ystuc - főkép
>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-05-08

Dugóban araszolás közben egy koppanást éreztem a jobb első kerék felől. Kicsit olyan volt, mintha megszorult volna a fék. Ezt egymás után kétszer eljátszotta az autó, majd néhány km megtétele után elkezdett az egész kocsi rezonálni, de valami iszonyatosan. Ötletem nem volt, hogy mi lehett ez, szépen, lassan hazajöttem az autóval, majd szintén lábon, óvatosan műhelyébe gurultam.
Szétszedés után kiderült, hogy a jobb oldali féltengely kihajtását kell cserélni, valamint a belső csillag eltört. Ez utóbbi tavaly cserélve volt, így garanciában történt az újboli csere.
Szarakodott az immobilizerem is, sokszor nem akarta elfogadni a kulcsot, volt, hogy hosszú percekig próbálkoztam, míg az autó hajlandó volt beindulni. Az immo karika cseréje remélhetőleg megoldotta ezt a problémát.
Visszakerültek a LED-ek a ködlámpákba, talán most már nem lesz velük gond.
Valamint az egyik téli kerekem meg volt ütve, már így került hozzám, végre ennek a görgőzése is megtörtént.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-03-17

Mai napon a nyári kerekek felkerültek.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-01-05

A változatosság kedvéért, parkolás közben most az elejének mentek neki. A pajzs mellett dörzsölte meg egy autó. Itt sajnos semmilyen térfigyelő kamera nincs.
Már csak egy hónap és ismét garázsban fog állni szegénykém...

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-12-10

Különböző okokból fél éve sajnos utcán parkol az autó, nem garázsban. Eddig megúszta sérülés nélkül. Ma reggel viszont észrevettem, hogy nekimentek. Tiszta ideg vagyok tőle. Az utca másik oldalán van térfigyelő kamera, de szerintem nem lát oda, ahol parkoltam. Hétfőn azért megpróbálok utána járni. Bosszantó a dolog nagyon...

Update: A kamera talán odalátott, rendőrségi feljelentés megtéve. Meglátjuk mi lesz a vége...

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-11-15

Az első futómű kicsit le volt gatyásodva. Kigyorsításnál a jobb oldal rángatott, a féltengelyre gyanakodtam. A gyanú helytálló volt, viszont megbontás után kiderült, hogy nagyobb a baj. Cserélni kellett mindkét oldalon elöl az alsó és felső lengőkarokat, és a féltengely csillagokat. Ezen kívül volt néhány apróság, ami orvosolva lett. Nem szólt a duda, lógott a motortakaró burkolat, a bal oldali A oszlop belső kárpitja is lifegett. Valamint a bal első lámpa alatt nagy volt a hézag a lökhárítónál, az is meg lett igazítva. Ezeken kívül felkerültek a téli kerekek is. A művelet műhelyében készült.

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-10-08

4 éve voltunk utoljára Kaposújlakon. Mindig közbe jött valami, de általában munka miatt nem jutottunk el. Az egész heti esőzés után szerencsére egész jó idő volt, bár melegebbet is el tudtam volna képzelni.
Egy menetet mentem, ennyi elég is volt. A féltengely nem tökéletes, foglalkozást igényel. Felesleges lett volna erőltetni.

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-09-11

Olasz autós, fotózós találkozó volt. Beszéljenek a képek! :-)

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-07-09

Azt hiszem többek nevében is mondhatom, hogy végre sikerült megtalálni a legideálisabb helyszínt a találkozó számára. Nagy is, a Balaton is közel van, mindenre van hely. Hibátlan. Bár amikor elfoglaltuk a szállást, azt hittem, hogy 1972-ben vagyok Csehszlovákiában... Mikró nincs, ellenben van egy dombormű a falon, ami egy gyönyörű beázástól keletkezett. Hangulatos, na... :-D Befizettünk reggelire és vacsorára, azt mondjuk nem kellett volna. Választási lehetőség nincs, azt eszel, amit kapsz. Van egy hangulata ennek is, de ezt köszönöm, nem kérem legközelebb. Szóval minden oké, de kaját majd megoldjuk jövőre máshogy. A parti árak sem voltak elszállva, talán lehetne több büfé, mert hosszú sor volt a tűző napon. Ennyit a körülményekről, nyilván igény szerint minden megoldható. A rendezvény pedig jó volt, bár engem ilyenkor a programok érdekelnek a legkevésbé, elég sok ember van, akivel csak ezen a rendezvényen tudok találkozni és beszélgetni.
Amit viszont többektől hallottam, hogy sokak szerint nem volt igazságos a tombolahúzás. Hiszen az elővételes vásárlók dupla eséllyel indultak...
Jól éreztük magunkat, gyerekként nem voltam Zánkán, jövőre viszont újra megyünk! :-)

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-07-07

Az autó idén 12 éves lesz. Kilométert tekintve gyerek még, most lesz benne 176000. De eljött az idő a kettőstömegű lendkerék cserére. A kuplungtárcsa kevlározva lett, valamint a kinyomócsapágy is cserélve lett. Illetve a fékolajat és a váltóolajat is lecserélték. Valamint bekerültek a led égők a xenon szettek helyére a reflektorba és a ködlámpába. Egy két apróság is meg lett csinálva. Az ablakmodul a riasztó bekapcsolásakor nem húzta fel az ablakokat, ez most már oké. A hátsó ablakemelők szarakodtak, főleg a jobb hátsó, nem mindig ment fel teljesen az ablak. Az ablakemelő motorok ki lettek takarítva, úgyhogy most megint rendben vannak ezek is. Valamint a bal oldali tükör mögötti tömítés ki lett cserélve, mert ott többször is előfordult, hogy nagyobb esőben, vagy autómosáskor befolyt a víz. Ez még nincs tesztelve, de remélhetőleg ez is rendben lesz. A művelet ismét műhelyében lett végrehajtva.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-06-03

Xenon van a reflektorban és a ködlmpában is. A trafók kezdik megadni magukat, a lámpák nem mindig világítanak. Ráadásul a xenon a refiben villantásra sem igazán alkalmas. Számolgattam és persze jóval olcsóbban jönnék ki, ha csak trafókat cserélnék, de végül úgy döntöttem, hogy nem úr, aki nem herdál, jöjjenek a LED szettek! :-) Cserélve lesz a xenon a refiben és a ködlámpában is.
HoryGabee intézte nekem a cuccot, még majd a xenon szetteket oda kell adnom neki beszerelés után.