ystuc - főkép
>> EgyébAlfa 146 ti Super Produzione // 2008-04-11

Minden papír megjött, minden helyről. A közútkezelő fizetési jóváhagyását és a rendőrségi feljegyzést ma vittem el a biztosítóhoz. Kiszámolták, hogy a károm 50ezer valamennyi forint. Persze ha viszek számlát, akkor arra fizetnek, de nem volt kedvem még ezzel is görcsölni, nagyjából ennyiről tudtam volna számlát is vinni. Úgyhogy elfogadtam az összeget, állítólag 2 héten belül a számlámon lesz.
Nem hiányzott ez az egész procedúra, de nem is rokkantam bele, és meglepően kellemesen álltak mindenhol hozzá a dolgomhoz. Nem volt hőbörgés, sőt kifejezetten segítőkész volt mindenki. Persze ez a minimum, de sajnos sokfelé vannak rossz tapasztalatai az embernek. Mindenesetre pozitívan csalódtam az ügyintézésben.

2008.04.24.:
A pénz még nem érkezett meg. Ellenben jött egy telefon a biztosítótól, hogy kéne nekik a kocsi törzskönyve. Nem igazán értem, hogy minek, mindenesetre megkérdeztem a nőtől, hogy ez miért most jutott eszükbe...? Végül is nem kaptam konkrét választ. Bescanneltem, el e-mail-eztem neki. Várom a fejleményeket.

2008.05.08.:
És végre megérkezett ma a pénz. El sem hiszem, hogy végre lezárult az ügy. Ideje volt, de túl vagyok rajta, és végül is megérte. Minden olajozottan ment az elején, a pénz átutalása húzódott el csak.

>> EgyébAlfa 33 1.3 IE // 2007-06-09

A biztosító nem akart fizetni az előbbi történetre. Mondván nem volt gépi erő, így megtagadják a dolgot. Érdekesnek találtam, ilyenről még nem hallottam. Ezexerint ha egy úthenger elindul a lejtőn, pár autót összetör, és esetleg valakit még halálra is gázol, akkor nincs felelős, mert csak a gravitáció dolgozott? Nevetséges. Felhívtam a céget, aminek a tulajdonában állt a Punto, és közöltem az emberrel, hogy valamit találjanak ki, mert ellenkező esetben a céget fogom feljelenteni. Csodák csodájára pár nap múlva a biztosító fizetett.