RB 83 - főkép
4 év
>> EseményAlfa 159 1.8 TBI SW // 2018-07-23

2018.07.22 az autó eladásra került, Stuttgartba fog kerülni...
2év közel 30ekm.

 
>> SzervizAlfa 159 1.8 TBI SW // 2018-04-22

Eltelt újabb 10ekm. ismét olajcsere, Elaforg-tól gyári olajcsere szett, kint elvégezve , itthon felkerültek a nyári gumik,kapott egy klima szervizt is, itt Debrecenben, összes gáz-olaj leszív majd visszatölt 55g hiányzott a 460g-hoz, közben fertőtlenítve is lett.
Hátsó kipufogó dob is cserélve lett, sikerült egy pár gyári dobot találnom , új állapotban itt kint egy német alfástól,mert ő lecserélte ragazzonra- 50 euro volt a két dob, itt megjegyezném hogy az új 340.euro-tól van, szerencsés voltam.
Az autót nem adom el marad velünk :) szabi vége, szerdán vissza Németországba.

 
>> SzervizAlfa 159 1.8 TBI SW // 2017-10-12

Már rég nem irtam, de nem is volt igazán mit blogolni, meg idöm sem volt Apuka lettem 08.11-én , leszámitva a szervo pumpát, ami 100ekm megadta magát ezt még Juliusban cseréltük gyári Bosch (250 euro) , ezt a mai napig nem értem vagy a xado tette tönkre amit kapott vagy csak hibás volt .... fék problémám is megoldodott az már biztos hogy a kelet europai piac áldozatának estem, soha többet otthon fékcsere vagy alkatrész amig kint élek... elsö ate betét kuka, magnetti marelli került bele amit a brembo gyárt, hátsó rész ujra kitisztitva szétszedve pasztázva és vegre csend van már vagy 4ekm óta... ami a lényeg hogy igenis van szar gyártás amit én sajnos a unixtol bekaptam... vicc amúgy de erröl nem irok többet.
mùlt héten felkerült a téli szett, a Laufenn gumi megkezdi a 2. szezonját, eddig tökéletes mint vizen- hóban - szárazon.. nagyon jól tapad!
Olajcsere kb 2héttel ezelött, itt kint rendeltem meg mindent hozzá az olaj gyári Sport power gyári szürök, árban ugyan annyi mint az Elaforgnál -20%kedvezménnyel , pollen szürö nélkül, Alfistinál rendelve...
sokan irják hogy nem elég az 5liter ezt nem értem mert nekem elég! Nivó maxon, kijelzö maxon... km állás 112.000 km
A motor bivaly erös megy mint az álom, én 93 ekm vettem a Tibit azóta a 3. olajcserét kapja . Nem kell adalék és semmi hülyeség.. csak figyelni kell rá, hidegen - a turbóra meg az olajcserére, megfogadtam hogy nem olvasom sokat a forumot mert néha sok ami itt megy...
Kapott még uj kiegyenlitö tartályt mert a régin volt egy pici repedés, 32euro az új, ezen nem sporulunk... meg megint uj hütövizet Paraflu... bár tavaly cseréltük le, de most már ez is gyári....
hát ennyi...
mindenkinek jó Alfázást!!! :)

 
>> SzervizAlfa 159 1.8 TBI SW // 2017-05-07

Ez egy lemaradt blog, sajnos idö hiányában csak most.

Váltólaj csere: Elaforgnál vettem 3 liter Matryx váltóolajat, kellett is mert 2.5 liter került bele, igy most koppon van váltóolajjal, bár tavaly cserélve lett és probléma nélküli volt a váltás, igy be tudom egy öblitésnek a tavalyit.

Kézifék : Most télen meglepett mikor befagyott a kézifékem, a probléma a végén lévö gumi el volt porladva, szó szerint, Cofle került bele, üléspatentet Elaforgnál vettem 2db.

Szervótartály: Még jó pár hónapja rendeltem itt kint egy gyári tartályt mikor a szervóolaj szintem ingadozott, akkor nem lett cserélve csak a tartályban lévö olaj ki, új Tutella bele... most cserélve lett a tartály kb 105 ekm-nél igy az új jó lesz a következö 100-re - plusz mégegyszer átmostuk a rendszert, olajam volt mert 3litert vettem anno és még igy is maradt, a régi tartályt eltettem az új dobozába, látszólag hiba mentes volt!

A munkát újra Kornya Laci végezte Debrecenben, Húsvét után, kedden reggel 9-re vittem, du.14-re már kész is volt, Köszönet Neki!

Klima: Nagy Miklós http://debrecenautoklima.hu , nála tisztitva-feltöltve 240g gáz volt benne, ezért volt valószinüleg hangja, ami külön jó hogy géppel végzi mint itt kint nálunk minden Werkstatt, olaj-gáz leszivása után feltöltés 460g-ra és újra csendes a Klimám , Ózon fertötlenités után egy nappal is éreztem a fertötlenitö szagát :) ajándékba kaptam 5 liter nyári ablakmosó folyadékot és jót beszélgetünk közben. Nagyon ajánlott Klima töltésre-fertötlenitésre !

Fékolaj : ez egy itteni werkstattban történt, átmosásos technikával, egy gép végezte... mert multkor kb 180nál autópálya, fékezésnél éreztem egy pici remegést a kormánynál, ez a csere óta elmúlt....

Új nyári gumi: Nexen Su1 szereztem be még februárban, ezek most felkerültek a 18-as nyári felnire... csendes-nagyon szépen fut, Húsvét utáni havazás M3-M6, sebbeség 120-130, kint kb. 1 celsius , fékezésnél semmi csuszás!!!

Polirozás: Ez valószinüleg hobby lesz mert itt kint nincs lehetöségem, otthon pedig mindig annyi tenni való van hogy nem tudom le tenni 1 napra poliroztatni.
Ezért befektettem egy excenteres Polirgépbe meg nagyon sok kiegészitöbe :)
Itt kint vettem meg... Liquid Elements-Koch Chemie- Menzerna termékek külsö-belsö, 1 napomba tellett csak 2 lépcsös polirt csináltam- plusz elötte a komplett bodé át radirozása-egy speciális gyurmával- mert több idöm nem volt... de igy is kiváló lett... mindezt otthon a hátsó kertben :)

Képek nem sok készült :) majd itt kint készitek párat !!!

Költség:

Elaforg: 13 eft
Klima: 12 eft
Kézifékkötél: 9500 Ft
Szervotartály: 35 euro
Fékolaj csere: 30euro
Munkadij: 15 eft
Polirozás Hobby :) : 200 euro

 
>> EgyébAlfa 159 1.8 TBI SW // 2017-02-28

Mikor megvettem az Autót kaptam hozzá egy gyári 18-as szettet, 2013-2014 évjáratú, 235/45/ R18 gumikkal, csak a nagy öröm közepette nem is figyeltem hogy az egyik gumi szett 235/45 R18 94W mig a másik 235/45 R18 98Y, ergo eltérö súlyindex, ami itt kint sajnos Tüv szerint nem jováhagyott :(
Igy erre a szezonra csere, kaptam egy jó ajánlatott árban, Nexen SU1 lett a befutó, Dot 2016-2017, 2 nap alatt itt is volt, de csak Áprilisban kerül fel mikor haza megyünk.
Egyben Eladó lesz a másik szett:

Fulda SportControl 235/45 R18 94W 2db. 5mm minta
Kumho Ecsta Le Sport KU39 235/45 R18 98Y 2db. 5mm

Költség: 300 Euro / 4db

 
>> AutóápolásAlfa 159 1.8 TBI SW // 2017-02-26

Igazából a háttér nem fontos, kiprobáltam egy új helyet ahol mosatni tudok... Allguth Tankstelle-nél kapott egy kis szeretetet :) eredmény nem rossz de maradok a Sonax autómosónál.
Hát ennyi :)

 
>> SzervizAlfa 159 1.8 TBI SW // 2016-12-30

Igazából 7 ekm volt az olajban nem indokolta volna a cserét,de még múltkor ellátogattam Elaforg-hoz mert az általuk kinált olajcsere csomag tényleg megéri... és elég 5liter olaj a Tbi-hez.....
Itt sokan azt mondták nem elég az 5 liter, ezért a nyáron Motult vettem .. de elég sok német forumot olvasok és úgy döntöttem hogy bevállalom a Selenia Sport Power-t mert a kenése veri az összes Olaj gyártót és csak a Gyári a legjobb... igy karácsony elött megkapta a Selenia-t nivó max-on... szintjelzö max-on... a munkát Debrecenben Kornya Laci végezte... elöször jártam nála de nem utoljára... nagyon jót beszélgettünk közben....

A szervóolajnál leszivtuk a tartályban lévö olajat... majd feltöltöttük maxra... kormánymü rendben... nem látni olajfolyást csont száraz.... mikor visszajöttem rendeltem egy gyári új szervótartályt nem volt drága... Januárban cserélve lesz plusz teljes szervóolajcsere....

És elértük a 100.000 Km :)

Költségek: Olajcsereszett: 23000 Ft
Munkadij: 4000 Ft
Szervótartály: 38 Euro

 
>> EseményAlfa 159 1.8 TBI SW // 2016-11-24

Miután a bal helyzetjelzö kiégett gondoltam ki cserélem, sajnos bal oldalt nem az én kezeimnek tervezték meg a hely kinálatot, a kiszerelés nem annyira nehéz inkább a visszahelyezés a lámpatestbe, elsöre csak ellenöriztem hogy valóban kiégett-e , majd megvettem hozzá a megfelelö izzót, Philips BlueVision ultra Xenon-Effekt W5W,majd ezután kicseréltem mindkét oldalt, másodjára 10 perc alatt kész voltam.... :)

A gyári akkumlátor sajnos ahogy bejött a hideg elsö inditásnál néha hibát dobot, Abs szenzor hiánya stb... akkor már tudtam hogy gyengélkedik, kiolvastam az Akkufeszültséget 11.4 V, de igazából indult probléma nélkül majd a helyzetjelzö csere után , próba stb... elaludt a jobb oldali xenon... majd mindenféle villogás , akku lemerült...
7 évet birt, lehet hogy töltögethettem volna, de egy jó töltö annyi itt mint egy új akksi....
A választásom végülis : Exide 64AH 12V Premium Carbon Boost EA640 esett, beszerelés könnyen ment és visszatért az erö :) egy légzsák hibát dobott mert alacsony volt a feszültség 8V, kitöröltem...

Szervóolaj szintem min alatt volt, itt kint gondolkodtam a cserében, nem a közelben van ( 50km ) de nem sikerül a melóm miatt idöt találni, igy rendeltem hozzá 3l Tutela GI/R , feltöltöttem maxra és ha legközelebb haza megyek csere.

Költségek:

Philips 5W5: 5,00 euro
Exide Akku: 63,00 euro - Pfandal 7.50 euro és postaköltséggel együtt
Tutela GI/R: 45,00 euro a 3 liter

 
>> EgyébAlfa 159 1.8 TBI SW // 2016-11-01

A fentlévö Bosch bár szépen törölt de néha hangos volt... lecseréltem de nem dobtam ki,mert a rajta lévö gumi igazából szemre okés....meglátjuk.... Swf teszt jön .... jó áron volt, megvettem.....

Költség: 21,00 Euro

 
>> AutóápolásAlfa 159 1.8 TBI SW // 2016-10-15

Régóta zavart a rendszámtartó keret, mert egy kinti autóház szerepel rajta stb... A régi 166 autómhoz is rendeltem annó, innen egy alfaamore.hu feliratút, de valahogy nem birta a strapát... néztem az ebay-en itt-ott, de nemigazán tetszettek... Majd a http://shop.alfisti.net , megtaláltam a megfelelöt.
Rendeltem még egy kulcstartót is mert amit hozzá kaptam egy fém 159-es kulcstartót levettem már az elején mert féltem hogy összekarcolja a középkonzolt.

A hátsó ajtómnál már a megvételkor hiányoztak ezek a gumi takarók-vagy minek nevezelek :) - én arra gondolok hogy mikor az elözö tulaj a hátsó részeknél sötétitő foliát tett a üvegekre, a szerviz ezt szépen elfelejtette visszarakni, és látszódtak a rögzitö csavarok.

Költségek:
Rendszámtartó: 1.00 euro/db
Kulcstartó: 12.90 euro
Posta: 5.90 euro

Gumi takarók: 11.50 euro / db