Blog >> 1.

>> EseményKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2016-08-20

Az Úr 2016. esztendejének Augusztus havának 20. napján megadatott az első TC! Azaz TétényCity (mini) tali a KáZé Bírtok-on. Történ ugyanis, hogy a korábbi kis csapat jól érezte magát már több találkozón is és ezért összedobtak egy, majd két mendei talit és ezen felbátorodva jutottak el TC-ig! Bár mindig többen ígérték, ám be nem váltották... tehát nem jelentek meg, viszont ez mit sem számított a keménymagnak, akik -mint mindig- most is jelenlétükkel emelték a találkozó fényét! :) {Sajnos ez alól kivétel Dzsorzsi, aki ugyan igazoltan, de hiányzott... :(}
A menü rendkívül egyszerű, ám annál finomabb volt... tárcsán sült (különbözően pácolt) tarja, tárcsán sült hagyma, sült krumpli, sült virsli, tzatziki saláta, zöldségsaláta... sör, bor, pálinka... lányoknak alma, -baracklé, kóóóula... a teljesség igénye nélkül. ;)
Sanyáék (Coyote) úgy 11h körül, -után be is futottak és indult a buláj! Gyors kis áldomás és egy két laza falat után a bírtok bejárása következett sűrű asszonyi csevej közepette... no főleg, mikor Tündi főbubu (Csongiék banán köztársaságból) is megérkeztek...
Sanyával a fűben lazán elhenteredve berúgtuk a tüzet és belecsaptunk a fölséges lakoma megsütéséhez. Ehhez kicsit megkésve Csongi büdöskölök is csatlakozott. :)
Időnként persze pár pillanatra magára kellet, hogy hagyjuk a hadtápot, mert utánpótolni kellet a páleszt, no meg a sörünket, de hamar visszatértünk nyugodalmas pozíciónkba és lágy zene mellett (John Mayall) folytattuk a főzőcskét és (Sanya szavaival élve) a világmegváltásunkat! ;D
Az ételek elkészültével közös asztal körül költöttük el mennyei torunkat. Bár néha egy-egy pipi odatévelygett, de a dínom-dánom zavartalanul folytatódott. A lakoma végeztével páran kissé félreérthető helyzetbe kerültek... NO COMMENT! ... később ők is visszatértek, eltévelyedett báránykáink, s mi Őket, mint tékozló fiúkat illőn fogadtuk!
Ezek után továbbra is jó hangulatú traccspartik, vagy épp közös sztorizás, viccelődés alakult ki, folytatódott, naaagy ízes kacajok, vagy akár röhögések kíséretében...
Barbi pár telefont azért még elintézett, Csonginak sikerült egy színeset ásítani, de mindent összevetve jó mulatság volt!
El is szalad az idő és hőseink nyergeltek, szép lassan útnak eredtek...

Kijelenthetjük, hogy az első TétényCity találkozó mindannyiunk megelégedésére igencsak jóra sikeredet!
Köszönöm a megjelenteknek, hogy megtiszteltek minket és szerény hajlékunkat! Köszönöm a jó Istennek, az Univerzumnak, angyaloknak, eleinknek, hogy mindez megeshetett.

Mellékelek pár képet, hogy azok is mesélhessenek, bár a fotósok sem voltak épp toppon. ;)


Grazie per tutti Alfisti!

>> SzervizHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-04-07

Ma megvolt a megvétel utáni első szerviz. Ami olaj+szűrő,levegő(majdnem),pollen(klíma tisztítás) üzemanyag szűrő cserét tartalmazott,és a fékfolyadék is cserélve lett. A szelepfedél tömítés igaz már megvan,de annak a cseréje még várta magára. Km. állás 213400

>> Szervizszlobod95 // Alfa 159 SW 1.9 JTDm 16V // 2016-02-05

Sziasztok!

Megtörtént az autó átnézése a szentbalázsi Alfákra szakosodott szerelőnél.
Első körben a kötelező dolgok egy része le lett cserélve. Bal első alsó lengőkar, olaj- olajszűrő, turbónyomás mérő szerkezet.

Ezek után, mivel a turbónyomásmérő rossz volt, egy turbótisztításra lesz szükség, illetve egy légszűrő, egy porlasztó (hideg motornál nem működik, inkább kicseréljük) lesz cserélve, szintén olyan költségre számítok, mint a mostani szervizelésnél.

Márciusra pedig patent lesz az autó , akkora marad a jobb első alsó lengőkar, ill. az első féktárcsák, fékbetétek cseréje, szintén jelenlegi költség körülire számítok, de ezek után hálára számítok majd a kocsitól. :)

Folyt. köv. nemsokára.

Bence

>> EseményFater (Norbi) // Alfa 147 1.6 TS (120 Le) // 2014-10-13

Pénteken délután lementünk Mórahalomra kipihenni a munka által okozott stresszes állapotot. A kocsit a szálloda előtti parkolóban hagytuk és a bejelentkezés után elmentünk vacsorázni. Én a desszertért álltam fel az asztaltól, amikor az étterem előtti parkolóban megszólalt egy autó riasztója - odanéztem - és abban a pillanatban láttam, hogy a mi autónknak nekimegy a jobb oldalt mellette álló hatalmas terepjáró fara és nekilöki a bal oldalon álló másik kocsinak. A vacsora és a kellemes hétvége ígérete ezáltal elszállt.
Nagy nehezen - a tűzoltók és a katasztófavédők nem jöttek menteni, mert nem volt személyi sérülés és nem akadályozta az eset a forgalmat - kézi erővel szétszedük az autókat és megállapítottuk, hogy a sima karosszéria sérülésen felül nagyobb a baj, autómentő kell, mert nem tud saját lábon közlekedni a kocsi...

Ránézésre a futómű, a felfüggesztés, az autó hátuljának mindkét oldala, az első (a járdárakerülés miatt felpúposodott és a festés is megtört) és a hátsó lökhárító is kuka. Alulra nem láttuk be mi lehet még a gond.
A posztban egyenlőre az autómentés díja szerepel Mórahalom - Székesfehérvár útvonalon.

Kezdődik a kárfelmérői biztosítói saga. A kárszakértő szerint az autónk csak 950 000 Ft-ot ért a baleset előtt - érdekes, ennyiért ilyet (állapotú, felújított motorral, kevés futásteljesítménnyel) még a németeknél sem találtunk, a hollandoknál pedig átszámítva 2 millió körül mennek ezek. A kárhatárt egyenlőre 570 000 Ft-ra állapították meg. A maradványra még nem történt meg a roncsérték meghatározása licit útján..., de javíthatónak minősítették az autót!

Sikerült szerezni elektromos ablakemelőket hátra és a hozzá tartozó kábeleket. Én úgy gondoltam, hogy talán előkészítették a gépet rá de sajnos a beszerelésnél rá kellett döbbennem, hogy nem olyan egyszerű ez, most cserélnem kell a teljes kábelköteget amiből majd lassan már csak a nagyon nagy meló része kell hogy szétbombázzam hozzá az egész autót mert a köteget már sikerült beszerezni.

>> EseménySKrisz // Alfa 159 SW TI 2.0 JTDm 170 Bhp // 2011-03-28

Gondoltam amíg még friss ropogós a Kicsike, el kellene menni fotózni egyet. Természetesen nem árt a profi segítség sem, így az utasülkést elfoglalta egyik kollégám, aki ezeket a képeket elkövette :))) Van jónéhány jól sikerült darab, de a postaban találhatók azok, amik igazán figyelemre méltóak lettek :)

Az én történetem egy Ladával kezdődött.Mikor már több olajat ivott,mint benyót,akkor elgondolkodtam...De hiába voltam mindig is Alfás legbelül,mégsem egy ár kategóriába tartoztak.Akkoriban a kollégám is autó cserét tervezett (Suzukiban gondolkodott a dög!) és vettünk egy Expresszt.Nekem a 75-ös volt az álmom és pont volt egy!Az ágy alatt lévő 2 forintosok is mozgósítva lettek és pár nap múlva mentünk is a kocsiért. ETH rendszámú volt,kicsi kopott itt-ott (Ez Tiszta Hülye jelzőt meg is kaptam!) de én már tudtam,hogy az Alfa velem jön.Az eredet vizsgán volt egy kis laza vigyor,mikor mérték az autó elemeit,de nem érdekelt a dolog.Egyesből simán négyesbe váltottam,így a Lada is megy
(gondoltam!!!) de ez sem izgatott,mert nagy élmény volt először 75-öst vezetni!!!

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2008-07-22

Innentől jött a nehezebb rész. A vezetékek bekötése.. Bá korábban mindent felcímkéztem, de azért újra átnéztem mindent, felhasználva azokat a képeket amiket még eredetileg a 164 ről készítettem. Sokat segített, 2 vezetéket rosszul gondoltam, így sikerült kijavítani. Az igazi az lett volna, ha lett volna rendes Manualom (mint a 155nek) a Motronic bekötéséről, sőt már kerestem mindenhol a bontókban, itt-ott, ilyen motorral szerelt 164-est hogy átnézzem a vezetékelését, de nem találtam sehol így a megérzéseimre hagyatkozhattam csak..
Szóval ezután bekerült az akksi, bekötöttem az üzemanyagcsöveket (felújítva), bekötöttem az olajnyomás és hőmérséklet szenzort, beletettem a műszeregységet, és vízrendszer nélkül felkészültem egy pár másodperces indításra. Nagyon izgultam, beültem gyújtást ráadtam és nem történt semmi, még a műszerek sem világítottak. Mi lehet a baj? Ekkor pár órája már rajta volt az akksi, bár azelőtt jó volt, azért kicsréltem. Hopp, hirtelen lett gyújtás.
Aztán indítóztam, elég lassan forgatta, nem indult be..

>> SzervizLongman // Alfa 146 1.6 Boxer // 2007-09-11

08.27 lecseréltem a motorolajat, a szervoolajat, fékolajat, a hűtőt áttisztítottam és kapott fagyállót, új pollenszűrőt, levegőszűrőt, olajszűrőt, új fékbetétet, klíma szárítószűrőt, ill. a rendszer is át lett tisztítva, feltöltve.
4 új gumi is ment rá, már csak a gyári dísztárcsák kellenének.