Mutasd

>> Szerviz2019-09-07

Elsősorban a szervíz intervallum beállítása és visszaállítása lett volna a cél, próbáltam egyéb diagnosztikai szoftvert. Volt Bosc Kts, Würth Wow, Delphi. Ezek közül a Delphi volt a legalkalmasabb de ez sem bizonyult az igazinak számomra. Ekkor döntöttem úgy hogy keresek tipusorientált programot.
Ez lett a Multiecuscan 4.4. Letöltöttem májd regisztráció után (50 Euro) már használható is lett teljes verzióban a program.
Először egy itthon vásárolt ELM protokoll képes EOBD (1. kép) csatlakozóval próbáltam mindenféle átalakítóval de sajnos nem sok sikerrel. Ekkor elővettem a jó régi talán még nem annyira rossz kínai klónozott chip-es Vgate Scant (2. kép), nem USB-s. Rögtön sikerült beállítási és telepíteni. Minden egységgel gond nélkül kommonikált. Szervíz visszaállítása ok. Sikerült beállítási hogy az intervallumot is a 35.000 km helyett az én általam használt 10.000 km - re. Hibakód kiolvasás minden egységben, nem találtam hibát. Egy két beállítás kipróbálva. BCM ben is. Proxy beállításokak gond nélkül engedi. A légzsák funkciónál van egy menű rész ami arra hivatott hogy TEST, ezt ne nagyon próbáljuk ki mert nyitja az összes légzsákok erre a regisztrációnál visszaigazoló mérnök is felhívta a figyelmet. Ezen kívül még a Blue&Me is frissítve természetesen az USB - n keresztül mert német volt a kommunikáció. Telefonnal gond nélkül működik, legyen az iPhone vagy Android-os teló, jelenleg Huawi Mate 20 Pro. A 3. Kép az átalakító csatlakozók amik csak egyszerű átkötésteket tartalmaznak az egységek kommunikációnak megfelelően. Jelöltem őket.