- főkép
>> EseményAlfa GT 1.9 JTD // 2012-08-21

Szokásos nyári pihenőnket töltöttük családommal Horvátország egyik szép szigetén Viren. A tengerparti apartmanhoz érkezvén meglepődve láttam meg, hogy egy GT lesz a szomszédom. Aztán szembe néztem a tényekkel. Aki szemben áll most velem 2 hétig egy 3000 ccm-es, bajor gyártmányú BMW 530 GT. Na most akkor mi van? Az általam imádott családtagként kezelt Alfa Romeo GT nevét lenyúlta valaki? Bár tudtam a BMW GT létezéséréről, mivel autós területen dolgoztam, az utakon azonban egyszer találkoztam Pesten vele. Nálam tehát a GT típusjel az Alfát jelenti.
A Bmw Gran Turismo 2010-től van az utakon. Mi 2004-től támadunk, s 2004-ben már elnyertük "kupék és cabriolet-kupék" kategóriában a Világ Legszebb Autója kitüntető címet. A Bmw GT-t, bár nem egy kategóriába indul a mi autónkkal, a hátulján miért nem viseli a Gran Turismo feliratot? Tőlünk nyúltak? Aztán volt lehetőségem jobban megismerni a BMW-t is. Az én szeretett családtagom, mindent tud, amire nekünk szükségünk van. A Bmw sem egyszerű, sokáig viccesen kerestem a meglévő extralistákat, majd egy idő után feladtam.
Fullextrás volt a bömös, DVD-lejátszó két hátsó képernyővel, panoráma üvegtető, head-up display, Adaptive Drive, aktív-hátsókerék kormányzás, adaptív fényszóró, holttér-figyelő, milliónyi beállítási lehetőséggel rendelkező komfortülés, és még éjjellátó berendezés is. Utóbbi a gyalogosokat is kiszúrja a sötétben, de csak akkor igazán hasznos, ha az utasok figyelik a képét az iDrive képernyőjén, mert a vezetőnek nagyon elvonja a figyelmét.
Aztán az én kis szerelmem! Nekem is van központi záram, xenon lámpám, klímám, bőrülésem, gyári Hi-Fi-m, bla-bla-bla, sőt vettem a fiamnak a fejtámlára egy DVD lejátszót, ahol órákig képes a meséket és a rallys videókat nézni. Nincsenek infra cuccok, gyalogos figyelő technikák és „áj-drájv” ,mégis imádom!

A bímer 245LE-s, mi 150-el támadunk. A bömcsinek 17 millió az alapára, a beépített extrákkal 27 millióra rúg, mi Alfás körökben lényegesen szerényebb pénztárcával is boldogok vagyunk.

Ja, és 1500km-en 4,3 volt az átlagfogyasztás, pedig időnként elrúgtam. A Bmw tulajának mindegy volt az átlagfogyasztás… Ők nem integetnek és villognak ha szemben egy másik Bmw jön, mi Alfások igen.

Ha már egyszer GT-t szeretne venni valaki, preferálja az Alfa Romeo által gyártott szépséget!!! Az amore érzés miatt is megéri!