ystuc - főkép
>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-11-24

Ma este hazavittem kollégámat, majd elindultam tőle. Volt egy kis grízes forgalmi szituáció, de nem lett semmi baj, néztem még a tükörbe, hogy minden oké-e mögöttem. Mikor visszanéztem előre, akkor látom, hogy egy rohadt nagy fekvőrendőr van előttem. Belesatuztam, de nem volt elég, az autó bólintott is, így a Novitec toldatot sikeresen odavertem. Hát, nem szép látvány. Több, mint 8 éve fent van az autón, és bár volt, hogy itt-ott leért, de ennyire csúnyán még nem bántam el vele. Szerencsére javítható, de idén erre már nem lesz időm, ez jövő évre marad. Terv volt amúgy is az első lökhárító fényezése, mert tele van kavicsfelverődéssel. Hát, így nagyobb lesz a munka vele...

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-11-18

Végre volt időm ezt is elintézni. Péntek délután elindultam, remélvén, hogy lesz gumis, aki tud segíteni. A negyedik helyen jártam sikerrel. :-)

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-07-09

Szép volt, jó volt. :-)
Kár, hogy kicsit megáztunk, emiatt fogok reklamálni a szervezőknél! :-D

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-06-30

Az autó 80-tól felfelé elkezdett megint rángatni. Nem olyan durván, mint azt előző alkalommal, de érezhetően rázott amíg gyorsítottam. Utána abbahagyta, de nagyon zavaró volt. műhelyében lett orvosolva a probléma, ami az volt, hogy a féltengelyen lévő zégergyűrű adta meg magát. Mindkét oldalon cserélve lett.

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-05-08

Dugóban araszolás közben egy koppanást éreztem a jobb első kerék felől. Kicsit olyan volt, mintha megszorult volna a fék. Ezt egymás után kétszer eljátszotta az autó, majd néhány km megtétele után elkezdett az egész kocsi rezonálni, de valami iszonyatosan. Ötletem nem volt, hogy mi lehett ez, szépen, lassan hazajöttem az autóval, majd szintén lábon, óvatosan műhelyébe gurultam.
Szétszedés után kiderült, hogy a jobb oldali féltengely kihajtását kell cserélni, valamint a belső csillag eltört. Ez utóbbi tavaly cserélve volt, így garanciában történt az újboli csere.
Szarakodott az immobilizerem is, sokszor nem akarta elfogadni a kulcsot, volt, hogy hosszú percekig próbálkoztam, míg az autó hajlandó volt beindulni. Az immo karika cseréje remélhetőleg megoldotta ezt a problémát.
Visszakerültek a LED-ek a ködlámpákba, talán most már nem lesz velük gond.
Valamint az egyik téli kerekem meg volt ütve, már így került hozzám, végre ennek a görgőzése is megtörtént.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-03-17

Mai napon a nyári kerekek felkerültek.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-01-05

A változatosság kedvéért, parkolás közben most az elejének mentek neki. A pajzs mellett dörzsölte meg egy autó. Itt sajnos semmilyen térfigyelő kamera nincs.
Már csak egy hónap és ismét garázsban fog állni szegénykém...

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-12-10

Különböző okokból fél éve sajnos utcán parkol az autó, nem garázsban. Eddig megúszta sérülés nélkül. Ma reggel viszont észrevettem, hogy nekimentek. Tiszta ideg vagyok tőle. Az utca másik oldalán van térfigyelő kamera, de szerintem nem lát oda, ahol parkoltam. Hétfőn azért megpróbálok utána járni. Bosszantó a dolog nagyon...

Update: A kamera talán odalátott, rendőrségi feljelentés megtéve. Meglátjuk mi lesz a vége...

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-11-15

Az első futómű kicsit le volt gatyásodva. Kigyorsításnál a jobb oldal rángatott, a féltengelyre gyanakodtam. A gyanú helytálló volt, viszont megbontás után kiderült, hogy nagyobb a baj. Cserélni kellett mindkét oldalon elöl az alsó és felső lengőkarokat, és a féltengely csillagokat. Ezen kívül volt néhány apróság, ami orvosolva lett. Nem szólt a duda, lógott a motortakaró burkolat, a bal oldali A oszlop belső kárpitja is lifegett. Valamint a bal első lámpa alatt nagy volt a hézag a lökhárítónál, az is meg lett igazítva. Ezeken kívül felkerültek a téli kerekek is. A művelet műhelyében készült.

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-10-08

4 éve voltunk utoljára Kaposújlakon. Mindig közbe jött valami, de általában munka miatt nem jutottunk el. Az egész heti esőzés után szerencsére egész jó idő volt, bár melegebbet is el tudtam volna képzelni.
Egy menetet mentem, ennyi elég is volt. A féltengely nem tökéletes, foglalkozást igényel. Felesleges lett volna erőltetni.