Mutasd

>> Tuning és extra2013-01-12

Project:

Bose leválasztása ill. újraillesztése ezzel a termékkel: MX-2

Azért van erre szükség, mert a Bose ahogy a gyárból kijött a 159-ben, úgy szar ahogy van. Le vannak tiltva az EQ, sebesség függő hangerő és Loudness funkciók. Asszem csak ennyi. Ahhoz, hogy ezeket aktiváljuk ki kell kapcsolni a "Bose módot", ki kell venni az "A2" tüskét a csatlakozóból. Persze javasolt az akkusaru levétele előtte. Csatolt képen az A2.

A bibi az, hogy eredeti konfigurációban a fejegység hangszóró kimenete csökkentett (kb 4-6V) kimeneti jelszinttel rendelkezett, ami a módosítás után sima hangszóró kimenetté változott, ami persze túlhajtja a Bose erősítőt. Erre született meg ez a kis kütyü ami illeszti a két eszközt.

Vájtfülű HIFIsták NE olvassák tovább! Tudom nem osztunk vissza erősített, esetleg torzító jelet stb... Tudom én...

Én megalkudtam, mert most is bent van egy passzív eszközt ami szintén e célból készült, de nem tökéletes a jelszint illesztés.

A Bose erősítőben lévő DSP mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse a torzítást, amit elég jó hatásfokkal meg is tesz, de az elektronikus kütyü teszi majd a rendszert tökéletessé :-)

Normál esetben arra készült az MB-2, hogy csere esetén egy aftermarket fej tudjon illeszkedni az erősítőhöz, ami nem vonali jelszintet fogad. A 6V-os vonalkimenet már elég neki.

Miután a kütyü nem kicsi ellenben igen nagy, a kesztyűtartó alá tervezem tenni a lábtér felől.

2013.01.12.

Kábelkorbács elkészült...
A 6. képen a BOOSTER DET a Bose mód "kapcsoló" állandó +12V-os vezetéke. Na azt kell kiszedni.

Folyt. köv.