Haddel - főkép
>> EseményAlfa 159 sw // 2017-05-14

Megkezdődött nálam is a nyári szezON.
A gumikat a reifenchampion.de oldalról rendeltem. Érdekes volt ,mert mikor kinéztem a őket,,akkor 130€ volt darabjuk ,pár hét múlva 150€-ért vesztegették ,amikor lecsaptam rájuk ,akkor épp 135 ercsin állt az árfolyamuk. 2 nap alatt leszállították,pont aznap jöttem haza Budapestre. Fullra volt pakolva az autó ,a gumikkal ,meg a felnikkel,plusz egy motor szállító utánfutó is utána volt kötve.
Szombaton Dunaharasztiban egy kevésbé szimpatikus gumisnál felrakattam a gumikat a felnire ,majd otthon én ,feldobtam a Bocira őket.
A téli gumik kb 24000 km- futottak első szezonukban. Az első tengelyen lévők kb 5 mm-re koptak le,a hátsó lengelyen lévők 6 mm-re.
Az Uniroyalok 8.3 mm profilmélységgel kezdik a pályafutásukat. (2017 16. hetében lettek gyártva amúgy)
A hátsó kerekek felrakása elött kiszedtem a fékbetéteket,lecsiszoltam a szélüket ,mert állítólag ezért sípolnak hátramenetben. A jobb oldalon észre vettem két kevésbé biztató dolgot.A kézifék kötelen levő gumiharang megszünt létezni. Nem bírt sokat ,tavalyelött decemberben cseréltem ki a kézifékköteleket ,gyári cuccra..
Ráadásként a fék dugattyunál levő gumiharangon is van egy lyuk,ezt is hamar orvosolni kell. Érdekes módon a bal oldalon minden rendben volt.
Az ár az 540€ vételárból,plusz a 8800 ft felszerelési költségből tevődik össze.
Km állás a nyári szezon kezdetén: 244500 km