Mutasd

>> Autóápolás2015-06-05

Tavaly sikeresen, és balesetmentesen (bár volt egy-két csikorgós kanyar...) lejárattam a 16-os felnikről a téli gumikat, amiket kaptam.
Nem volt kérdés: nyári gumi kell az idén...
Használtban gondolkodtam sokak megrőkönyödése ellenére, de volt egy jó, és megbízható beszállítóm használt gumiban. Nem jött be. Egyszerűen a 205/55/16 olyan gyakori méret, hogy szinte nincs is használtban. Puff. Marad az új.
Már kapható 12-16.000 között elfogadható, no name, de ismert márkákat tesztben lealázó gumi.


Érdekes, hogy a neten több napot kell várni erre a kategóriára, ha lesz egyáltalán. Általában a válaszok nagy része az "elkezdik újra gyártani" vagy a "hiánylistán szerepel" volt. Legjobb esetben a várakozási idő 72 óra, de tessék érdeklődni...
Keressünk mást.
Hát be is vállaltam egy a ha jól tudom Michelin keretek közt futó, a Taurus 401-es gumi mintázatú Riken nevezetű Tesco-s csodát.
Feltették. Meglepően kevés súly kellett neki, ami jó előjel. Hangja az van, hallom. De mit is várok egy 15 ezer forintos gumitól. Hajtom. Végre nem a télit nyúzom a tavaszi 27 fokban.
Viszont: rájöttem, hogy a télen lefestett alu kerekek a színük miatt, nem sikerültek "szemvonzósra". Jó-jó, de nem látványosan jó. Egy darabig pedig maradnak.
Képek később...
Nos a noname a Riken Maystorm 2 lett. Tetszett a tesztje ami ugyan a Taurus ugyanilyen mintás gumijáról szólt, de gondoltam egy kutya.
Nos nem elég, hogy pont két akció közt sikerült megvennem a Tecsóban, de ugye a puding próbája...
Elég - és most ez komoly - , tehát elég hangos. Jó a minta, de ezzel járna? Nem tudom. Viszont hogy ez ne legyen elég, van egy sebesség - kb 40-45km/h-, mikor azt érzem, hogy még ovális is. Márpedig marad, én nem cserélgetek...
Mindegy. Ez van, majd hangosabban szól a zene.