Halesz - főkép
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2012-11-08

Szokásos statisztika:

A Pirelli P Zero Rosso nyárigumik idén 13.261 kilométert futottak, kivéve az egyiket, amelyet cserélni kellett AlfaCity után, ő csak 8.128-at.

A két teljes szezont megért gumik eddig összesen 25.227 kilométert futottak. Egy közülük sajnos kuka, belül a kopásjelzőig kopott... így a három legjobb állapotú megmarad, és egy újat venni kell majd tavasszal.

A Good Year Performance 2 típusú téli gumijaimnak már a 4. szezonjuk következik, viszont nincs még bennük túl sok: eddig összesen 14.056 kilométert futottak.

A nyári felnik mindegyikén peremjavítás lesz, ezt is a Budagumi intézi. Köszi, Balázs!

>> Tuning és extraAlfa GT Q2 170 Le // 2011-03-19

Megérkeztek az új 18-as gurulóim!

Mióta megvettem a GT-t, azóta tervezem, hogy a Q2-es felniket lecseréljem valami másra. Gyönyörű felniknek tartom azokat is, de valahogy a fehér színnel együtt nem érvényesülnek annyira.

A kiszemelt a sokküllős, 18-as gyári GT felni lett, amely egy ideje már grafit színben is kapható. Azt hiszem, ez brutáldurván szexi lesz a GT-n!

Köszönöm a segítséget Csörinek!

A Q2-es felniket Bazsi vette meg gumikkal együtt, úgyhogy a mostani költségem csak egy kis különbözet kifizetése volt... Remélem a gumik is megérkeznek 1-2 héten belül, és kezdődhet a nyári szezon.

A képeken érdemes megfigyelni, milyen remekül elfér négy doboznyi felni a GT-ben :)

>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2010-11-05

Megelőzve a nagy rohamot, felrakattam a téli kerekeket. De az igazi ok az volt, hogy a bal első téli felnimben volt egy csúnya hupli, amit rendberakattam, és ha már kész lett, fel is került az összes kerék.

Amúgy vártam már nagyon, már kezdtem unni a Q2 felni látványát... most a sötét-grafit színű sűrűküllős felnik sokkal jobban tetszenek :)

A téli gumijaimnak ez a második szezonja, 4440 km van bennük.
A nyári gumikkal idén 13.990 km-t mentem, összesen pedig 23.960 km-t.

Javítás, szerelés: BudaGumi

>> Tuning és extraAlfa GT Q2 170 Le // 2010-04-03

Visszakerültek a nyári gumik/felnik. :)

Ezúttal leteszteltem az amorén is hirdetett RollingRoad Mobilgumiszervizt. Márk teherautójának hátuljában elfér minden gép, ami egy szakszerű gumiszervizhez kell, és házhoz jön, szóval jó sok időt meg lehet így spórolni, nem kell gumikat cipelni a gumishoz, stb. Fél óra alatt megvolt a centrírozás és a csere.

>> Tuning és extraAlfa GT Q2 170 Le // 2009-12-05

Elkészült a grafit fényezés, és a téligumik is felkerültek. A felni fénye sötétszürke, nagyon jó árnyalatot találtam hozzá, azt hiszem eléggé egyedi lett így ez a gyári GT felni. A fényezés ára 7.000 forint / darab volt.

Télire Good Year Performance 2 típusú gumit vettem, a méretéhez képest nagyon jó áron, darabját 32.000 forintért.

Egyelőre csak mobilos fotók, majd művészkedem is valamikor :)

>> Tuning és extraAlfa GT Q2 170 Le // 2009-11-24

Végre megszereztem az egyik kedvenc GT-felnimet télire :) Már a fekete GT-re is akartam ilyet, de akkor nem jött össze.

De, hogy legyen valami egyedi is benne, elvittem felnishez, ahol grafitszürke színre fényezik át. Azt hiszem jól fog mutatni a fehér autón :)

Jövő héten pedig veszek rá téligumit, aztán jöhet a hó és a jég! (remélem addig még marad a szép idő...)

>> SzervizAlfa GT 1,9 mJTD // 2009-04-10

Ismét felkerültek a nyárigumik, újra durván látványos az autóm :)

A felniket a Larivánál rakattam rendbe, mind a négy keréken peremjavítás volt. (lecsiszolták, feltöltötték, fényezték) Kettőt egy kicsit görgőztetni is kellett.

A téligumik most a megszokottnál kicsit később kerültek le, ezen a télen 6.175 km-t futottak. Vicces, gyakorlatilag pont annyit, mint tavaly, mindössze 98 kilométerrel többet :)

>> SzervizAlfa GT 1,9 mJTD // 2008-11-21

Felkerültek az úszógumi vastagságú, ballonos téligumik az autóra. 16-os felniken 205/55-ös gumák. Ilyenkor mindig meg kell, hogy állapítsam, milyen simák is télen az utak :)

És sajna azt is, hogy a 16-os méretű felni nagyon kevés optikailag egy GT-re :) De valahogy kibírom majd tavaszig :)

És egy kis infó a globális felmelegedésről: Halesz blogja segítségével kiderül, hogy egy hetet késik a tél! :):) Tavaly november 11-én raktam fel a téligumikat, miután leesett az első hó. Most meg már ugye november 21-e van, és még nem esett Budapesten! (A Kékestetőn viszont már leesett az első hó! :)

>> SzervizAlfa GT 1,9 mJTD // 2008-02-29

Nem bírtam tovább, felrakattam a nyári felniket. Az egyik ok az volt, hogy felkerült az AlfaCity-s matrica, és az sokkal jobban mutat a 18-as kerekekkel, mint a 16-osokkal :) A másik meg, hogy végre volt egy szabad délutánom, és el akartam kerülni a szokásos sorbanállást a gumisnál. :)
Ismét megállapítottam, hogy ezek a felnik állnak a legjobban a GT-nek (bocs minden más GT tulajtól :).
Az új nyári gumijaim: Pirelli P Zero Rosso. Most már ez is olasz az autón :)
A téli gumikkal ezen a télen mindössze 6.077 kilométert tettem meg. Az előző télen 10.044 kilométert futottak, bár akkor március végéig fent voltak :)

>> SzervizAlfa GT 1,9 mJTD // 2007-11-12

A vasárnapi havazás mindenkit megijesztett... engem is. Az volt a mákom, hogy pont egy hókotró ment le előttem a hegyről :) De azért persze ennyire nem volt vészes a helyzet, inkább a többi hülye miatt paráztam, akik szintén nem tették még fel a téligumit... nehogy belémcsússzon valamelyik.
Ma már persze sütött a nap, és este végre eljutottam a Larivához. Besúvasztottak egy Ford és egy M3 közé. Felkerültek a 16-os felnikre szerelt téligumik. Hát vicces. Egyrészt olyan mintha hatalmas szivacsokat raktak volna a futómű helyére, másrészt olyan ballonos a kerék így, mint egy busznak! :) Persze csak a 18-ashoz viszonyítva! :)
Szóval tök kényelmes lett az autó, nem érzek meg minden repedést az aszfalton :)
A nyáriakkal 16.610 km-t tettem meg, most szépen lesikálva, kitakarítva pihennek a raktárban tavaszig (AlfaCity előttig :) Ja és jó hír, egyik sem lett huplis, tökéletesen bírták a budapesti kiképzést.