Mutasd

>> Esemény2011-02-21

igaz nem ma...holnap lesz 1 kerek éve, hogy hozzám került "Piri" :)
Emlékszem, amikor 2009 decemberében hóban, fagyban hozattam/vitettem magamat melóba, gyalogoltam és egy autóra fájt a fogam. Ekkor döntöttem el, hogy belevágok és elekzdtem böngészni a netet (akkor még nem ismertem a 147-est, mint típust). Keresgéltem a 206-os Peugeot-ok között, de amikor 1x megláttam 1-et előben és észrevettem azt a kopogós müanyag belsőt, hát...elszállt a kedvem tőle :-/ Ekkor figyeltem fel a városban egy 147-esre...szürke volt, 2 ajtós és tetszett :) Elkezdtem érdeklődni a márka után, majd megtetszett, hogy kicsivel kell csak mélyebbre nyulnom és az enyém lehet. Kersgéltem tovább, de msotmár célzottan 147-eseket. Akkor még nem tudtam mi az a "TS", "GTA", stb... Annyit akartam, hogy benzines legyen, hogy utólag tudjak bele gázrendszert szereltetni. Majd egy szép januári napon megpillantottam egy gyönyörű piros 147-est, ami melett ezt írta: "+PLIN" (szlovén www.avto.net oldalon böngésztem). Rögtön telefont is ragadtam, hívtam unokatestvérem, aki hasnzált autók behozatalával foglalkozik slzovénbol. Egyből ezt mondta "ne vedd meg", de én kötöttem az ebet a karóhoz :D Szerencsémre másnap épp volt újta ki szlovénba és megígérte, hogy elmegy, megnézi és telefonon lemeséli mit lát rajta. Így is votl, este 8 körül jött a telefon, megpróbálom pontosan leírni a párbeszédünket.
én: "na? mien?"
ő: "szar, NE VEDD MEG!"
én: "de mért?"
ő: "mert alfa..."
én: "nade mégis mit látsz?"
ő: "itt-ott apróbb sérülések, nem vészes, klíma dolgozik, az első lökőst valahova odacsapták, javítani akarták és elég szarul rakták össze, lóg..."
én: "hmmmmm...."
ő: "kell?"
én: "meggondolom...."
ő: "ne gondolkodj, f*szomat eljöttem 200km-el arrébb, mert nem ott volt, ahol lebeszéltem vele...kell vagy nem?"
én: "hmmmm..."
ő: "várj, visszahívlak" és lerakta....wattafak??? pár perc csönd, majd csörög a telefon...
ő: "nah, lealkudtam még 300 eurót, kell?" :D
én: "HOZD!"
ő: "ok" és elrakta :D
ekkor elkapott egy furcsa érzés, hogy "basszus...kocsit vettem...és még nem is láttam" :D nagyon furcsa érzés ez, olyan, öröm és aggódás egyeb, de vártam, hogy lássam. Később jött egy sms, hogy hagyott rá 200 euró foglalót, 2 hét múlva lesz leszállítva. Soha ilyen lassan nem telt le 2 hét, mint akkor...örömmámorban úsztam és vártam :P egyszercsak jött egy telefon, hogy elbirok menni megnézni élőben a vámudvarra...jóhogy éltem a lehetőséggel. Elmentünk ,kikértük a kulcsot a portán és elindultunk megkeresni...nem volt nehéz kiszúrni a kis pirost a sok szürkeségből :P első benyomás: "GYÖNYÖRŰ!!!". Beültem, begyujtottam és, egyesbe raktam és...elakadtam :D fagy volt még és nagy hó na :D Picit megjárattuk, majd hazajöttünk. Otthon leírhatatlan az az érzés, ami elkapott, talán mint amikor szerelmes lesz az ember :)
Pár nap múlva vehettem át unokatestvéremnél és indíthattam a regisztrációs hercehurcát. Pár nap elteltével meg is kaptam a táblákat és indulhatott a közös élet :)

Az elmúlt 1 év tapasztalatai (hideg és meleg):
meleg - kurvaszép, imádom, kényelmes, kezes, jól húz, látványos
hideg - kopott lengőkarok által keltett zörgés, olajfogyi, katalizátor mint megtudtam hiányzik, ebből eredően többletfogyasztás, rakoncátlankodó elektronika :)

Az elmúlt 1 évben sok problémánk is volt, de sok kalandunk is. Valóban olyan, mint egy családtag, de abbol is a nyügős és hisztis női fajta :D
Javítgatom, szépítgetem és vigyázok rá :)
Isten éltessen Piri, ne hagyj sosem cserben :) :*

Ez az első fotó, ami készült róla nálam az udvaron: