Mutasd

>> Tuning és extra2016-03-21

Mindig is tervem volt hogy szerzek egy bőr belsőt a kocsiba. Ez szombaton sikerült is, vettem egy bontott vaj bőr belsőt ajtókárpittal együtt, ami egészen jó állapotba van, némi takarítás ráfér és a vezető oldali ülést pedig javíttatni kell, mert van rajta egy 3cm-es repedés, de így is megérte megvenni.
Tehát szombaton megvettem hazahoztuk Győrből KZM_Rosso147-val és vasárnap nekiálltunk kicserélni.
Mivel nem nagyon tudtunk hova menni a műveletet elvégezni kitaláltam hogy megállunk a Savoya park parkolójába, vasárnap úgysincs ott senki, hát ez nem igaz :) 3an jöttek oda hozzánk, hogy miért nincs nyitva az Auchan vasárnap :). Na de megjelent egy biztonsági őr szerűség is és közölte velünk hogy itt nem lehet tevékenységeket folytatni. Szóval tovább kellett állnunk... legalább sikerült lemosni szappanos vízzel az összes ülést.
Hosszas tanakodás után Biatorbágyon kötöttünk ki és nekiálltunk kiszerelni az üléseket. Kiszereléssel nem volt különösebb gondunk, viszont a bőr ülések beszerelésével már igen.
Az egyik probléma az ülések légzsák csatlakozóival volt, merthogy nem egyeztek meg. valószínűleg az Alfánál 2007 körül váltottak légzsák csatlakozó szabványt, szóval csatlakozó csere, forrasztás... :) (még szerencse hogy vittem forrasztót :D)
Aztán a bontott bőr hátsó ülés támlájának az egyik rögzítő lemeze hiányzott. Gondoltuk hogy nem gáz mert leszedjük a kiszereltről. Hát.... ez nem sikerült, egyszerűen nem tudtuk meglazítani a csavarokat. Tehát jelenleg a 3db rögzítés helyett csak két helyen van rögzítve a hátsó háttámla, de valószínűleg holnap már be is szerzek hozzá egyet a bontóból.

Szóval kalandos hétvégén vagyunk túl de van még mire nézni.
További teendők:
- Háttámla rögzítő lemez beszerelése
- Ajtókárpitok bőr-szövet betéteinek kicserélése
- Tisztítás, ápolás
- Vezető oldali ülés megcsináltatása (bőr repedés)
- Ülésmagasság állító javítása.
- És a szövet belső eladása :)