Halesz - főkép
>> Tuning és extraAlfa Giulia Super 200 Le // 2020-07-09

Nem is értem, hogy egyáltalán ezt az autót miért lehet kapni úgy, hogy csak bal oldalon van kipufogója. Ennél sokkal komolyabb verda ez, nagyautós, és ezt láttatni is kell a mögötted jövőkkel. :) Bocs azoktól, akiknek szintén csak 1 kipufogóvégük van, de kettővel sokkal szebb az autó feneke. Engem nagyon zavart így (az OCD-met is :), szóval elékezett az upgrade ideje.

Az első tervem az volt, hogy Veloce hátsó diffúzorra upgradelek, de gyorsan kiderült, hogy ott nemcsak a műanyag betétet kellene cserélni, hanem a teljes lökhárítót, ami alsó hangon is minimum 200 ezres projekt lett volna + fényezés.

Így maradt a Super hátsó műanyagbetét, amelyből szereztem egyet bontóból 40 ezer forintért (új alkatrészként 80 ezer lett volna). Kellett még egy kipufogó vég, illetve egy hővédő lemez, illetve egy komplett kipufogó is. Ez utóbbit Tibinek köszönhetem, aki Supersprintre cserélte a Veloce kipufogóját, így megörököltem tőle. Az eredeti tervem nekem is a Supersprint dob volt, de ezt most anyagi okok miatt 1-2 évvel elhalasztottam.

A szerelést az Olasz Autók Házában végezték.

(Kiderült, hogy a Superen hátul kétoldalt nincsen hővédő lemez, így kell majd rendelnem még egy baloldalit is, hogy ott is legyen.)

Összességében még így - ingyen dobbal - is sokkal drágább projekt volt, mintha anno az FCA beikszelte volna az extralistán a 81E opciót (amelyen akkor 60 ezer forint volt, a 2020-as árlistán már csak 50 ezer).

>> SzervizAlfa GT 1,9 mJTD // 2008-07-17

Egyik este megyek haza, és az utcámban, a garázstól kb 10 méterre leesett a kipuffom... ráadásul nem hátul, hanem elöl toltam magam előtt a csövet... hátramenetben beálltam a garázsba (előre így nem ment volna, leszakadt volna az egész...)... A leömlőből szakadt ki a cső...

Miután több szaki is azt mondta, így inkább ne guruljak vele sehová, Teddy segítségét kértem, ő vontatott el kipufogóshoz. Itt is köszönöm Neki! :)

Mint kiderült az elöl lévő flexibilis cső adta meg magát, ami miatt elkezdett lógni a cső első része, majd szépen leütöttem párszor, és egyszer csak kiszakadt.

A neten találtam egy éjjel-nappali szervizt, ahol kipufogókkal is foglalkoznak, az I. kerületben van a Mészáros utcában. Mivel nagyon korrektek voltak, íme a webcímük, ajánlom őket: http://pupakteam.sss.hu/