Mutasd

>> Szerviz2016-04-23

Négy hónapja van meg az Alfám,ezalatt történtek kisebb csereberék az autóban.
Miután megvettem,az első dolgom volt egy kipufogó hegesztésben jártas szakit találnom,mivel a leömlő csatlakozása elengedett,kicsit nehéz lett volna a kpm vizsgát megúszni magyarázkodás nélkül.
Egy ismerős megoldotta a dolgot,6 perces munkáért 4000- forintot hagytam nála.Mivel volt csápos emelője,legalább megnézhettem az alját..egészen egyben van,de egy alvázvédelem nem árt neki az idén.
Vizsga,honosítás letudva..az autó vételárán kívül 180.000- forint volt a komplett ügyintézés,forgalomba helyezés,törzskönyv,miegymás.
Egy hónappal később fékcsere,mert a kopásjelző lankadatlanul jelzett.A hátsóhoz nem kellett nyúlni,hiszen zsír új volt,csak elől lettek a tárcsák+betétek cserélve(Textar/Textar kombó,20.000-).6000- marad a szerelőnél,aki k.b. negyed óra alatt kicserélte az egészet a szemem előtt,csinált egy átfogó átvizsgálást,kiütött pár hibakódot,és összeírta,mivel kell majd foglalkoznom.
Be kell szerezzek egy felső intercooler csövet,mivel egy agyonfoltozottat hagyott rám az előző tulaj,és egy pár napja elpilledt menet közben..a legszebb,hogy bontóban 13.000-et kérnek egy bontottért,én meg találtam zsír új Samco csövet 12.000- ért..nincs miről beszélni,berendelem,amint itt van,feldobom.
Ma pedig letudtam az olajcserét..páran biztos a szívükhöz kapnak,mert nem Selénia került a motorba,hanem STP 5w-40-es Longlife olaj,egy Alco szűrővel egyetemben(13.000-).Majd meglátjuk,hogy válik be..
Visszavan egy garnitúra nyárigumi/felni szinte azonnali beszerzése, gumiharang csere,egy szilent sem a legjobb a jobb oldalon..de ez már a következő nekifutás lesz..