Mutasd

>> Esemény2012-04-22

Ez volt a harmadik alkalom a Hungaroringen a 147GTA-val. A gumik már eléggé viseletesek voltak az SkRingen is, a hátsók már szinte minta nélküliek. Csúszkáltak is eléggé a nap folyamán. Ez a hatodik pályanapja az A048-as gumiknak. Talán még egy-két pályanap van benne, meglátjuk.
Reggel odaértem háromnegyed nyolcra, nemsokára megérkezett Zsolti is. Regisztráltunk, majd indulhatott a nap. Kettes csoportba kerültem és három etapra fizettem be.
Az elsőben sajnos csak keveset mehettünk, egy sajnálatos baleset miatt.
A második etap, ami gyakorlatilag az elsőnek a folytatása volt, Csörivel örömautóztunk, jó volt!:) A hátsó gumik elég rendesen csúszkáltak, ahogy melegedtek a helyzet javult, de nem szűnt meg.
A harmadik etapban is változatlan volt a helyzet a gumikkal. Ennek ellenére a legjobb köridőm 2.18.228 lett. Voltak benne hibák (~ két és fél tized maradt benne), elsősorban a hátsó gumik csúszkálása miatt. Tapasztalat alapján egy új A048 ~ egy mp-vel gyorsabb lehet. A gumikat dicséri, hogy a kopottsága ellenére lehet vele konstans köröket menni. Három egymásutáni gyors köröm 42 ezreden belül volt!
Egyébként élveztem a csúszkálást a gumikkal, ez is a minőségét dicséri, hogy az átmenetek szépek, az autó is jól közvetíti így jól lehet a határon tartani.

Onboard video