Ricsi 147 - főkép
>> SzervizAlfa 159 2.4 Jtdm Distinctive // 2014-03-01

Voltam tegnap Veszprémben az Auto Forras Kft-nél, lefrissítették az autó szoftverét, és ők is megnézték az üléseimet... :)! Onnan Csörihez mentem, kipucolták az EGR-t és a map szenzort, kapott új fék olajat és első hátsó fékbetéteket. A szoftver frissítést azért csináltattam meg, mert többen írták, hogy megoldotta a hideg indítás utáni dadogást, nos ma reggel már nem dadogott, és ahogy észre veszem itthonról indulva Veszprémbe még 10 liter átlagot írt az autó, haza felé már szépen le ment 9 litere pedig hazának siettem, most jelenleg 8.8-at ír...! De sajnos úgy néz ki, hogy a hideg indítás gondom nem oldódott meg, igaz nem dadog viszont ma az első indítás után állt jó pár órát és mikor újra el akartam indulni 3 szor egymás után mindig leállt, negyedik indításra rásegítettem egy kicsit gázzal úgy már elindult, úgyhogy lesz még pár köröm ezzel... :(. Nos elkészült a TI hátsó ülés sorom végre, jól néz ki :)! Bontóból kellet rendelnem gyári dönthető támlás ülést, és ami nekem kellett belőle azt bekárpitoztuk fekete bőrrel és betettük a helyére. Szoftver frissítés: 177294 km-nél. Fék betét csere: 177312 km-nél

 
>> SzervizAlfa 159 2.4 Jtdm Distinctive // 2014-02-10

175200 km-nél megtortent a vezerles, szurok, viz pumpa, és az olaj csereje! Tavasszal fékbetet cseret kell megejteni, a lampa mosom neha mukodik neha nem, a szintezoje abszolut nem ad elet jelet ugyhogy ezeket megkell majd nezni szinten majd akkor mikor jobb ido lesz! na meg a chipeles nagyon kell az autonak szerintem! Arno cartars jovoltabol bekerult egy loudlink a kocsiba, ezuton is koszonom neki! Skyfol sotetites is elkeszult, a legsotetebb kerult fel, egyebkent sokkal sotetebb a skyfol folia mint az llumar fele folia!

 
>> EseményAlfa 159 2.4 Jtdm Distinctive // 2014-01-28

Tegnap hosszas keresgélés, mászkálás után végre sikerült találni egy talán normális állapotú 159-et. Dániából hozták be, vezetett szervizkönyv, rozsda sehol, megkaptam kinyomtatva a szerviz történetét, amiből kiderült, hogy mindig 15 ezrenként Selenia 5W-40 vagy 5w-30 as olajat kapott, tavaly cserélték a Xenon izzókat, valami volt az EGR-el más nagyobb gondja nem volt elvileg, remélem nem is lesz! Jövő héten vezérlés olaj csere stb. ami ilyenkor kell. 174 ezer km van az autóban, tehát nagyjából évi 30 000-et mentek a kocsival!

 
>> EseményAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2014-01-09

Tegnap eladtam a drágaságot... :(! 0Balazs lett az új gazdája! Remélem ő is legalább annyira fogja szeretni és úgy fog vigyázni rá mint én!

 
>> SzervizAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-11-18

Nos, kezdeném az elején tavaly októberben eldugult az EGR-em kitakarította a szerelő, másnapra a motor lámpa kigyulladt, viszont az autó, szépen indult, ment... elvittem a szerelőhöz kiolvastatni a hibát, Légtömegmérő időszakos hiba ezt írta a gép, rendeltünk bele egy új Légtömegmérőt, (nem gyári Bosch-t) nem tűnt el tőle a hiba ugyan úgy megmaradt, vártunk vele hátha valami tünetet mutat az autó de semmi, úgyhogy maradt a hiba üzenet feldobálása minden indításánal. Március végén chip tuning Kollár Szabinál, jobban ment a kocsi úgyhogy örültem magamnak, a motor hiba lámpát meg már megszoktam. Fogyasztásom már 6,7 liter volt ennyi volt a gond a kocsival. Aztàn nyáron július körül egy kamion előzése közben elhagyta az erő az autót és szemből jött egy másik autó az lassított meg villogtatott, én meg nyomtam neki, végül befértem...! Innentől kezdve álltam rá a témára jobban, rendeltem bontott Légtömegmérőt 2-őt is egyik se volt jó meg nem is sikerült eredetit küldeni, itt az oldalon találtam 1 cartársat akinek volt egy gyári Bosch Légtömegmérője Kaposújlakon ki is cseréltem, hiba ugyan úgy fent állt, ezért abban maradtunk hogy itthon megnézetem a szerelőmmel az autót, hogy mi a bánat van vele, de soha nem állt neki, én már kezdtem gyanakodni, hogy az EGR-el lesz vmi gond, úgyhogy egyeztettem időpontot Csörivel, rátette a gépet mentünk vele és az EGR nem működött, kivette az EGR-t és valószínüleg még tavaly télen a szerelőm kifektette pucolás közben.... rendeltem egy újat másnap ki lett cserélve November 6 -án 103.000 km környékén, aztán az autó elkezdett alapjáraton dadogni, füstölni, szerelő szerint a chip tuning hibája, egyből telefon Kollár Szabinak, hogy frissítse a chipet, másnap irány Pest, az új chippel is ugyan úgy csinálta meg a gyári programmal is, tehát volt egy fölös utam Pestre, ezek a dolgok miatt sajnos a Légtömegmérő ügye csúszott, írtam a tulajdonosának hogy vissza küldeném mert nem a Légtömegmérőnek van a baja és innen is köszönöm a türelmét, vissza küldtem neki én meg vissza tettem a régi enyémet, és első indítás, már nem dadog, hiba üzenet még mindig megvan... Aztán másnap bnőm ment az autóval, csak este mentem vele én, és a hiba üzenet eltűnt, és azóta sincs semmi gond vele, a fogyasztásom 5.9-6.0 liter között mozog és sokkal szebben jár. Mostanra merem kijelenteni, hogy megjavult az autó, kb 1 hónapja használom az autót úgy, hogy tökéletessen működik! Tehát egy új EGR megoldotta volna a gondomat, és nem kellett volna Légtömegmérőket cserélgetni meg össze vissza futkozni...! Úgyhogy ennyi, igazából ez valakinek jól jöhet majd, ha ilyesmi gondja lesz, igaz nekem senki se akart segíteni, dehát én már csak ilyen rendes gyerek vagyok :D! Szóval ennyi! Azért furcsa, így 1 év után, hogy nem világít a motor lámpa, de szeretem az ilyen furcsa dolgokat :)!

 
>> SzervizAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-11-07

Volt 1 szabad órám, úgyhogy gyorsan lecseréltem a nyári gumikat, jól szuperáltak a Michelinek, nagyobb vízben sem úsznak fel, jól is fogja az autót, viszont gyorsan kopik szerintem. Életem első új téli gumi garniturája került most fel az autóra (Conti Ts 850) eddig csak használt gumikat vettem az autóimra, kiváncsi vagyok mekkora különbség lesz viselkedésben a használt és az új gumik között! 103 893 km-nél kerültek fel a téli és le a nyári gumik. 6 hónap alatt 12 393 km-t futottak az idei szezon alatt a Michelinek. 2 év garancia van a gumikra, kátyú garancia is!

 
>> SzervizAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-11-01

Október közepén sikerült egy kisebb sérülést összehoznom az autón... :(, tegnap készült el! Nem tudom minek rakják ki ezeket a b×zi kő golyókat, tükörben teljesen láthatatlanok...!

 
>> EseményAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-09-12

Nos elértük a 100 ezret, semmi gond az autóval, szeretem de előbb utóbb menni fog, ( pici nekem, és kell a 2,4 Jtd ;) )most kicsit ki kell várnom lehet, hogy nagy szükségem lesz nemsokára az autó árára úgyhogy addig amig ki nem derűl, hogy mi lesz, jegelnem kell sajnos a 166 projektet :(!

 
>> SzervizAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-06-07

Kicseréltük az olajat Selenia 5W 40-et kapott és szűrőket (olaj, gázolaj, pollen): 94500-on áll a km óra

 
>> SzervizAlfa 147 1.9 Jtd 16V // 2013-05-23

Feltöltettem a klímát, most már fagyos levegő áramlik az utastérbe!