Haddel - főkép
>> SzervizAlfa 159 sw // 2016-07-06

Születésnapom alkalmából haza jöttem csütörtökön,de a program szoros volt ,mert Debrecenben ,családi körben akartam ünnepelni.Viszont oda már friss olajjal akartam lemenni ,ezért hét elején megbeszéltem Erhárddal ,hogy kellenének a cuccok,aztán haverom át is vette őket.Igy én péntek reggel neki is álltam ,lecseréltem az olajat ,és az összes szűrőt. Nem volt semmi komplikáció,viszont jó pár csavar hiányzik a haspáncélból,gondolom a kuplungoláskor tüntek el.Pótoltam amit tudtam.
Beszerelt anyagok: Selenia Wrpe olaj,Mann filter olajszürő(érdekességképpen ,ezen made in germany felirat van ,legutobb made in bulgaria felirattal kaptam)
Champion üzemanyagszürő,aktívszenes pollenszürő,levegőszűrő.
Péntek este már a kis keresztlányommal tudtam találkozni ,és sokat játszani 😃
Km állás:209289
Előző olajcsere óta megtett kilométer:14869

>> SzervizAlfa 159 sw // 2015-08-15

Mai napon sor került a már esedékes olaj ,és szűrök cseréjére.Selenia wrpe motorolaj,Mahle olaszűrő,csak hogy a legfontosabbat emlitsem. Kapott új olajleeresztö csavart is az autó.Pollenszürő cseréjénél viszont elszégyeltem magam,nagyon koszos volt a régi.Tavaly nyáron cseréltem.Ideje volt. Elhasználtam egy Loctite klimafertőtlenítőt is.
Kertszomszédom látta ,hogy bütykölöm az autot,kérdi ,már megint szerelni kell?? Mondom neki,csak olajcsere.Azt mondja,hát nem rég cserélted.Mondom neki,rég volt már húsvét.Rázta a fejét és elment 😃
Km óra állás: 179094
Előző olajcsere óta futott kilométerek száma:14644 km

>> SzervizAlfa 159 sw // 2014-01-11

Ma sor került az olajcserére. Selenia 5w-30 wr pe olajjal ,Ufi olajszűrővel. A levegőszűrűt nem tudtam kicserélni 2db csavar nem akart kijönni a légszűrőházból. Lökhárítót nem volt kedvem leszedni. Majd hamarosan megcsinálom. Fény derült pár tennivalóra. Ereszti az olajat a főtengely szimmeringnél.Majd a vezérlés csere alkalmával ezt orvosolni kell .Az alvázvédelmet is kicsit meg kell babusgatni ,sok helyen le van horzsolva a festék ,gondolom párszor felült valami fekvőrendőrre.
Kilóméter állás: 121100