Mutasd

>> Szerviz2024-05-26

Lezúztam a garázsajtó keretén a balos tükörindexet. Pont a kiálló plexi része akadt el, és tört be, minden más érintetlen maradt. Gondoltam nem nagy ügy, nézek cikkszámot aztán megrendelem. Na az egész tükör egyben egy cikkszám. Hajrá adjunk a fenntarthatóságnak meg a javíthatóságnak. Pedig látszik, hogy bontható, külön egységet képez a tükörindex....
Bontottan 50-80e az új árát inkább nem kérdeztem meg :) Szerencsére eBay-en találtam egy olasz eladót, aki utángyártottban árulja, 34EUR, szállítás benne van az árban. Made in Taiwan.
Nem tudom az eredeti hol készül, de nem lennék meglepve, ha kb. ugyanazon a soron készülne :) Meg is rendeltem gyorsan. Ez volt 2024.05.15-én, 22-én pedig már a kezemben volt a csomag, GLS hozta. Lenne mit tanulnia az MPL-nek pl....
Némi google-zás, és Csöritől segítség kérés után lepattintottam tükör burkolatot. Műanyag kárpit szerszámmal sima ügy. Ezután teljesen kifordítottam a tükröt úgy könnyen mögé lehet nyúlni és kipattintani a tükörlapot.
Ott van három T20-as csavar, akkor lejön a műanyag idom, alatt pedig szintén három T20 ami már az indexet tartja. Eddig sima ügy. Viszont a negyedik csavar kívül van és mögötte kb. 1.5cm hely van. Szintén T20, bele süllyesztve a műanyagba. Na ezen már agyaltam egy fél órát. Próbáltam feszegetni, hátha tudok csinálni kicsit több helyet, de nem lehet. Nyilván, ha leszerelem a komplett tükröt, akkor szétszedhető, de ehhez nem volt kedvem. Beáldoztam inkább egy T20-as bitet és elvágtam úgy, hogy még meg lehessen fogni fogóval. Így se volt egyszerű, de kijött a csavar. Utána már csak a csatlakozót kellett széthúzni és kész. Ugyanígy visszafele minden. Sajnos rugalmas fém fül, ami a tükörlapon van rajta - és szerintem valamiféle rezgéscsillapító funkciója lehet - felig letört, szinte semmi se tartotta. Ezt megragasztottam, majd minden ment vissza a helyére. Kb. 100km-t mentem azóta vele, úgy néz ki minden rendben.