- főkép
>> AutóápolásAlfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2007-08-22

Kapott egy kis polírt a verda. Itthon végeztem el polírozó gép nélkül.
Mikor megvettem az autót, akkor úgy döntöttem, hogy nem nagyon fogom polírozni, mert ártani is tudok vele. Aztán Kru oldalát nézegetve láttam, hogy neki nagyon bejött a Zanio termék. Megnéztem a honlapjukat is, de az ára elrettentett. Egy termék megvásárlásával és használatával nem lehet szembetűnő eredményt elérni. Ha viszont többet veszek, akkor már nagyon drága mulatság. Végülis nem egy alkalommal fog elfogyni az egész, évente elég csak kétszer használni az anyagok nagy részét, így rendeltem tőlük többmindent is és valószínűleg még fogok is.

Z-7 autósampon 3.511 Ft
Z-18 agyagrúd 7.269 Ft
Z-PC finompolírozó 6.250 Ft
Z-2 PRO szintetikus wax 5.686 Ft
Z-5 szintetikus wax 7.269 Ft
ZFX kötésgyorsító adalék 8.669 Ft
Z-6 fényességfokozó 4.330 Ft
Z-8 Exkluzív ápoló spray 9.530 Ft
Applikátor párna (2 db) 2.166 Ft
Mikroszálas autótörlő (2 db) 9.840 Ft
Kiszállítás 2.000 Ft

Az autósampon elég jó minőségű, jól habzik és könnyedén lemos minden koszt.

Az agyagrúd a fényezésbe ágyazódott szennyeződéseket veszi ki, mint pl kátrány, fékpor és hasonló dolgok.

A finompolírozó tartalmaz csiszolóanyagot. Ezzel eddig csak egyszer kentem át az autót.

A szintetikus waxok közül az egyik a hajszálkarcokat tűnteti el, a másik csak fényesít. Kötésgyorsító adalékkal keverem őket, így ahogy felvittem már törölhetem is le, nem kell 1 órát várni, illetve naponta több réteet is felvihetek. Na és persze nem kell felület előkészítő. A waxokat 2-2 rétegben szoktam felvinni.

A fényességfokozó és az exkluzív ápoló között elvileg szembetűnő különbségnek kellene lennie, de még sosem hasonlítottam össze a kettőt. Ezeket mosás után csak rá kell fújni a fényezésre és letörölni.


Végeredményben tényleg nagyon szépen ki lehet fényesíteni az autót. Könnyű vele dolgozni és nem kell belőle sok. Van hogy csak a fényességfokozóval átfújom (kb 15 perc) és többen megkérdezik, hogy most lett -e polírozva az autó.