Autó adatlap

  • Típus:156 1.9 JTD 8V
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:2001
  • Színe:Ezüst
  • Jellemzők:
    Kanyarodáskor nincs alulkormányzottság ami szinte az összes elöl motoros-első kerék meghajtású autó bűne. Igaz rövid a kormánymű ezért nagy a fordulóív, de a direkt kormányzás rendszere nagyon fürgévé, de precízzé teszi a kocsit és ez ennek a modellnek a lelke a formatervezése mellett ami pedig külön téma. Kívülről kicsinek tűnik, de sok hely van belül, mindenki meglepődik ezen amikor beül, ja és persze aki nem "járt" még 156-osban nem tudja hol a hátsó kilincs vagy ami még cukibb: azt sem tudják, hogy van hátsó ajtó amíg ki nem nyitom. :-)
  • Extrák:
    ABS. Ezen kívül ez egy teljesen extra-mentes modell még fedélzeti számítógép sincs benne csak én és az autóm és a sok sok kilométer ami vár ránk. Ahogyan szeretem. A jövőben talán kerülnek majd extrák a kocsira mint pl. alu felnik, de a belseje tuti marad ilyen amilyen. Akinek bejön ez a minimalista dizájn annak nem is kell több.
  • Egyéb:
    2016 végén vettem azaz mentettem meg, elöl hátul csere érett lengőkarokkal/ szilentekkel, berohadt bal hátso fékkel, lyukas turbó csővel, törött első lökhárítóval - bal első ködlámpával - klíma - és víz hűtövel (valamire felhajthattak vele talán kicsit magasabb volt az az útpatka mint kellett volna), nem működő dudával és karcos fényezéssel... Szóval ja, megmentettem de már alakulunk, a hibák durván 80%-a már orvosolva is lett kapott egy gyári 147-eshez való turbócsóvet amin már van gyöngyszövés tehát jóval hosszabb lesz az élettartama a plusz merevítés miatt. A lengőkarok mellett "ha már ott vagyunk" módra ki lettek cserélve a stabilizátor rudak, kormány gömbfejek, kormánymű porvédők, gyári féltengely csuklók, gyári fékbetétek. TRW, Ruville, Lemförder ami nem gyári (talán annál még kicsit jobb is? A legutobbi drágább is és valahogyan jobb konstrukciójú stabilizátorokat gyárt mint a gyári darabok, majd meglátjuk). Már az új vízhűtő is benne van, a klíma rendszert úgy ahogy van szerintem ki veszem annyira nem szeretem a klímát szerintem soha be sem kapcsolnám, helyére egy nap majd bekerül egy jó nagy intercooler de az még odébb van. Terv szerint augusztus végére a kozmetikai hiányosságokat is kiírtom és végre megint olyan állapotban lesz mint amilyenben lennie kell egy törődő tulaj mellett.

Fotóalbum