Mutasd

>> Tuning és extra2016-03-26

A héten sokat gondolkodtam rajta hogy tudnám megoldani az ajtókárpit bőr betéteinek kicserélését és arra jutottam hogy kipattintom a betéteket a régi kárpitból és beragasztom az enyém helyére.
Ugye erre a cserére azért volt szükség mert a vásárolt ajtókárpitok aljai vaj színűek még az én autóm belseje teljesen fekete ezért nem mutatna jól ez a kombináció.
A ragasztáshoz Epoxi ragasztót használtam a kilincsekhez pedig egy olyan pillanatragasztót ami képes polipropilén ragasztására.
Az első képen látszik hogy milyen ragasztókat használtam mindent a Praktikerből vásároltam meg.
Tehát az első lépés az volt, hogy leszereltük az összes ajtó kárpitot az ajtókról. Majd egy csavarhúzó segítségével kipattintottuk a régi szövet betéteket. Ez kicsit feszegetés volt, hiszen a régi műanyag forrasztásokat el kellett törni.
Miután kivettük a betéteket kicseréltük a bőr betétekre, aztán az Epoxi ragasztóval be ragasztottuk azokat. Ez látszik a negyedik és ötödik képen.
A hatodik képen éppen száradt a ragasztó a négy ajtó kárpiton. Aztán visszaraktuk a műanyag kilincseket amiket a speckó pillanatragasztóval megragasztottunk.
Majd visszakerültek az ajtókárpitok az ajtókra.
Ez a művelet egész nap eltartott még szerencs, hogy a két öcsém itthon volt és tudott nekem segíteni.

Az eredmény magáért beszél gyönyörű lett remélem tartós lesz. 😀