Mutasd

>> Esemény2014-02-10

Régóta árultam, azonban közös utunkat egy kihagyhatatlan csereajánlat okán fejeztük be. A legjobb, leginkább szeretett autóm volt. A folytatás egy másik legendás típus és sztori...

>> Szerviz2013-12-10

Gyakorlatilag a nuvola megvétele óta állt fent a jelenség, hogy az üzemanyagszint-mérő az óraegységben nem mutatta a nafta szintjét - azaz igen, a gyújtás/beröffentést követően kb. fél percig, utána rohamos gyorsasággal fittyedt le a mutató zéró állásba, a csóróságjelző lámpa pedig már-már a retinámat égette folyamatosan. ( Csak csendben: kb. négyszer sikerült kifogyasztanom a benzint a bellából, szerencsére mindig benzinkút közelében történt a malőr... )
Egy isteni sugallattól vezérelve, és Töki májsztró ( Zé. munkatársa ) egy korábbi beavatkozását a JTD-men megjegyezvén kicseréltettem a komplett cuccot a tankból AC-pumpástól, úszóstól, membránostól. A rendelkezésemre álló, bontásra ítélt nagyvad alkatrésze került beszerelésre. Éééés - megjavult, a szint korrektül látható, a benzinkannát eltehetem a csomagtartó hátsó fertályába VÉGRE. :)

>> Szerviz2013-12-05

Nem élhetek G-szem nyifogás nélkül, erről már egy, a Jakab Records ( Andy és Zsunior ) által promótált, ám eddig kiadatlan zenei albumomon is tanúskodik az egyik ( igaz, még meg nem írt ) nóta címe. :P :)
Zé.-nél cserélve lettek ( ezen IS ), kaptam ajiba egy pár használt, de az addig bent lévőknél jobb állapotúnak tűnő stab. pálcát is hátra. Az eddigi első fékbetétek is átadták a helyüket jobb állapotúaknak ( ATE ) - köszi, Gyuszi barátom.

>> Tuning és extra2013-11-11

Felni upgrade... A létező legszebb gyári kerék került fel rá újszerű téli gumikkal. Gyönyörű!

>> Szerviz2013-10-25

Eddig bírták az első gumik. Laci barátomtól ( Varga Laci, a Fiat/Alfa bontós ) nagyon korrekt áron kaptam két nagyon jó állapotú használt Goodyear Eagle F1 típusút, fel is kerültek a felnikre. A szereltetés GabCsi-nál, a Méta Gumiszervizben esett meg.

>> Szerviz2013-10-03

A minap történt gólyaláb csere miatt esett meg a dolog GabCsi barátunk segedelmével, a Méta Autószerviz hájtekk kütyüjei használatával. Köszönöm! :)

>> Szerviz2013-09-25

Elöl mindkét oldalon cserélve lettek fentiek ( ha esetleg valaki nem jött rá: a gólyalábak ) tokkal vonóval bal oldali rugótörés okán Zé.-nél. Rugók, lengéscsillapítók. Sokkal stabilabb lett az eleje, örülünk.

>> Szerviz2013-07-23

Hol máshol, mint Zé.-nél (is) praktizálgat egy ideje időnként Tibi, a klíma-guru. A nuvolát már nem működő klímával vettem még tavaly, azonban most jött csak el az idő, hogy rábízzam a hiba oknyomozását és esetleges rendberakását egy szimpatikus, hozzáértő emberre. Így is történt, szerencsére csak egy nyavalyás O-gyűrűt kellett cserélni a kompresszornál. :)

Mélyhűtőláda lett a verda, a 166 klímája - ha jó - brutálisan képes hűteni, ellenben a 156-tal.

Festékanyag is lett betöltve, ha esetleg valahol majd még szivárogna a rendszer ( nem fog ), nyomban meg is mutatja a gyengéjét.

>> Egyéb2013-07-19

Az égegyadta világon semmi köze semmihez jelen post-nak, azonban ma (is) utam kedvenc, profi szerelőimhez vezetett. Az összeszokottság és a metakommunikáció magasiskoláját tapasztalhattam meg, amikor is a következő esemény fül,-és szemtanúja lehettem:

Szerelő 1 Szerelő 2-nek egy OFF fostömlő alól: add má'ide azt a g.cifejű szart! S lőn, Szerelő 2 azonnal tudta, kedves kollégája mire is utalt finoman, és már adta is abba a drága, dolgos, munkától kérges-piszkos jattocskába...

Csudálatos, eszméletlen, az a rögtönzés és az édes-ékes magyar nyelv használata, amely képes bármikor cizelláltan körülírni bármit, vagy éppen határozottan rámutatni bármire - csimborasszó, kvintesszencia volt e jelenet mindenre, magyarázat az életre, maga a megvilágosodás!

Szóval ilyenek történnek autószerelőknél, EZÉRT jó odajárni. Story end, kéremkaccsojjaki.

>> Esemény2013-06-16

Az előző kettőt kihagytam - ázni és fázni nem igazán kívántam egyik esetben sem. Idén a rekkenő napsütés ismét odacsalt engem is, és kedvencemmel emeltem az esemény fényét. :P Afféle portfólióként vittem magammal, hiszen eladó ez a gyönyörűség is. Nagy örömmel töltött el, hogy sokan megtekintettétek AZ UTOLSÓ GYÁRI FÉNYŰ nuvolát - még ha karcos is itt-ott az öreg rinya. Jókat beszélgettem, vettem néhány matricát, hallgattam a zenét ( NEKEM TETSZETT AZ IDEI FELHOZATAL ), fociztam Zoli tündéri kislányával, megettem a szendvicsüket ( amit itt is NAGYON köszönök a családnak ) - szóval jó volt. Kicsi családom hölgytagjainak külön-külön elfoglaltsága volt, nem jöhettek velem.

A nuvolát végre arra használhattam, amire való: hosszabb távon, tempomattal suhantunk együtt. Egyébként 10,3 literes fogyasztással, de ezt csak érdekességként írom, a bellánál nem ez a lényeg. Csodálatos autó. Pont.