Ma volt Kassán az Auto-Valas szalonban a 4C bemutatója.Sajnos vezetni nem lehetett de egy körre elvittek az anyósülésen.Az élmény leírhatatlan,ami vigasztal az ,hogy az én 159-ben is az a szív dobog ami a 4C-ben.Amint látni lehet a képen az autó Magyarországi rendszámmal van ellátva ugyanis kb.2 éve az ottani igazgatóság alá tartozik a Szlovák Fiat-Alfa hálózat.
Biztos, hogy nem fog a töredékére esni az ára, mivel nagyon keveset gyártanak belőle, így rendkívül keresett lesz pár év múlva is.Ilyen menetteljesítménnyel csak nála többször drágább szupersportkocsik vetekednek.Nem értem a károgókat, örülni kéne, hogy gyárt az alfa végre egy igazi sportkocsit.
Ez pedig egy gyönyörű szép grafitszürke példány, ami tesztautóként oktatja a 4C Launch Edition tulajokat, hogy egy versenypályán milyen az ideális kanyarív, és mikor melyik pedált célszerű taposni:
(a Carrara white matt fehér után ez a szín a favoritom jelenleg :-)
Találkoztunk német/olasz/francia/svájci/török/belga 4C tulajdonosokkal, akik közül a többség már használja is az autóját. Az a véleményük róla, hogy ilyen árért, ezzel a tudással a 4C olcsó autó... és imádják :-)
Ha valaki most rendel, kb. 24 (!) hónapos szállítási határidővel vennénk fel a megrendelését. Plusz a szerződés sablon (nem a miénk, hanem kimondottan 4C szerződés) +6 hónapos szállítási késedelmet enged a gyártóműnek... De ettől függetlenül hamarabb is érkezhet a megrendelt autót.
Nem történt meg, illetve csak félig :-) egyelőre az amerikai piacra gyártott 4C coupe-k kapják meg a "póklámpa" helyett a Giulietta lámpára hasonlító lámpát - mondta ezt 3 napja a Maserati gyárban a csoportunkat vezető fiatalember, amikor ott láttunk már ezzel a lámpatesttel is legyártott 4C-t. Az amerikai piacra szánt autók egyébként 20 kilogrammal nehezebbek, a lökhárítókban lévő fényvisszaverők pirosak, nem sárgák, és a hátsó rendszám mérete miatt a hátsó lökös formája is más.
A 4C coupe jelenleg csak a póklámpával rendelhető, abból 2 féle van: a széria matt fekete műanyag, a másik opció pedig a karbon.
A targa/spider verzió pedig sajnos csak jövőre kerül gyártásba - remélem a gyári csoportvezetőnk hiteles forrás, mert elvileg már idén szeptembertől rendelhető lett volna az előzetes hírek szerint, de úgy tűnik a targa is csúszik, valószínűleg azért, mert a coupe gyártások teljesen lekötik a kapacitást.
Igen láttam, bár a Brera ellenére nem érzem magam elég exhibicionistának/nyugger német fogorvosnak egy kabrióhoz :) Nem tudom, nekem a 4C annyira nem szimpatikus. Biztos sznobéria meg lökettérfogat-fetisizmus, de milyen már, hogy 1,8-as... :)
na annak viszont nagyon örülnék ,ha egy Sixt car ban ,vagy Europcarban lehetne 4C bérelni,
így sokak szemében talán megváltozna az Alfa iránti előítéletek hada
Eddig nem erről volt szó, hanem arról, hogy a márkakereskedésben ki lehet-e próbálni. Ne térj el a tárgytól, mondom, az ernyócccat se lehet kipróbálni csak úgy habókra.
Hidd el, biztos lehet majd előbb-utóbb 4C-t is bérelni. De ameddig még nem is szállítottak le belőle különösebb mennyiséget, addig nem gondolnám.
:) Basszus... :))) Kiderült a legtitkosabb dolog rólam :) Tényleg imádom a nagy, nehéz, unalmas, lassú (mármint a 4C-hez képest az alap v8) és ronda R8-at... :)))))
Ja mert a legelső vw szalonban odaadják az ernyóccat egy jó órára azzal, hogy "üssed neki, csak majd hűtsd vissza ha nem nagy gond, tessék itt egy tízes benzinre..."
No-ban lehet tesztvezetni. Csak nem úgy kell odamenni, hogy egy 60LE-s 500-ast akarsz venni, de érdekelne az is, hogy megy a 4C...
Állítom, hogy a magyar kereskedésekben is lehet, csak prezentálni kell náluk, hogy nem csak egy vidám félórára vágysz, hanem vevőjelölt vagy. Az ilyen egzotikus autóknál mindig így van ez...
Veszem, nem veszem , nem ez a kérdés.
Ami a fejben van .
Magyar , ha 25000 euró lenne, akkor is azt várná mikor jön egy használt, egy nyugdíjas német nyanyától 10000-ért .
A milliókat meg nem alfával mutatja meg a városnak a szomszédoknak, hanem kun 7-tel, tuareggel,porse kajennel és egyéb ilyen fossal. Szánalmas ez az egész vita.
Én személy szerint örülök a 4 C-nek, kellene is . 50000-ért is , csak sajna nem lesz rá, míg valami tuti kormányközeli biznyák be nem ugrik.
Na jó, de ezzel is verhetetlen :) Most érted, ott az a szar 8C. 25 liter alatt biztos nem áll meg, ráadásul csak 2 ember fér bele, csomagok is alig. Hogy építkezel vele? Le is ér folyton az alja, egy igazi fos.. :D Ja és még tök drága is. Alig kapni hozzá alkatrészt...
:)))
Vagy ez az "undorító" 4C.. Basszus abba a csomagtartóba nem fér ám be a rotakapa... :D Az eleje meg le van csavarozva...