Mutasd

>> Tuning és extra2014-03-03

Karácsonyi ajándék gyanánt viszonylag hamar beépítésre került egy 2 DIN-es fejegység. Nagyon kellemes hangzás, egy korrekt navigáció és persze a gyerekek kedvence DVD lejátszó egyvelegét foglalja magában. Hosszú utakon az unalmas órákban (csak az utazóknak, én élvezem minden pillanatát, ha vezethetek) jó időtöltés az utazóknak. Aztán csak egy-két hosszabb utazást oldott meg "magában" a fejegység, mivel a hátul ülőknek kicsit furcsa pózban kellett utazniuk, ha látni szerettek volna valamit az elöl történő eseményekből, vagyis rohadtul nem láttak semmit a filmekből.Ezt orvosolván megvételre került 2 fejtámlára rögzíthető monitor, melyek magukban is önálló egységet alkotnak, vagyis ha a hátul ülők mást akarnak nézni, akkor lehetőségük van erre. A bekötést én csináltam amely ahhoz képest, hogy "laikus" vagyok a témában jól sikerült. (szerintem) :)
A nyáron a B oszloptól hátra felé ZOZO fólia került az ablakokra. Na ez nyáron nagyon jó, de télen a többnyire borongós időben....hát mit ne mondjak...semmit nem látok az oldalsó és hátsó ablakon a parkolást lényegesen megnehezítve. Sokan gondolhatják, hogy mi a túrónak kellett a fólia. Szerintem hasznos több okból is.
1, nem nyafognak a gyerekek az erős nyári napsütésben hogy ők hátul izzadnak mi meg elöl megfagyunk :D ebből mindig vita kerekedett és akár az utazás élményét is elronthatta.
2, nem lehet belátni az autóba ami szerintem megint csak előnyös. Bátrabban bent hagyom a táskám vagy egyéb olyan értéket amit különben nem mernék.
3, az erős napsütés nagyon csúnya dolgokat képes művelni a kárpittal és a műanyag elemekkel.
4, optikailag is feldobja a vasat
Szóval visszatérve a fóliára és a nehézkes parkolásra valaki nagggyon jól tud tükörből én annyira nem szeretek, jobban szeretem, ha látom is a mögöttem lévő dolgokat, mint hogy csak a megérzéseimre hagyatkozzak.Nahh ebből a szempontból beépítésre került és hasznosnak bizonyul egy tolatókamera ami szerintem megfelelő biztonságot nyújt tolatáskor. Ennek a beszerelését is én végeztem, hát igényelt egy kevéske bontást, fúrást és faragást, de siker övezte e rögös macskaköves utamat is. :D
Sajnos a fejegység még nem a végleges arcát mutatja, ugyanis képtelenség beépítő keretet kapni csak készletben, ami magába foglalja a keretet a beépítő "fém bölcsőt", amire abszolute nincs szükségem, mert egyszerűen nem fér el. Szóval csak reménykedem, hogy ValeRossi46 barátom segít ebben...már kaptam ígéretet tőle. Ha összejön nagyon hálás leszek Neki.