Mutasd

>> Tuning és extra2018-01-18

Munkámnak köszönhetően mostanában viszonylag sok időt, heteket töltök Miskolcon. 3 éve Vittorio dolgozta át picit az autómat, és tervben volt már, hogy a kavicsfelverődések miatt menjek majd hozzá lökhárítót fényeztetni, de a múlt év végi spoilertörésem ezt a dolgot felgyorsította. Meg is beszéltük, hogy mikor legközelebb Miskolcon töltök pár napot, elviszem hozzá az autómat és rendbe rakja. Ez most meg is történt. Pluszként beszerelésre került a menetfény is, melyet még év végén rendeltem meg eBay-ről. A pajzson lévő fekete plastidip is kezdte megadni magát, azt egy másik fajta festék használatával rakta rendbe. Ismét pompázatos az autóm eleje! :-)

>> Tuning és extra2017-12-22

Közel 3 éve került fel menetfény az autómra. Eleinte minden rendben volt vele, de aztán égett ki LED, illetve kavicsot is kapott és megsérült. A fehér fényével sem volt gond, de álló helyzetben fura sárga színe volt a LED-eknek, és az annyira nem tetszett. Lassan másik megoldás után kellet néznem. Kristyon blogját olvasva találtam a jó megoldásra, az indexbe épített menetfényre, mely fehéren világít, de irányjelzés esetén sárgára vált a színe. Kristyon adott linket a termékhez, így meg is rendeltem.

>> Esemény2017-11-24

Ma este hazavittem kollégámat, majd elindultam tőle. Volt egy kis grízes forgalmi szituáció, de nem lett semmi baj, néztem még a tükörbe, hogy minden oké-e mögöttem. Mikor visszanéztem előre, akkor látom, hogy egy rohadt nagy fekvőrendőr van előttem. Belesatuztam, de nem volt elég, az autó bólintott is, így a Novitec toldatot sikeresen odavertem. Hát, nem szép látvány. Több, mint 8 éve fent van az autón, és bár volt, hogy itt-ott leért, de ennyire csúnyán még nem bántam el vele. Szerencsére javítható, de idén erre már nem lesz időm, ez jövő évre marad. Terv volt amúgy is az első lökhárító fényezése, mert tele van kavicsfelverődéssel. Hát, így nagyobb lesz a munka vele...

>> Egyéb2017-11-18

Végre volt időm ezt is elintézni. Péntek délután elindultam, remélvén, hogy lesz gumis, aki tud segíteni. A negyedik helyen jártam sikerrel. :-)

>> Esemény2017-07-09

Szép volt, jó volt. :-)
Kár, hogy kicsit megáztunk, emiatt fogok reklamálni a szervezőknél! :-D

>> Szerviz2017-06-30

Az autó 80-tól felfelé elkezdett megint rángatni. Nem olyan durván, mint azt előző alkalommal, de érezhetően rázott amíg gyorsítottam. Utána abbahagyta, de nagyon zavaró volt. műhelyében lett orvosolva a probléma, ami az volt, hogy a féltengelyen lévő zégergyűrű adta meg magát. Mindkét oldalon cserélve lett.

>> Szerviz2017-05-08

Dugóban araszolás közben egy koppanást éreztem a jobb első kerék felől. Kicsit olyan volt, mintha megszorult volna a fék. Ezt egymás után kétszer eljátszotta az autó, majd néhány km megtétele után elkezdett az egész kocsi rezonálni, de valami iszonyatosan. Ötletem nem volt, hogy mi lehett ez, szépen, lassan hazajöttem az autóval, majd szintén lábon, óvatosan műhelyébe gurultam.
Szétszedés után kiderült, hogy a jobb oldali féltengely kihajtását kell cserélni, valamint a belső csillag eltört. Ez utóbbi tavaly cserélve volt, így garanciában történt az újboli csere.
Szarakodott az immobilizerem is, sokszor nem akarta elfogadni a kulcsot, volt, hogy hosszú percekig próbálkoztam, míg az autó hajlandó volt beindulni. Az immo karika cseréje remélhetőleg megoldotta ezt a problémát.
Visszakerültek a LED-ek a ködlámpákba, talán most már nem lesz velük gond.
Valamint az egyik téli kerekem meg volt ütve, már így került hozzám, végre ennek a görgőzése is megtörtént.

>> Egyéb2017-03-17

Mai napon a nyári kerekek felkerültek.

>> Egyéb2017-01-05

A változatosság kedvéért, parkolás közben most az elejének mentek neki. A pajzs mellett dörzsölte meg egy autó. Itt sajnos semmilyen térfigyelő kamera nincs.
Már csak egy hónap és ismét garázsban fog állni szegénykém...

>> Egyéb2016-12-10

Különböző okokból fél éve sajnos utcán parkol az autó, nem garázsban. Eddig megúszta sérülés nélkül. Ma reggel viszont észrevettem, hogy nekimentek. Tiszta ideg vagyok tőle. Az utca másik oldalán van térfigyelő kamera, de szerintem nem lát oda, ahol parkoltam. Hétfőn azért megpróbálok utána járni. Bosszantó a dolog nagyon...

Update: A kamera talán odalátott, rendőrségi feljelentés megtéve. Meglátjuk mi lesz a vége...