Mutasd

>> Tuning és extra2008-10-18

Vettem ugye 17es felniket, mert egyrészt csúnya a MAK 16os ami rajta van, másrészt a 17" a minimum méret egy GTV-n nyárra;) Persze a 16" is jó lehet, meg akár a 15" is, csak mutatósabb a nagyobb, egyértelmű.

Sikerült korábban beszereznem 40K-ért egy gyári 17es garnitúrát, de gumi nélkül nem sokra megyek vele. Böngésztem a hirdetéseket. Újat is néztem, használtat is.

Kicsit horror a 225/45R17es méret, legalábbis nekem, most. Akárhogy is néztem minőségi abroncsból max. 3 darab jött volna ki a gyakornoki fizumból:D Az meg nem kóser... Használtat nem szívesen rakok a GTV-re, de az lesz.

És hát megláttam a hirdetés címében: "Pirelli eufori@", azaz eufóríkukacz, mondom ez már a nevében is csak csupa jót sejtet. Megnéztem gyorsan- az új ára a legjobb helyen 43K, volt ahol 70-80K, mondom grrr. Úgyhogy elhoztam a két darabot Szolnokról, 6mm-es egyenletesen kopott futóval, 2 szezonra jó lesz, ha egyre az sem baj. Darabja négyezer volt. Amikor megláttam a hirdetésben, csatolva hozzá egy sajtófotót a gumiról, mondtam magamban, hogy megint megy az átbaszósdi magyar társasjáték, de aztán küldte a srác emailben a képeket, szimpatikus is volt, nem kérdeztem honnan van, s hogy miért ennyi, de hihetetlen szerintem. A 4K vs 43K egy felesleges összevetés lenne, mert a gumi nyilván nem új és egy csúcsabroncs újkorában csúcs, de kísérleti 17"-nak nekem tökéletesen jó lesz remélem:)

Ha valaki támogatná a kísérleti projektemet, még 2db 225/45R17 gumira van szükségem a tavaszi induláshoz ;)

(persze nem kell ingyen, csak majdnem)

Csak ezeket a jó kis Falken 16collos gumikat sajnálom nagyon, patent az állapotuk, jól tapadnak, de szegények rossz kasztba születtek...

Apropó elvihető ingyen 4 db 185/65R15 kopottas Pirelli nyárigumi- füstölni, nyársalni, grillezni Utcára használni nem adom;)

PS: az eufori@ állítólag defekttűrő- nohiszen...

PS2: voltr olajcsere is- Castrol Magnatec 10W40et kapott, remélem szereti.