Blog

Blogajánló

Sok helyen lehetett olvasni, hogy a gyári teljesítményadat egy kicsit alul van lőve a valóshoz képest. WebM elvitte autóját a Totalcar Erőmérőbe, hogy a végére járjon! Tovább

WebM // 2020-06-05 15:49:44

"Számomra lenyűgöző a gép. Gyakorlatilag egy csövezett versenyautóhoz hasonlítanám leginkább, rendszámmal. Bátorág és őrültség volt ezt az autót AR-nak megcsinálni, de ezúton is köszönöm nekik!" Tovább

R33Z // 2020-06-07 21:55:12
>> EgyébAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2021-05-05

Eseménytelen téli szezon volt, legalábbis ami az autózást illeti. Ahogy az előző bejegyzésben írtam, kipróbálom a Michelin Pilot Sport 4-et. Természetesen ezt se kapkodtam el. Ma sikerült átvenni és felrakatni őket. Szar kuplunggal nem volt mókás elautózni érte. A következő út Várpalotára vezet, addig nem gyilkolom tovább.

115 ropi volt a gumi, a többi a szerelés és a téli garnitúra tárolása.

kilométeróra állása: 214 768

 
>> Szervizfbence // Alfa 146 1.6 boxer // 2021-05-04

Generátor felújjítva.

 
>> Autóápolásatosz069 // Alfa Giulietta QV 1750 TBi // 2021-05-04

Az antennám miatt a rádó Fm része, nem hajlandó működni, csak sisterek, ugyh az antenna talpat cseréltem.

itt valaki azt állítja, hogyha kiveszi a hátsó "csillárt", akkor kilehet szerelni az antennát. Hát nem....
Van olyan aki azt állítja, hogy csak a C oszlopról veszi le a 2 oldalsó burkolatot és ugy letudja szerelni az antennát, Ez is kétséges mert a tetőkárpit megrogyhat a B oszlopnál..
Na most ilyen félelmekkel nekiindulva, és leszedtem a B-oszlop takaróját is ( itt 4 patent sikeresen eltört, de lehet pótolni! 86ft darabja, 4 re lesz szükség. Ez a B oszlop takaró, felső részének, oldalanként 2-2 alsó patentja, ami szétszereléskor, el fog törni. nemtud kibujni. ( https://www.delman.hu/Fiat-PATENT-71748293-9844913)
Kapaszkodokat is leszereltem,
Coszlop takarót is, és így már hozzáférek kényelmesen az antenna talphoz, és nem törik meg a tetőkárpit.

A váltógomb cseréhez pedig, mivel 2 részből áll, a felsőt egy csavarhuzval "letörtem", mivel a 3 köre ugyis beleog szakadni az alsó részbe, ezért írom így, az alsó része peig egy önzárós anyával van rögzitve. Célszerű az anyát, nem teljesen levenni, az utolso 2 körön hagyd rajta! majd rántsd meg a váltó gombot felfelé, és mivel okos voltál és az anyát rajtahagytad, nem vered homlokon magad a váltógombbal :D
ezután az anyát leveszed, és mehet fel az uj :D nem ördöglakat :D

 
>> Autóápolásatosz069 // Alfa Giulietta QV 1750 TBi // 2021-05-04

Noha gyárilag is szép felnive volt rendelve az én konkrét autom, szerettem volna rá egy gyári 18-as 8C classico garniturát.
Elég ritka holmi ha eladót keres az ember, amikor nem keres akkor mindig akad elvétve 1-1 szett. Hát én ráakadtam egy képen szépnek tűnő felni szettere. Frissen felujitve, fényezve, padka mentes, az elküldött képek alapján szépnek mondhaó állapotban. Közeli képeket nem kaptam, és nem is kértem róla mert nem gondoltam hogy ilyenbe belefuthatok.
Érdekesen lett felujitva a felni, annyi biztos...

Elállhattam volna a vásárlástól, de láttam benne fantáziát, hogy akkor olcson elhozom, és foglalkozom vele. Alku után sikerült megvásárolni a szememnek a színén kívül annyira nem tetsző felni szettet.

Elvittem egy barátomhoz, aki lefujta nekem homokkal az egészet hogy a 0ról vagy -1 ről indulhassak a dologgal. aztán megkezdődött a "szobrászat".
ujra kellett "faragni" a felni alakját, elég sok helyen volt bele hibázva, élesre csiszolva, vagy éppen árok csiszolva a peremébe, a patkó alakba belenyúlva valami.... csizológéppel (mármint az íves, oldalsó részbe), a teteje szintén megvolt huzva valami csiszológéppel, és így eltűnt a patkó széléről a szépségét adó enyhe "letörés". Éles volt ott mint egy komolyabb penge. És még sorolhatnám.

De beszéljenek a képek. Rengeteg munkaórám van a 4 felnibe, de ugyérzem megérte a fáradozást. Eleinte ugygondoltam hogy egy kis gittel fogom tudni csak helyrehozni a hiányzó részeit a felninek, de a végén sikerült kicsiszolni annyira, hogy nemvolt szükség rá. ( ezt csak azért irom, mert pár fotón látható, hogy odahuztam 1-1 helyre sárgával egy kis javitást)

Színét tekintve, szerettem volna ha a gyárihoz hasonló színt kap a 4 felni, így egyedileg probáltunk meg kikeverni valami aranyosan csillogo, grafitos, szürkés színt, ami nagyjából sikerült is szerintem.
Elég jól áll a verdán :D

 
>> Szervizpmolnar // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20v Veloce // 2021-05-04

Az autó sajnos alul nagyon rohad, de költöttem rá annyit, hogy mostmár nem engedem el.
Alul jön egy fedlólemez javítás, küszöb és hátsó kerékjárati ívek kasztnizása.
Alváz és üregvédelem.
Ehhez ki kell csupaszítani belülről is az Alfit.
Eddig fekete bőr volt benne, de már megvan a szép piros és fűthető új bőr belsője.
Akkumlátort fog még kapni, mert az lemerült teljesen és zárlatos is lett.
A tetősínek kapnak új fenyezést ezüstszürke színt.
A kaszni pedig...846/A de ez már....
Eredeti ajtók és kasznielemek el lesznek téve.

 
>> EgyébTocsa // Alfa MiTo 1.4 TBI 155 LE // 2021-05-03

Nos ez egy elég nagy meglepetést okozó autó! Persze pozitív értelemben.
Az a hírhedt dna kapcsoló hogy is mondjam, hát nem csak dísz az már biztos! 🙂
Hihetetlen az érezhető átalakulás az átkapcsolás hatására.
a = kezes bárány csúszós úton nagyon hasznos. Pl nem engedi a kerekeket kipörögni finoman adagolja a teljesítményt stb.
n = normál az az olyan mint egy normál 1.4 es semmi extra picit pörög ha kell vigyáz a fogyasztásra stb.
d = varázslat! Megőrűl elkezd hörögni pörögni mint egy vadállat és még mindig csak az 1.4 -es motor ugyan de szerintem simán olyan mint a 2.0 Ts talán még jobban is pörög! Letaposod kilő nem kérdez nem hezitál. Jó átnézni a többi hasonló motor méretű nemes hétköznapi márkatársakra a meglepődött arcokra. 🙂
Szóval élmény autó ez is. Nem a lagymatag kényelemről szól bár persze az ülések kivállóak! A futómű feszes kemény mint az előd 145qv ben érzi az utat. Fogtömések kilazulhatnak ha sikerül egy két kátyús rázós utat kifogni!😀
Nem mellékesen szép és a piros elég feltünő autó. Olyan nagyon vagány csajos kocsi. 🙂
Szerintem aranyos kis autó ajánlható. Aki teheti próbálja ki. A miénk a legerősebb verziók egyike persze. 😉

 
>> SzervizTocsa // Alfa 145 2.0 TS QV // 2021-05-03

Összeszereltük a segédalvázat. Várunk még pár alkatrészt mert a kormánymű folyt.
Szimeringezés után megy a helyére az is. Addig pihen és az általa takarásban levő karosszéria részeket is lekezeljük az apróbb rozsdás felületek ne induljanak meg.
Szóval csiszolás passziválás alapozás (epoxi alapotóval), alvázvédelem és festés.
Féknyergek leszinterezve. Kicsit zöldes ez a sárga de meglátjuk az összképet. Ha nem jön be változtatunk 🙂

 
>> SzervizSanyiJTD // Alfa 159 Ti // 2021-05-03

A közeli szélvédősökre nem bíztam a kocsim miután a 147esünkön az új szélvédőt eltörték, amivel nem lenne gond, megesik, csak nagyon béna kifogásokkal hárítottak, iszonyat amatőrnek hatott... (25év tapasztalattal...)

Egy telefonszámot másik szélvédőstől 2napig vártam, majd miután azóta is várom kicseréltük mi a lakatos cimborámmal nálam.
Neki minden szerszáma adott, a szélvédőt megrendeltem, ráérős tempóban 2óra, és bent van. Minden rendben ment, frankó lett.

Karosszériás tanuló koromban csináltam ilyet párszor, nem ma volt :D Mindent alaposan lemostam összerakás elött, illetve az ablaktörlő karokat le is fújtam.

>> Szervizhpeti91 // Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTDM 16V // 2021-04-04

A 2,5 éve cserélt nagyon fasza Bilstein-ek kb. 35000 km-t bírtak, annak ellenére hogy egyedül, üres csomagtartóval használom a kocsit 99%-ban. Karácsony előtt 1 nappal eltört a jobb hátsó, ekkor mivel nem tudtam újat szerezni, visszaraktam a múltkor kiszerelt 1db ép gyárit, majd március elején a másik oldali Bilstein is eltört.
Szabister kartárs javaslatára, illetve OE szám keresés alapján a lesjöfors márkát választottam, párban. Sajna kicsit magasabb lett a hátulja.

 
>> Szervizhpeti91 // Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTDM 16V // 2021-01-20

Szokásos: Motul, mannfilter, champion.
Terveztem egy olajszűrő kulcsot is, majd petg-ből kinyomtattam, 1/2" krovával hajtható. Meglepően masszív lett, simán leszedte.
237923 km