Mutasd

>> Szerviz2015-09-11

Elkészült a verda jobb oldala is. Erre azt hittük, hogy itt éppen-csak javítgatni kell a sárvédő ívet. Na mikor lecsiszoltuk, letisztítottuk akkor kaptuk az ívet, mert teljesen KO-ra volt zúzva a kerékjárati ív ajtó alsó felének találkozása. A jobb oldalról megmaradt fél kiló gittel /kittel, kinek mi tetszik/ "újra építették".... Nem számított arra, hogy ca 2 cm-rel van beljebb a lemez... kentek rá többször bőven... Akkor törtem volna el a kezeit annak a "lakatosnak".
Most már biztosan beszélek az előző tulajjal, megemlítve, hogy nagyon ügyes kezű lakatossal dolgoztatott.Aranyba kéne mártani a kezeit, jó forróba!

Ajtók beállítva, donor jobb oldal íve felhegesztve, lekezelve, alapozva, tömítve, kittelve csiszolva, előkészítve a teljes fényezéshez.

1.kép ilyen volt. Nem igazán adja vissza a változó illesztési hézagot az ajtó és a sárvédő között...
2. - 3. kép ilyen lett, fényezés előtti állapotban még.

Komplett alváz- és üregvédelem elvégezve, kúszó viaszos konzerválókkal befújva a legeldugottabb helyeken is. Alsó kis kifolyók lezárva, csomagtartóban szintén zárva minden felesleges luk, rés, régi vonóhorog rögzítési pontjai. Az egész csomagtatró belseje kezelve, alapozva rücsivel kifújva, majd viaszos gyantával átvonva minden részben.

Kezdődhet a fényezés előkészítése, majd a fényezés szeptember18-án.