Mutasd

>> Esemény2012-03-10

Jelentkeztem én is erre a szervezésre, amit igy utólag kár lett volna kihagyni. Jól sikerült egy nap lett, kiváló volt a hangulat és az Alfás csapat szereplése is, amivel kicsit magunkat is és a Totalcart is megleptük.
Csöri előző napokban átnézte az autót, és tőle indultunk reggel hét órakor a felvidéki Diósförgetegpatonyba:) Közben kicsi késéssel Krisz is csatlakozott:))
Az idő jó volt, szép napos, és az aszfalt is 25 fok fölé melegedett. Négy csoportba osztották a szervezők a résztvevőket, összesen 84 jelentkező volt. BeeGee kivételével (ő a 100HP-vel a kettes csoportba ment) mi az összes Alfával a negyedik, a legerősebb csoportba kerültünk. Ezen mi is meglepődtünk picit, főleg mert elég komoly autók voltak a csoportban, de végül is jó döntés volt. Összesen három etap fért bele a napba.
Az első etap ismerkedés volt a pályával, számomra is teljesen ismeretlen volt a vonalvezetés, illetve rajzon ugyan láttam, de ez azért kevés. Egyébként egy remek vonalvezetésű, dinamikus pályát ismertünk meg, gyomorforgató szintkülönbségekkel.
Egy felvezető kört mentünk a felvezető autó mögött. Transzponderes időmérés volt. A legjobb időm 2.44.241 lett.
A második etap volt talán a legszórakoztatóbb, ugyanis Kalizsolival egymás elé-mögé keveredtünk, és fantasztikus köröket futottunk, full versenyfeeling volt:) Az etap végén az időeredményekből kiderült, hogy a köreink között egy tized másodpercek voltak, de volt olyan kör is, ahol mindössze 22 ezred. A legjobb időm 2.41.799 lett.
A harmadik etapban sikerült a legjobb időt futnom, 2.40.110-zel. Ebben az etapban voltak a legtisztább köreim, és a pályát is sikerült nagy részében megtanulni.
Nagyon jól szerepelt az Alfás csapat ezen a napon. Az én időm a csoporton belül a legjobb volt, összesítésben pedig a második. Mind az összes Alfa a top10-ben végzett, ami nagyszerű eredmény.
Diadalittasan indultunk haza, Csöri, Krisz és én együtt mentünk. Szenzációs nap volt, mindenki nagyon jól érezte magát, sok fénykép készült.

Totalcar cikk - A TotalCar legjobb napja

TotalCar összefoglaló video

Csoportbeosztás

Összesített eredmények

Onboard video

Onboard video események