Mutasd

>> Tuning és extra2016-02-03

Mivel régen olyan szorgalmasan blogoltam (kis túlzás), és a jövőben is szeretnék, ezért nem hagyom annyiban az 56-os történetét. Utóbbi posztomban azt hazudtam, hogy rájöttünk a titok nyitjára, hogyan vegyük át a hatalmat a kerékdőlés szög felett. Nem jöttünk rá, mert nem lehet, és nem is kell. Úgyis divat a negative camber. Történt ugyanis, hogy műszakin volt a kicsike, és kivettük a TA-kat. Lezajlott a vizsga, vissza a TA...kivéve azokat a kis csillogó tányérkákat a tetejükre. Na azokat kifelejtettük, és a 8-9 centis ültetésből 10-11 lett. Volt nagy öröm a háznál, az új tipegőkkel pazar lett az összkép. Tesztvezetés, hogy nem e hagytunk ki valamit.. erre valaki kopog.....2015 márciustól 2015 októberig ott kopogtatott a magába nyílt vagy (nemtom) csukódott lengőkar. A két része tapsolt egymással minden egyes kátyúnál, aszfaltcicinél amit a magyar utakon összeszedtem. Ezt jegyezze fel mind ültetni vágyó kertész. Alfa 156, 10 centis ültetés, tapsoló lengőkarok, + állítóanya-horzsolás. Ja igen, annyi köze van ennek a camberhez, hogy a plusz ültetésnek hála méginkább bedőltek a kerekek, 3° körüli értéket mértünk. Aki ezen feltételek mellett kíván ültetni annak sok sikert kívánok.
A felni méret is állandó kérdés, mekkora fér el, mekkora szép. http://www.willtheyfit.com/ Nemtom, találd ki. Nálam a 205/40 elöl hátul kellemesen körülöleli a primadonna stílusban épült atomreplika BBS LeMans felniket, melyek paraméterei elöl 18"x8" et38, hátul 18"x9" et42. 5x120ra van kilyukasztva, ami nem egy olaszos méret, ezért egy 16mm-es módosító segíti fel az üvegcipőt a hercegnőre.
Fényszórókról is kaptam kérdést. Festék. Tudom, hogy léteznek szakemberek ebben a témában, de én összekentem festékkel a foncsort és úgy tűnik így is jó lett.
Gta lökhárítóról annyit, hogy ez is egy replika természetesen. Az 56 és az 56gta méretei nem egyeznek, ezért eredeti gta lököst csak faragni lehet rá. (Sohanemtennékilyet.) Lengyelhonban árulnak "gtázd körbe az autód"(sw-re is) szettet, Cada, Zender szetteket. Igen, pénzt is kérnek érte. Nekem csak a front bumper van meg a gta szettből. Elsőre egy üvegszálkupac, meg egy felszisszenés, hogy mi ez a bojler.. de fényezés után örömkönnyeket csal a szemedbe. Megjegyzés: jtd tulajoknak útban lesz egy két alkatrész, átrendezést igényelhet az intercooler nevű egység. Megjegyzés: A lökhárítóhoz RÁCS NEM JÁR.
A címet hogy utolsó blog ebben a témában rögtön cáfolja a blog első mondat, hogy a jövőben is blogolok. LOL. A téma más lesz, a hülyeség ugyan az. Megpróbálok segítőkész lenni és szakmaibb. Biztos, hogy nem új keletű információkkal szolgálok majd, lesz mindig valaki aki már tudta, tapasztalta.

1.kép: lengőkar horzsolás. 2.kép: állítóanyakopás