Blog

Blogajánló

Magyar megoldás egy olasz helyzetre: ha nincs Blue&Me az autódban, akkor a Loudlink tudja a megoldást. Tapasztalatok Tedi MiTójából rovatunk következik. Tovább

Tedi // 2016-06-17 12:06:07

Giulia, 3-as BMW vagy Jaguar XE? WebM, az Alfa Amore és AlfaCity programozója minden vetélytársat kipróbált, aztán győzött az olasz vér :) Blogja az új autójáról! Tovább

WebM // 2018-07-18 20:25:12
>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-08-17

Kezdett elegem lenni abból, hogy egyre hangosabban kattog a sofőr ajtó nyitáskor.
Első nekifutásra kicseréltem az első ajtóhatárolót a hátsó ajtóéval, csak a harmadik képen látható lemezt kellett átrakni az elsőről a hátsó határolóra.
Szerelés a hátsó ajtónál elég csak a hangszórót kiszerelni, ezen keresztül cserélhető a támasztó, az első ajtónál már sajnos csak a kárpit lebontásával oldható meg a dolog.
Még működött is a dolog, csak kevesebb pozícióban lehetett megállítani a sofőr ajtót, és mivel a hátsó ajtót is szoktam használni, így megmaradt az idegesítő kattogás, így jött az, hogy kell egy új. Az alkatrészboltokban nem igazán találtam, így maradt az e-bayos rendelés. Futárral küldték, három nap alatt itt is volt. Közben találtam olcsóbban, gondolom itt nem három nap alatt érkezik meg, de ugyan az az eladó: e-bay.
A csere pedig már könnyen ment, a hátsó is visszakerült az eredeti helyére...

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2018-08-15

Olajcsere

 
>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2018-08-16

Rosszalkodott az ibdex kapcsolóm. Bontottra cserélve, most jó. :)

>> SzervizPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2018-08-16

A bal ajtó záró izéje már az első pillanattól feljebb volt mint a másik.
A rúd tűnt hosszúnak így levágtam belőle fél centit.
Most nagyjából egyforma a kettő. Eddig zárva állt ki annyi mint most nyitva.

 
>> EseményRolee46 // Alfa 155 1.8 8v Super // 2018-08-17

Végre találtam egy piros Alfát magamnak🤗.Mindig is egy piros Alfára vágytam,igy ez is megvalósult!Hétfőn mentem fel Oszi barátomal Átkárra,ott várt rám Romeo😁. Az autóról annyit tudok,hogy külföldröl származik és 2000.12.19-én helyezték elöször forgalomba itthon.Akitől megvettem 15évig használta.A km számláló már 282986-nál jár,vagy valós vagy nem.A hibalistálya sajna hosszú,de az első a karosszéria rendbe rakása lesz és utána szeretném telibe fényeztetni azután jöhet a többi😁.Valószínüleg a feketét fogom feláldozni ennek a javára.

 
>> Tuning és extraRéku // Alfa 147 1.9 JTD // 2018-08-16

A kisautóm kapott ma egy Seat Leon Cupra R koptatót :) természetesen @SanyiJTD munkájával hibátlan és színre fújt :) én imádom 😍

 
>> SzervizZoli67 // Alfa Giulietta QV Launch Edition // 2018-08-16

4 éves elmúlt az autó, így kicseréltettem a vezérműszíjat,görgőket, vízpumpát és a hosszbordás szíjat a görgőkkel együtt.Futás csak 77000km volt.Köszönet érte a budaőrsi szervíz Csapatnak.

 
>> SzervizPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2018-08-16

Már régóta zavart hogy kezdett vakulni a tükör széle.
Phon tudott egyet küldeni. Miután lekezeltem műanyag tisztítóval és egy ápolóval felraktam. Kicsit más mint az eredeti, de jó.
Újabb lényegtelen problémát sikerült megoldani :-)

 
>> Tuning és extraPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2018-08-16

ebay - 3.620,20 Ft
Ma megjött, felraktam.
Királyság van.
Nem is értem hogy eddig miért nem volt.
Próbaüzem holnap :-)

 
>> Szervizbatonyo // Alfa 147 JTDm 16v Distinctive // 2018-07-26

Vásárlás után amilyen hamar csak tudtam elvittem szervizbe az autót, mivel már esedékes volt az olajcsere, illetve mindenképpen akartam vezérlést is cseréltetni, plusz egy alapos átnézést.
A vezérlés elvileg 20k km múlva lett volna cserélendő, azonban mint utóbb kiderült, a vízpumpa már szivárgott egy kicsit. Lehet mégsem volt cserélve 125e-nél, vagy a vízpumpát spórolták el, nem tudom. Mindenesetre kapott új Selenia motorolajat, olajszűrőt, gázolajszűrőt, légszűrőt, pollenszűrőt. Utóbbit klímatisztítással együtt természetesen. Cserélélve lettek a hátsó féktárcsák és betétek is (Bosch), mivel már volt egy kis válla a tárcsáknak. Ekkor kiderült, hogy a csapágyak is cserések, így azokból is új került a kocsiba. Az első fékek tavaly voltak kompletten cserélve, a csapágyakkal nincs gond.
Kértem egy alapos átnézést, főleg futóművet illetően. Nekem annyira nem tűnt fel, de elöl a bal alsó lengőkar picit néha kopog már. 10e km múlvára jósolták a cserét. Ezen kívül szintén a bal oldalon, a felső lengőkar nagy melegben (30+ C°) szokott nyekeregni. Ez egy dobogői kiruccanás után lett számomra feltűnő és zavaró, de a szerviz szerint ezt emiatt egyelőre nem lenne gazdaságos cserélni.
Diagnosztika alapján a kocsival minden rendben, a füst tényleg a chiptuning miatt van. Amint összejön, el kell látogatnom Mankyhoz, hogy rendbetegye, Igazából a plusz teljesítmény engem nem érdekel, a gyári is elég lenne, viszont a tudat, hogy füstölök nagyon zavar. Ami késik, nem múlik!
A nagyszervizt Olman Zsoltéknál csináltattam, meg voltam elégedve a munkájukkal. Nagy valószínűséggel legközelebb is hozzájuk megyek.
Valószínűleg még idén vagy jövő év elején kicseréltetem elöl a lengőkarokat és egyúttal a gátlókat, rugókat is. Ha hátul cserélve voltak, illendő lesz elöl is, bár még nem adják jelét, hogy a végét járnák.