Haddel - főkép
>> SzervizAlfa 159 sw // 2015-08-15

Mai napon sor került a már esedékes olaj ,és szűrök cseréjére.Selenia wrpe motorolaj,Mahle olaszűrő,csak hogy a legfontosabbat emlitsem. Kapott új olajleeresztö csavart is az autó.Pollenszürő cseréjénél viszont elszégyeltem magam,nagyon koszos volt a régi.Tavaly nyáron cseréltem.Ideje volt. Elhasználtam egy Loctite klimafertőtlenítőt is.
Kertszomszédom látta ,hogy bütykölöm az autot,kérdi ,már megint szerelni kell?? Mondom neki,csak olajcsere.Azt mondja,hát nem rég cserélted.Mondom neki,rég volt már húsvét.Rázta a fejét és elment 😃
Km óra állás: 179094
Előző olajcsere óta futott kilométerek száma:14644 km

>> SzervizAlfa 159 sw // 2014-06-14

Sort kerítettem a pollenszűrő cserének ,ellőttem egy Loctite klímatisztítót is .Aktívszenes szűrő került be.Biztosan jó lesz ,sajnos pollenallergiám van .
Gázolajszűrő is cserés volt már Ufi került be ,ugyanilyen volt benne.Kollegám segített légtelenítésnél.Légtelenítő csavart kitekertem ,kollegám pedig kétszer indította a szivattyút az indítókulcs behelyezésével.
Ki kellett cserélnem egy első helyzetjelző izzót is.Szégyen vagy nem ,de meg kellett néznem a használati utasításban ,hogyan kell :-)
A mai nap szomorú apropója ,hogy az egyik szomszédom neki tolatatott a terepjárójával a lökhárítómnak. Nem akartam elhinni ,de adott biztosítási kártyát ,majd hétfőn intézkedem.Pár faluval arrébb van egy Alfa Romeo szalon ,majd ott megcsináltatom.
Kilóméter állás 132033 km
Ufi gázolaj szűrő :15000Huf
Pollenszűrő :3600 Huf
Loctite klímatisztító: ? Huf