervizAlfa 159 sw // 2015-03-21

A nyári kerekek felrakása előtt feltétlen be akartam állítattni a futóművet.Tavaly az első tengelyeken rendellenesen koptak a gumik.
A csépeli Sárgagumi mühelyében került sor a mutatványra.Érdekes,a jobb hátsó kerekem is tök hülyén állt. Az első tengelyen is piros mezőben voltak az értékek. Kerékdőlést nem lehet állítani,de a kerékösszetartás be lett lőve.Mondta a srác,hogy azért figyeljem a gumikat,ha kell módosítunk még.
Megjegyezték,hogy elég igényes futömű van a kocsi alatt,látszik,hogy ebbe bele tett apait -anyait az Alfa. 😃

>> EseményAlfa 159 sw // 2015-03-13

Hétvégén ünnepeltük a 160 ezredik kilométert. 15 hónapja van nálam az autó,ezalatt az idő alatt 41000 km szaladt bele.

 
>> EgyébAlfa 159 sw // 2015-03-13

Kicsit nézelődtem ebay -on, és rendeltem Elm 327 ,és Vagcom kábelt,színes csatlakozókkal.
Plusz egy kis optikai tuningot,alfás szelepsapkákat,amit majd a nyári kerekekre rakok.

>> Tuning és extraAlfa 159 sw // 2015-01-16

Ebay-ről vásároltam szettben a beltérhez való ledeket. Volt velük gond .A szofita izzók 37 mm hosszúak ,ezzel szemben 41mm-es ledeket kaptam .A csomagtartó két oldalsó ,és a hátsó ülések feletti lámpatestekbe nem férnek bele.
Elől a mennyezeti "csillárban" lekapcsolt állapotban is dereng a középső szofita LED. Biztos vagyok benne ,hogy az egymás mellett futó vezetékekben indukálódott feszültség miatt. Lineáris tekercset alkotnak a vezetékek ,a Led.nek meg kicsi a belső ellenállása.
Az egyik T10 foglalatos egyből elfüstölt.
De a többi ,ami működik ,nagyon tetszik. Jó erős ,hideg fénye van. Következő lépcsőben pótolni fogom, a szofitákat. Akkor teljes lesz a belső ledesítés.
Frissítés.: Irtam az eladónak a problémás ledek miatt.Postafordultával küldött is egy csomagot grátisz.

KM állás:150620

 
>> Tuning és extraAlfa 159 sw // 2015-01-14

Egy- két baráti kirándulás majdnem tragédiába torkollott, mert a csomagtartóban felmelegedett a sör.Ezt megelőzendő,rendeltem a Fiat Kelet Pesttől 12 voltos aljzatot a csomagtartóba.Múlt héten már megjött, de barnát küldtek a fekete helyett.Azt visszaküldettem,ma vettem át a feketét. A beszerelés némi nőgyógyászi előképzettséggel 5 perc alatt megvan.A régi takaróburkolatot ki kell pattintani,behelyezni a fedővel ellátott műanyag részt,majd abba bedugni a fém részt.A csatlakozót kicsit nehéz rádugni,mert, pont ott megy valami vastag gumicső.De azt felnyomva,pár szitokszó kiséretében megoldható.:) A 3.fotón látszik,hogy először rosszul próbáltam berakni,így összeszerelve nem megy be a helyére.Újra szét kellett szednem.
Összeszerelés után egyből kipróbáltam,gyanús volt, hogy biztosítékot is kell berakni,de gyárilag megvolt,mert működött.
Újabb extra kipipálva: )