ystuc - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2018-03-15

Évek óta szerettem volna birtokolni egy Alfa GT Blackline felnigarnitúrát. Viszont az árát magasnak találtam, és amúgy is kevesen adták el. Egyszer majdnem sikerült beszerezni egyet, de az eladó végül visszalépett. Most viszont egy némileg padkázott, de amúgy rendben lévő garnitúra került a birtokomba.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-04-05

Mivel a felniket úgy vettem, hogy a kupak nem volt meg hozzájuk, azt is kellett beszerezni. Átmenetileg RoliQ4 adott kölcsön eredeti Toora kupakokat. EBay-en rendeltem sima, egyszínű 60mm-es kupakot, GT pedig készített rá nekem matricát.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-11-06

A Toora felnik majdnem teljesen rendbe lettek rakva. Mind a négy görgőzve lett, valamint a leharcolt peremek javítása is megtörtént. Még le kell majd fényezni őket, kupakokat kell beszereznem és tehermentesítőket kell venni. Már most alig várom a tavaszt!

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-10-25

A 18"-os project nem lett feladva, csak keresgélés folyt. Facebookon találtam egy eladó Toora T238-as felnit. Sajnos nincs tökéletes állapotban, kell vele foglalkozni. De ez az árán is látszott, amiből még kicsit alkudtam. Persze ezúttal próba nélkül nem hoztam el, nem akartam úgy járni, mint az előzővel. Mivel nem ér a fékhez, az üzlet megköttetett.
18x8, ET35. Felújítás után szép lesz.
A fotót az előző tulaj készítette, gumik nélkül hoztam el.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-08-31

Csalódottság van. Megérkeztek a tehermentesítők, mehetett a kerék az autóra. Vagyis csak mehetett volna... Hiába az ET35, a küllők hozzáérnek a Brembo féknyereghez. Ha gyári lenne a fék, nem lenne gond. De nem gyári... Így jártam. Most akkor eladó a felni.
Persze a kerekek szerelése és a tehermentesítők nem voltak ingyen...
Update: a felnik George autóján folytatják útjukat.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-08-30

Toora T670 felnik érkeztek 18" méretben. Hibátlanok, frissen fényezve, tökéletes állapotban. Természetesen kupakokkal együtt.
Facebookon az egyik alfás csoportban hirdették, megvettem. A szállítás kicsit macerás volt, lévén a kerekek Erdélyben voltak. Ferko viszont járt a környéken és sikerült összehozni a találkozót, így ma meg is érkeztek hozzám. Sajnos a tehermentesítő nem volt tartozék, de holnapra lesz az is. Már várom, hogy az autón legyenek! :-)

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-08-12

A téli felnit lecseréltem. Szerettem a Technomagnesio Indianapolis felniket, jól is néztek ki az autón, de valahogy sosem éreztem tökéletesnek. Viszont most lehetőségem volt egy az egyben elcserélni a kerekeket 17"-os Novitec N5 felnikre. Nekem sokkal jobban tetszenek és talán ezeket már hibátlannak fogom érezni az autón. Az évek alatt ez már a negyedik fajta téli kerék, ami az autón lesz. A gumik is át lettek rakva, felszerelés előtt még centrírozni kell majd a kerekeket.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-03-25

Az ősszel vásárolt Technomagnesio felnik sajnos nem voltak tökéletesek, a négyből hármat görgőzni kellett. A gumik pedig mind mennek a kukába, év végére majd kell beszerezni azokat is. A felnik kapnak majd még egy fényezést, vagy egy szinterezést. Ezt majd még kigondolom.
A munkáért köszönet GabCsinak!

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-03-20

Ma GabCsiék műhelyében jártam, felkerültek a nyári kerekek. Az ősszel náluk lett beállítva a futóművem is, és azt vettem észre miután akkor eljöttem tőlük, hogy a kormány picit jobbra áll. Az autó nem húz el, de a kormány csálé. Ezt akkor jeleztem is Nekik. Ma ez orvosolva lett, most már ha egyenesen megyek, akkor a kormány is megfelelően áll.
A téli felnikről levették a gumikat, a 4-ből 3-at görgőzni kell. Ha kész lesz, akkor vagy fényezve lesznek a felnik, vagy színterezve, aztán még be kell szereznem 4 téli gumit a következő szezonra, mert a mostaniak teljesen elhasználódtak.

>> EgyébAlfa 146 ti Super Produzione // 2008-09-16

Nem örülök... Éjjel a szakadó esőben valaminek nekimentem a felnivel. Fogalmam sincs, hogy mi volt az, de ütött. Vizes volt az út, tócsák, stb, nem láttam semmit. Dia ült mellettem, Ő is az utat nézte, de Ő sem látott semmit. Lehetett egy rossz csatornafedél, vagy ki tudja...? A jobb első felnim sérült meg, de szerencsére a gumi nem. Pár centi hosszan lejött a színterezés. Nem szép... :-(