Mutasd

>> Szerviz2018-03-11

Megirigyeltem Jorjietól és Buksitól így nekem is lett 😁 Haladni kell a korral és fejlődni. Mivel a hagyományos töltő lassan kimegy a divatból át adja a helyét az USB töltőknek.
Így aztán meg kértem Jorjie barátom, hogy rendeljen nekem is egy töltőt. Igazodván a beltérhez természetesen zöld világítással 😀
Tavaly decemberben meg is jött a töltő, de mivel Jorjie sokat dolgozik meg csajozik csak most kaptam meg egy csodaszép hátsó szárnnyal egyetembe ami Mifi barátomtól érkezett.
A csere nem nagy mutatvány, csak egy kis kézügyesség kell.
Hamutartó lenyit, 4 csavar kiszedése után ki is jön könnyedén. Ezután csatlakozó szét húz majd egy kis kézúgyesség és hipp hopp kint is van. Az új már sokkal könnyebben bemegy a helyére vsak be kell dugni és a hátsó szoritót rá kell csavarni. A végén már nehezebb kicsit mert a pereme belül bele akad a burkolatba, egy kis erővel szépen belehet rakni. 😁 A régit meg elrakom emlékbe 😁
Köszönet Jorjienak 👍💕😅

>> Szerviz2018-03-07

Tegnap meló után elvégzett munkálatok:
Olajcsere, szűrők, hátsó tárcsa+betét csere, ablaktörlő lapátok
Olaj: Liqui Molly 10W40 5+1 liter
Olajszűrő: Mahle
Levegő szűrő: Champion
Brembo hátsó tárcsa 240mm
LPR fékbetét
Oximo fémházas anlaktörlő lapátok 55cm-48cm
Olajcsere rendben lezajlott viszont a hátsó betét már nem ment olyan könnyen.
A hátsó dugattyú vissza tekerése okozott gondot egy kicsit mert ami nálunk van szerszám az bal menetes a 46-nak viszont jobbra kell vissza tekerni a dugattyúját. El szorakoztunk vele egy darabig mire rájöttünk a csavarra 😁
A lényeg hogy utána már minden rendben ment. Cserélni kellett még a csuszka porvédőit mert azok elporladtak. Nemtudom mikor lett cserélve utoljára ezek. Most már mind a 4 cserélve lett. Most egy darabig rendben lesznek ezek.
Km: 302.943

>> Esemény2018-02-27

A mai napon munkába menet össze törték Bellát 😢 A hungári és kerepesi kereszteződésében. Éppen a kanyarodó sáv jobb oldalán álltam a pirosnál a kerepesi úton amikor egy pözsó boxer ugy gondolta még elfér mellettem, hát nem. Ráadásul meg sem akart állni amikor rá dudáltam. Gyorsan a lámpánál utol értem majd közöltem vele hogy mi a szitu. Félre álltunk majd hívtam a rendőröket mert nem volt nálunk betét lap. A rendőrök közölték hogy nem fognak kijönni szerezzünk valahonnan, állítsunk meg autósokat és kérjünk valakitől. Szerencsére közel volt a munkahelyem így a srácok hamar a segítségemre siettek.

>> Esemény2018-01-24

Nem olyan rég megtudtam a pontos születésnapját az én kis drágámnak. Nemsokára nagykorú lesz, így valami aprósággal, de meglepem őt :-)

Születési idő: 2000, Május, 23

 
>> Szerviz2018-01-11

Mivel úgy éreztem, hogy a sima hagyományos H1-es izzó már nem a leg megfelelőbb számomra így rendeltem egy készlet Tungsram Megalight Ultra 120%-os emelt fényű izzót
Elvileg ez ma az egyik legjobb az emelt fényű izzók piacán.
A képek magukért beszélnek.
Az első képen a hagyományos H1-es a másodikon az új.

>> Esemény2018-01-05

A mai napon az én kis drága Bellám belépett a 300-sok exclusive társaságába.
Dátum: 2018. 01.05
Időpont: 18:32
Helyszín: 17-kerület, Keresztúri út
Km óra: 300.000 km :-)

 
>> Esemény2017-12-04

Idén sajnos nem volt lehetőség, hogy sűrűbben találkozzon a négyes index, de hébe-hóba megoldottuk. Az idei M.C évadzáró kicsit megcsúszva, decemberre lett beiktatva. Nem is gond, legalább egybe kötöttem az idei disznóvágással :-)
Időpont lefixálva, mindenkinek körbeküldve. Volt aki eltudott jönni, de sajnos akadtak akik nem :-(
Jorjie, ahogy szokta előző nap már meg is jött, finom hurka vacsorával vártuk, amit jóféle gyümölcspárlattal csapattunk széjjel, hogy legyen hely a finom rétesnek amit ő hozott. Beszélgettünk, majd korán lefeküdtünk, hogy pihentek legyünk.
Eljött a várva várt nap. Reggeli készülődés, aztán irány a tanya. Ott már vártak a malackák. Két malackát vágtunk. Egyett Kazes barátomnak egyett magunknak. A kisi 105 kg, a nagyobb 185 kiló lett :-)
Hamar a platóra kerültek és irány haza. Itthon jött/jöttek a welcome drinkek majd neki álltunk a malacok feldolgozásának.
Párhuzamosan ittunk és daraboltunk :-) fogyott a husi fogyott az üdítő. Reggelire lecsós hagymásvér volt, és egy kis sült velő. Közben megjelent Tomi146. Sajnos ő csak beugrott egy kicsit mert ment dolgozni. Kicsit később megjött Warbi aki egészen Debrecenből hajtotta idáig a csillagrombolót. Nagy örömmel fogadtuk akárcsak a kicsit később érkezett Buksi fiút. Jolesett, hogy eljöttek. Sokat beszélgettünk, iszogattunk, tapasztalatot cseréltünk és terveinket osztottuk meg egymással. Lassan elfogytak a malackák, és az éhes vendégeknek finom kolbász hamburgert kínáltuk ;-)
Telt az idő, elfogyott minden, lassan útra keltek a vendégek is :-(
Mindent össze vetve remek kis évadzáró lett, csodás barátok társaságában. Köszönöm mindenkinek aki részt vett, és jelenlétével emelte a színvonalat, hangulatot. Következő malacvágásos M.C találkozó húsvét körül lesz, melyre várok mindenkit aki egy jó hangulatú Alfás buliban szeretne résztvenni. Részletek később, érdeklődni nálam ;-)
Akik jelen voltak:
Jorjie
Kazes+asszonypajti
WarbiRunner (Gyuri)
Buksi
Tomi146
És persze jómagam+lányom+asszonypajti+anyukája és kedves böllér barátom a kedvesével (Tomi, Betti)

 
>> Szerviz2017-11-29

Tegnap meló után begurultam a szervízünkbe és lecseréltem a nyári szandikat téli bundás csizmára :-) kerekeket kicentíroztam. 20-30 gramm kellett csak rájuk a belső oldalra. Majd végre kicseréltem a kézifék bowbeneket. Mind a hármat. Szerencsére a hátsókat nagyon egyszerű, szinte adja magát. Egy tapasztalatlan emberke is simán megbírkózik vele. A rövidet már kicsit nehezebb, ha nem tudja az ember mit és hogyan kell.
Szóval ennek a menete a következő:
Kézifékkar behúz, alatta a csavart elkezdeni kitekerni teljesen majd bowden kiakaszt
Autó felemel, tartó konzolon lévő két kis csavar kiteker. Ezután azt hinné az ember, hogy hopp hopp kihúzza. Én is ezt hittem.... No, de nem így van. Van egy kicsike kis csavar alul a műanyag tartó elött egy inbusz fejű (lásd 5ik kép), azt ki kell tekerni teljesen mert a rövid bowdenen lévő kis pöcök meg akad benne. Semmi más funkciója nincs annak a csavarnak egyébként.
Ezután bowden ki, új vissza fűz és össze rak, aztán már csak be kell állítani.

Km: 296.662

>> Esemény2017-10-07

Lassacskán nagykorú lesz az én kis drágaságom :-)
Úgy számolom január vége február eleje lesz a forduló pont. Kap majd egy nagyobbacska szervízt is a kötelező mellett.
Közel 20 ezer kilómétert tettünk meg Bellával mióta meg vettem tavaly Decemberbe. Sok sok örömet okozott ez idő alatt és sok meglepetést is (más autónak) :-)

Km: 295.000

 
>> Szerviz2017-06-21

Mai napon végre el jutottam odáig, hogy leszedjem az ajtó kárpitokat. Nemrég engem is utolért a kárpit leválása. Így hát meg beszéltem a barátommal, hogy megcsinálja nekem. Előző kárpitos blogban már írtam erröl.
Szoval holnap megy új ruhát ölteni a kicsikém. Egyelőre az ajtók lesznek megcsinálva, de apránként az egész belseje szép egységes lesz.
Aztán egy kis üröm az örömbe, mert csak úgy......
Szóval ahogy bontogattam a hátsó részt észre vettem, hogy a hátsó hangszórók sajnos eltávoztak :-(
A bal hátsó nem tudom miért de gyakorlatilag a rozsda martaléka lett. A jobb oldalin "csak" a membrán.
Szóval vagy veszek két új hangszórót hátra vagy keresek bontott gyárit. Na majd kitalálom még.
No de beszéljenek a képek.....