Mutasd

>> Szerviz2009-07-09

Ma Vince fiammal igazi pasis napot tartottunk.

Történt, hogy legutóbbi utammal a GTV sikeresen lemerítette az EXXIDE MAXXIMA spirálcellás akksim. :-( Mint kiderült, meghalt a generátor. Ez már egy Alfetta cseredarab volt, így a régit előbányásztam és reggel első utunk a Pro-Vill Kft-hez vezetett.

A történetet mindenkinek ajánlom figyelmébe, ez egy rendkívül korrekt cég!
Indulás előtt telefonon egyeztettem, hogy van-e raktáron a típus a GTV-hez? A kolléga nagyon kedvesen ígért egy visszahívást, míg utánanéz, egy perc múlva jött a telefon, hogy van, az ára 20e+ egy cseredarab. Straten.
9 után érkeztünk. Apró pici műhely a VII. ker Kertész utcában. Igazi régi manufaktúrális szervizek hangulatát idézi! A generátorom már ki volt készítve, de kiderült, hogy az első pajzs más, az enyém befogófüle vékonyabb. Sebaj, helyben kicserélik az általam vitt darabéval! Várni kell, kb 20 perc. Addig Vincével elmajszoltunk egy kiflit, meg néztük a motorokat és az utca forgalmát. Az idő eltelt, visszamentünk és lám, egy gyönyörű generátor forog a próbapadon, a multiméter 7 szegmenses kijelzője 14,8-at mutat. A szutykos pajzsomat hőálló ezüst, a szíjtárcsát feket festék borítja, odabent a tekercs csak úgy világít és tényleg 20e Ftba kerül. A szerelők precízek, szimpatikusak, udvariasak. És a teljes művelet nem volt több 30 percnél. Én nagyon köszönöm ezeknek az Uraknak a segítséget, biztos vagyok benne, hogy beválik a darab, és nem kell élnem a termékre adott 6 hónap garanciával sem.

Aztán még intéztünk egy kis banki kölcsönt egy autó adásvételhez a Totalhitelnél és közben megnéztük Kari rally GTV-jét. A hidraulikus kézifék is nagyon tetszett, Vince kicsit "játszott" az övlevágóval (rali versenybíróknak ezúton üzenjük hogy az elektromos gyorskötöző biztosnágos rögzítési megoldás, le lehet tépn vészhelyzetben), és az elektromos szervókormnytól mindketten dobtunk egy hátast.

A sok információtól kicsit elfáradtunk, így az ebéd a kollegínákkal elmaradt, de majd pótoljuk.

Idehaza még elmentünk motorozni egyet, majd kicsivel később egy kb félórás műveletsort követően beépítettem a generátort. Szép,csöndes, de ami a legfontosabb, TÖLT! Keményen. És ez a lényeg. ;-) Képek alant.